כת הסייטן- ננוצ'קה

ננה שרייר, האישה והאגדה, הפכה בעצמה לטבעונית. אבל איך התפריט החדש של ימי שני בננוצ'קה?

גם יפות וגם טבעוניות, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב
גם יפות וגם טבעוניות, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב
20 בנובמבר 2013

כשהוגנבה לאוזנֵי הצמחונית והטבעונית השמועה שמזה כמה שבועות מתנהל במסעדת ננוצ'קה יום שני שכולו טבעוני, קיפצו השתיים כטופו שובב על ווק בוער. אחרי הכל, אם יש מישהי שעלולה לגרום לשתיים לעבור צד (לא זה שכולל אכילת בשר, רחמנא לצלן, אלא לצד שבו אוכלים דבר אחר, שבוודאי מוגדר בספרות המקצועית כטבעוני למהדרין) זו ננה שרייר, אישה לוהטת יותר מכל ארטישוק על הפלנצ'ה. אח, ננוצ'קה. מוסד שיכול למכור סקס אפיל להמונים, דרך חינקלי, אווירה תשוקתית ואג'נדה. כי ננה, אמרה הטבעונית לצמחונית, יודעת את הסוד: נשים שלא נועצות את שיניהן בסטייקים עושות לכולם חשק לתת בהן ביס. נרגשות וחגיגיות במיוחד (הצמחונית אף הגדילה לעשות והסירה שפם) דידו השתיים בערב שני לבר בחצר האחורית של המסעדה. בהתלהבות השמורה רק למעריצותיו הפותות של ג'סטין ביבר, בלעו השתיים כל מנה שהונחה לפניהן. בעוד הטבעונית מספרת על חיי הנישואין בפה מלא בעלי מנגולד שמולאו בחציל מאודה, בצל ירוק וכוסברה על מצע של קרם אבוקדו (36 ש"ח) – מחזה מלא חן בתרבויות מסוימות – טמנה הצמחונית את פרצופה בשישיית סלטי קטניות (54 ש"ח), תוך שהיא טוענת שעוד קצת חומוס ומש והיא נשארת רווקה לנצח (אחרי הכל, גברים לא מעריכים גזים מתוך שינה). הגספצי'ו הגרוזיני עשוי הסלק והשזיפים בליווי קוביית בצק מחומוס (35 ש"ח) גרם לשתיים חרטה עזה על מוצאן האשכנזי העלוב, בעוד הקולורבי הממולא בקרם גזר, בטטה וחלב קוקוס (53 ש"ח) הוכיח סופית לצמחונית שעד שהיא לא עוברת סדנת בישול מרוכזת במטבח אין מצב שמישהו זורק עליה שייבה. הטבעונית, בשלב זה, התחבאה מאחורי החינקלי פטריות ועדשים (46 ש"ח), שכן בסתר לבה ידעה כי גם היא בשלנית מהסוג הנחות ביותר, והודתה לגנים הטובים שלה שמאפשרים לבעלה להישאר מהופנט, מבלי לשים לב כי מדובר בהונאת ענק. את הערב קינחו השתיים בצ'ורצ'וחלה – ממתק גרוזיני משובב עין, שעושה חשק לחזור הביתה ולהתיישב על…כוס יין. אבוי, כעת השתיים מאוהבות נואשות בעוד משהו חוץ מעצמן, ויִספרו מדי שבוע את השעות עד לשני הטבעוני הבא.

נוגסות בחסה, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב
נוגסות בחסה, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב

מה עושים הקרניבורים: יכולים לבחור בין התפריט המקורי לזה המיוחד. אבל תגוונו קצת, מה קרה?

מבחן חלב הסויה: אין חלב סויה, ובכל מקרה יש פה עדיפות לדרינקים.

חוכמת הטופו: מי שלא מכניס בשר לפה, נותן לחיה שבו להשתחרר במקומות יותר אינטימיים. קפיש?

ננוצ'קה, לילינבלום 30, 03־5162254, ראשון־שבת 12:00- 1:00