זוגות זוגות: בר היין כריסטוף יארח צמדי שפים מאוהבים לאורך פברואר

בר היין המתוק בשוק לוינסקי משיק את חודש הפאוור קאפלס, במהלכו ישתלטו מדי שבוע על המקום בני זוג שעובדים בתחומי הקולינריה המקומית, ויציגו את החזון הרומנטי שלהם לארוחה באמת זוגית. האם יס סיכוי לאהבה? לא אכפת לנו, העיקר שיש אוכל טעים
עמרי לייבוביץ', בעלי בר היין כריסטוף שבשוק לוינסקי, אף פעם לא שוקט על השמרים. בר היין המתוק שפתח כבר לפני כשנתיים מהווה מזה זמן מה במה קולינרית לשפים צעירים, שמגיעים לבשל בו אחת לחודש בפופ-אפים יחודיים. לייבוביץ' מספר שלרוב ערבים שמרגישים מחויבים לחגוג בהם, דוגמת ולנטיין, מרגישים לו מאולצים, ככאלה שלא נולדו מתוך חשק אלא מתוך תאריך. אבל השנה, כשנשאל על התוכניות שלו לוולנטיין הקרב ובא, עלה לו רעיון מקסים ורומנטי (אחרי הזעפת הפנים) – חודש פאוור קאפלס, במסגרתו יתארחו זוגות אוהבים לפופ-אפ קולינרי, ויכירו לקהל את הדינמיות הזוגית הדביקה, או העצבנית, שלהם.
>> עצוב: באן מי נונג נסגרה. בתל אביב לא מספיק להיות מסעדה נהדרת
"זה אולי קצת מציצני, אבל מי מאיתנו לא סקרן לגבי הזוגיות של זוג אחר?", אומר לייבוביץ', ומסביר שמדובר בזוגות שכל אחד מהם עובד בתחום הקולינריה בנפרד, אך לערב אחד (או שניים) הם ירכיבו את תפריט האוכל, היין ויהיו אמונים על הסרוויס בעצמם. "אם הסרוויס יזרום על מי מנוחות נזכה לראות את ההרמוניה בעיצומה, ואם יהיו מתחים – כיאה לסרוויס – גם זה יהיה מעניין, בטוח בשביל מי שיגיע", הוא מוסיף. "חוץ מזה, אני חושב שזה מרתק לראות שלאחרונה הגבולות בין האישי למקצועי מיטשטשים, שפים מוכרים כבר מארחים ארוחות בסלון ביתם הפרטי, והערבים שנעשה כאן הם ביטוי נוסף לתופעה הזו".

החודש הזוגי הזה יפתח ביום ראשון ושני הקרובים (2-3.2) עם הקונדיטורית טל יניב ובן זוגה אבי ביטון, שאחראי על תחום היין בפורט סעיד. את הזוגיות שלהם השניים החלו בחופשה רומנטית בת 3 שבועות בפריז, אז אנחנו מרוויחים את המנות שהם הכי אהבו בחופשה, וכאלו שמזכירות להם את פריז, לצד יינות צרפתיים וארטיזנליים מבורגון, סבוואה וז'ורה. בתפריט תמצאו בריוש, חמאה מוקצפת ושום קונפי (40 ש"ח); Deviled eggs עם קוויאר שחור (46 ש"ח); סלט ירוק עם ריבת שרי, בושה עיזים מקורמל וקראמבל מלוח (48 ש"ח); כרישה ושומר, חמאה, פרמזן ואגוזי לוז (52 ש"ח); קרוק מסייה (65 ש"ח); Pig in a blanket עם כרוב כבוש, חרדל, אמנטל וקורנישונים (65 ש"ח); טרטר בקר כמו של הקצב מפריז עם תפוחי אדמה (65 ש"ח) ולקינוח טארט טאטן (איך לא) עם קצפת רכה (48 ש"ח) ובאבא או רום עם מזקל ותפוז דם (48 ש"ח).

שבוע אחר כך הרומנטיקה תמשיך לראשון ושני (9-10.2) עם נווה וייס, הסומלייה של תרצה של רז רהב, ונבו שלח, מנהל R&D בקבוצת טאיזו, שזה עתה שבו ממסע קולינרי ארוך ביפן, ולכן יהפכו את הכריסטוף לאיזקייה למשך שני לילות. התפריט יכלול לחם עם חמאת מיסו מוקצפת, סחוג ובצל ירוק (26 ש"ח), סלט תפוחי אדמה יפני עם בייקון ביטס (38 ש"ח), צלחת חמוצים וקימצ'י (16 ש"ח), סשימי טונה בלופין, אבוקדו וריבת נורי (78 ש"ח), סלט ירקות פריכים, פוריקקה וויניגרט טופו משי (54 ש"ח), צ'יראשי טונה בלופין עם נורי ואיקורה (72 ש"ח), גיוזה עוף מיסו-פרמזן פלפל שחור (56 ש"ח), מזאמן אנטריקוט (82 ש"ח) ועוגה באסקית מיסו לקינוח. אל התפריט היפני שיבשל נבו הוסיפה נווה יינות מעקצצים וחדים מהאיים הקנריים, כך שיהיה קצת טאץ' אחר בכוס.

בשבוע שלאחר מכן, רגע אחרי יום הולנטיין עצמו (16.2) יגיעו לערב שכולו על טהרת היין זוג הסומליירים מהמסעדות הכי יוקרתיות בארץ – קורל דביר, מנהלת תחום היין במסעדת היבה של יוסי שטרית, ואביתר ברעם, מנהל תחום היין במסעדת פרדס של ברק אהרוני, שיציגו תפריט יין כפול – הצד שלו הצד שלה, אם תרצו – שיכיל יינות משמעותיים שמסמלים אבני דרך בזוגיות שלהם. ואנחנו ממש מחכים להשתכר, ולא בוחרים צד בינתיים. מי שיחתמו את החודש הרומנטי עם שני ערבים ב-23.2 וה-24.2 הם דניה דובסון, מנהלת לשעבר במסעדת יפו-תל אביב שגם ניהלה את תחום היין, ודור ברזילי, השף של הלנה בר יין בבית הלנה רובינשטיין, שנוהג אחרי הסרוויס מאוחר בלילה להגיש בבית טאפאסים ספרדיים כסוג של ארוחת מאנצ' מנצחת ממה שנשאר במקרר. לכן התפריט לערב עוד לא יודע, אבל הוא יהיה באווירה הזו, ורק נרמוז שיהיו נקניקיות, שיש למה לחכות ושיהיה רוח רומנטית באוויר.
חודש פאוור קאפלס, ימים א'-ב' במהלך פברואר. כריסטוף, השוק 28. יש להזמין מראש