כמו בסרט: המסעדה התל אביבית שמביאה את שוק הכרמל להוליווד
דווקא בשבוע שבו ההפגנות הפרו-פלסטיניות בלוס אנג'לס הגיעו לשיאן, נפתחה בסופ"ש בלוקיישן הוליוודי אסטרטגי "כרמל", מסעדה תל אביבית בהווייתה עם שף ישראלי ומשקיעים הוליוודים שלא מפחדים לנופף בגאווה בכור ההיתוך הקולינרי של ישראל. אפילו ב"הוליווד ריפורטר" התרגשו
זה לא סוד שהמטבח הישראלי, עד לפני רגע אחד מהכוחות העולים בקולינריה העולמית, נמצא בצרות מסביב לגלובוס כתוצאה מהמלחמה בעזה וגל האנטישמיות הבינלאומי שהתפרץ בעקבותיה. ברחבי אירופה וגם בארה"ב שפים ישראלים מורידים פרופיל, ומסעדות שנופפו בהתלהבות ב"איזראלי קוויזין" מצמצמות את נוכחות הלאום בתפריטים שלהן, ולכן די מדהים שדווקא עכשיו מרעישה את הוליווד מסעדה ישראלית חדשה שנפתחה בסופ"ש, ורוצה להביא את תל אביב למלרוז אווניו עם כל הגאווה הפטריוטית שבעולם.
>> פה גדול: מסעדה ישראלית בוויליאמסבורג // "טיים אאוט ניו יורק"
>> מראש פינה לטופ העולמי: סיפורם המדהים של אנשי דוריס קצבים
למעשה, זה כל כך מדהים שנפתחת מסעדה כזאת בהוליווד – בדיוק בשבוע שבו ההפגנות הפרו-פלסטיניות באל.איי וברחבי ארצות הברית כולה משתלטות על האג'נדה התקשורתית ויום אחרי שב-UCLA נרשמה ההפגנה האלימה ביותר מאז מלחמת וייטנאם עם מאות מעצרים – שהדיווח הראשוני עליה לא מגיע מאתרי האוכל, אלא דווקא מה"הוליווד ריפורטר", אתר חדשות תעשיית הבידור המוביל.
המסעדה היא "כרמל", שנפתחה בלוקיישן אסטרטגי מצוין על מלרוז, ומאחוריה קבוצת מסעדנים ישראלים הפועלים בארצות הברית כבר שנים (ואחראים בין היתר ל"19 קליבלנד" המאוד פופולרית במנהטן ו-"Nua" הכשרה של בברלי הילס) יחד עם משקיעים מבכירי התעשייה ההוליוודית. היא נקראת כמובן על שם השוק הכי מפורסם של תל אביב, ומוביל אותה השף אסף מעוז שאחראי להצלחת "19 קליבלנד" וזכור אולי לוותיקי הסצנה כמי שעבד בישראל עם מאיר אדוני ובדלידה בר.
"כרמל" לא רק שלא מטשטשת את זהותה התל אביבית, היא מצהירה במפורש על כוונתה להביא לצלחת את האידיאל הקוסמופוליטי של כור ההיתוך הישראלי כפי שהוא משתקף במטבחי תל אביב. זה מתנגש חזיתית בניסיון של ילדי woke מבולבלים לטעון שהקולינריה הישראלית נשדדה מהילידים באזור בידי קולוניאליסטים מרושעים, כמובן, ולאנשי "כרמל" יש תשובות טובות.
"זאת בדיחה עצובה", אמר ל"הוליווד ריפורטר" רוני בן ארי, שותף תפעולי וממנהלי המסעדה החדשה, "אנחנו אומה של אנשים שנזרקו החוצה ממדינות בכל רחבי העולם, יצרנו בית לעצמנו והבאנו איתנו את האוכל מהמקומות שנמלטנו מהם. זה בדיוק היופי של המטבח הישראלי". התפריט משקף בהחלט את הטרנדים הנוכחיים של הקולינריה המקומית, עם הרבה עמבה ומטבוחה ולאבנה ואבן יוגורט, במחירים שגם הם מזכירים את תל אביב. כך, למשל, תוכלו ליהנות מאנילוטי בטטה קסביה (28 דולר), שווארמה דג (38 דולר) או האנגר סטייק קבב על לאפה (51 דולר) ולקנח בכנאפה ש"תשלח אתכם בחזרה לירושלים" (18 דולר). נותר רק לראות איך הוליווד תאכל את זה.