בעקבות בקשת הקהל: כריכי הדלי של הבוצ'ר שופ חוזרים לסיבוב נוסף

קיצ-כץ. כריך הדלי בפופ-אפ של הבוצ'ר שופ. (צילום: מתוך עמוד הטוויטר של גיא פלג @peleguy)
קיצ-כץ. כריך הדלי בפופ-אפ של הבוצ'ר שופ. (צילום: מתוך עמוד הטוויטר של גיא פלג @peleguy)

אם עוצמים עיניים ולוקחים ביס הגון אפשר לרגע להרגיש שאתם בלואר איסט סייד: שבועיים אחרי שפקק את שוק הכרמל, אנשי הבוצ'ר שופ מחזירים את הפופ-אפ שמכין כריכים כמו ב-Katz's Deli, וגם מחר (4.6) יציעו את הכריכים שהפכו למיתולוגיה ניו יורקרית. אנחנו ניקח את מה שהיא לוקחת

3 ביוני 2025

רבים ניסו לחקות את הכריך של "כץ דלי". אחרים נסעו כל הדרך לניו יורק כדי לשחזר את סצינת זיוף האורגזמה של מג ראיין ב"כשהארי פגש את סאלי" ו"לקחת את מה שהיא לקחה", ואחרים רק מפנטזים כל חייהם על כריך פסטרמי חם שגדול שכמעט בלתי אפשרי להכניס לפה. ומחר (4.6) תהיה לכם שוב הזדמנות נדירה לטעום את הגרסה התל אביבית של הכריכים של כץ בפופ-אפ בבוצ'ר בפיתה שבשוק הכרמל. תבואו רעבים, ותבואו מוקדם כי זה שוב יגמר מהר.

 >> "בייגל קפה" עולה על הטרנד של הרגע עם סניף הבייגלים הגדול בעיר

את שם המעדנייה של כץ (Katz's Deli) כבר מכירים בכל העולם. מעדנייה בנוסח יהודי מזרח אירופאי מהלואר איסט סייד של מנהטן שהוקמה ב-1888(!), ומאז ועד היום מוציאה אלפי כריכי פסטרמי, סלמי וקורנביף שהתפרסמו ברחבי העולם. הרעיון הוא פשוט: בתוך לחם לא מתוחכם ומשוח במיונז ומעט חרדל מניחים ערימות על ערימות של נקניק שעשוי במקום, מוסיפים קצת כרוב כבוש, אולי נגיעת חזרת, כמה קורנישונים וזוהי התורה כולה. ישראלים אולי יזלזלו במינימליזם, אבל לנעוץ שיניים בכריך כזה זו חוויה שצריך לעבור לפחות פעם בחיים.

Katz's Delicatessen (צילום: shutterstock)
Katz's Delicatessen (צילום: shutterstock)

אם תרצו את החוויה הזו, או לפחות גרסה תל אביבית שלה, תוכלו לתפוס אותה מחר, כאמור, בבוצ'ר בפיתה – הנקסט דור של קצביית בוצ'ר שופ בשוק הכרמל, שנפתח לפני חודשיים. פעמיים בשבוע מכניסים אנשי הבוצ'ר לתוך פיתה לוהטת נתחים טריים, צורבים על הפלאנצ'ה את התוצרת היומית, וכן מארחים מדי פעם פופ אפים מלהיבים שגורמים לנו לרייר. גרטי כבר ביקר שם מספר פעמים עם שווארמת הפיסטוק הידועה, שאוורמה 11 מדליית אל כרמל גם ביקרה במקום, ולפני כשבועיים, ב-22.5, הם הביאו את כריך הקורנביף האגדי של כץ ממנהטן.

כלומר, לא כריך שמכין כץ עצמו (הוא כבר לא בחיים, בטח ניחשתם) או מישהו מטעמו, אבל אנחנו סומכים על אנשי בוצ'ר הטובים שידעו להכין גרסה נאמנה עד כמה שאפשר למקור. "האמת שזה התחיל במקרה", מספר לנו אופיר טוקר, מבעלי בוצ'ר. "הכנו את זה בשבועות האחרונים כאוכל צוות. נרשמה התלהבות אדירה, ראינו כי טוב והחלטנו לעשות ספיישל כץ דלי בבוצ'ר בפיתה. רתמנו את שף ענבר ברים לפינישים ודיוקים אחרונים, ויצאנו לדרך. אולי זה עוד ייכנס לתפריט, אולי נגיש אותו מדי פעם, מי יודע".

פופ-אפ כריכי כץ דלי בבוצ'ר בפיתה. (צילום: אופיר טוקר)
פופ-אפ כריכי כץ דלי בבוצ'ר בפיתה. (צילום: אופיר טוקר)

אז מה בתכנית מחר? החל מהשעה 12:00 ועד שייגמר (ותבואו מוקדם, כי יגמר מהר) יוגש הכריך האגדי שיהפוך אפילו את כץ המייסד לגאה: לחם שיפון, ערימות קורנביף פרוסות במקצועיות יתרה, רוטב חרדל-חזרת להשלמת האוממי היהודי, מלפפונים חמוצים, כרוב כבוש ופרינגלס הום מייד. כן, כן ושוב פעם כן (68 ש"ח, 78 ש"ח עם גבינה שוויצרית). אם עוצמים עיניים ולוקחים ביס הגון אפשר לרגע להרגיש שאתם בלואר איסט סייד ולא בישראל השוקעת. ועד שניקח את מנהטן, תתחילו בשוק הכרמל, ושלא תגידו שלא הזהרנו – רק מעטים ומקדימים יספיקו.
פופ-אפ כץ דלי, 22.5. בוצ'ר בפיתה, חבשוש 31, מתחילים ב-12:00