המסעדה הישראלית שמנסה להשתלט על ויליאמסבורג בניו יורק
עם שם מוזר למדי (גם בעברית) ותפריט שמסתמך על אוכל מזרח תיכוני - שלא לומר ישראלי מודרני - המסעדה של האחים נעמה ואסף תמיר התמקמה בתחילת השבוע באזור מבוקש בברוקלין, ומשלבת בין חוכמת המטבח הישראלי, יצירתיות של עולם האמנות וגישה בריאה לקיימות. ב"טיים אאוט ניו יורק" התלהבו
אנחנו תמיד אוהבים לזרוק מבט קצר לחו"ל כדי לגלות שאנחנו לא יודעים כלום. כן, כולם יודעים שאסף גרניט ממושלן ושלאיל שני יש אינספור סניפי מסעדות ברחבי העולם, אבל כאן לא נגמרת רשימת השפים הישראלים שמצליחים בחו"ל, ולפעמים אפשר למצוא הפתעות ישראליות שאפילו אנחנו לא ידענו עליהם. כך הרגשנו כשגילינו שהשפית נעמה תמיר פותחת מסעדה ישראלית-ים תיכונית חדשה בניו יורק, יחד עם השותף העסקי ואחיה אסף תמיר. אבל רגע, מי הם צמד האחים? בדיוק מה שאנחנו יצאנו לגלות.
>> "קפה עוטף": רשת בתי קפה חדשה בניהול תושבי עוטף עזה תושק בת"א
אבל לפני שנגיע לבעלים, בואו נתחיל מהמסעדה החדשה, שנפתחה השבוע ליד תיאטרון Brooklyn Art Haus: מסעדת "הפה" (באמת, השם שלה הוא The Mouth) מגישה אוכל ים תיכוני מודרני ש"נוצר לחיך המגוון של אמנים, חובבי אמנות ולבבות יצירתיים", ושמה דגש על קיימות ותוצרים בגידול מקומי דרך מנות חלוקה גדולות, כפי שנכתב עליהם במאמר בטיים אאוט ניו יורק. הגישה היא, כמו שאנחנו מכירים אותה, פתיחת שולחן – יש מטבלים (לבנה מעושנת, גבינת עזים מתובלנת), נשנושי דג עפיין ובשר פרשוטו, ועוד מנות מהוגנות יותר, כמו קולורבי צלוי עם פטה ושמן צ'ילי, או "נאצ'וס" שעשויים מדג צ'אר, עם אבוקדו וחסה.
הישראליות ניכרת לא רק בגישה ובטעמים, אלא בכמה מנות מעניינות במיוחד, כמו מנת סביח עם טוויסט של נקניק קילבסה ועמבה, או המבורגר בטוויסט ישראלי, עם חמוצים מהארץ וגבינת צ'דר. גם הבר במקום מושקע למדי, ומציע קוקטיילים מתוחכמים, וכחלק מהמקום גם יוצגו בחלל גלריה בן 200 מטר רבועים. בקיצור, נשמע כמו מקום מהמם לבקר בו, לפתוח שולחן ולמות מרוב אלכוהול כיף. אז מי הם שני האחים הישראלים שאחראים למקום הכל כך ישראלי הזה?
ובכן, האחים נעמה ואסף תמיר נולדו ברחובות, ובמהלך שנות ה-90 אסף התחיל לעבוד באפרופו בגיל 15, כשותף כלים, והמשיך למעט מקומות בתל אביב. אחרי שנעמה סיימה את שירותה הצבאי, אי אז בשנת 2000, היא יצאה לניו יורק, ולמדה פילוסופיה ופסיכולוגיה בקולג', ובמקביל החלה לעבוד בתעשיית המסעדנות. אחיה הגיע בעקבותיה לעיר, ובחר להישאר בניו יורק, כי האלטרנטיבה היא ישראל. שם הם גרו כשותפים ועבדו בתחום למחייתם, עד שהחליטו להקים מקום שיבטא את הגישה הבריאה-אך-טעימה של נעמה, שבנתיים הספיקה ללמוד את רזי המטבח.
הם מספרים שאת המקום הראשון שלהם, מסעדת לייטהאוס ברוקלין שהוקמה ב-2011 וקיימת עד היום, הם מצאו כשהאח בחר לעשות סיבוב בדרך הביתה, כי האחות שלחה לו כתבה על אלצהיימר, ואיך ללכת בדרך שונה הביתה משפר את תפקוד המוח. בסוף יצא מזה טוב, כי לייטהאוס – שמאופיינת כמסעדה פיוז'ן אמריקאית – ממשיכה למשוך קהל עד היום. בסביבות 2016 הם אף הקימו סניף שני ללייטהאוס, הפעם במנהטן, שאמור היה להתמקד יותר בארוחות צהריים ובוקר, אך המקום נסגר מאז. עכשיו, כאמור, הם משיקים את "הפה" המסקרנת, אז בפעם הבאה שאתם בסביבה, תקפצו לביקור ותגידו שלום.
The Mouth, ברוקלין, ניו יורק. 20 Marcy Ave