בשמיים עם יהלומים: בר קוקטיילים חדש בכרמל ישכר אתכם בזול
אם הבר ראשון שלהם הפך ללהיט בפאתי שוק הכרמל תוך פחות מחצי שנה, אז תהיו בטוחים ששווה לבדוק את בר הקוקטיילים החדש שנפתח ליד - לוסי, פינה אינטימית עם יציאות מיוחדות, ומחירים שלמרבה הצער, בתקופה הזו אנחנו נאלצים לקרוא להם זולים
בימים שבהם נפתח בר יין חדש תחת כל עץ תל אביבי רענן, נחמד לגלות בר חדש שמוקדש כל כולו לקוקטיילים. נו, אתם יודעים – בר קוקטיילים. לוסי, אחותו הצעירה-עוד-יותר של בר מימון הגם-כן-צעיר, מציג עיצוב חמים שמזכיר מטבח מהאייטיז, ניחן בתשומת לב לפרטים וכמובן, מציג קוקטיילים שמציגים מקוריות, יצירתיות ואפילו תעוזה. עכשיו רק צריך שתבואו לבקר בכרמל בשעות הערב.
>> קרואסון שטוח: טרנד טיקטוק שמועך את המאפה המתוק נחת בת"א
לי-און קרקובר וחן פליסקין פתחו את בר מימון שבפאתי שוק הכרמל בחודש דצמבר האחרון, ואלוהים אדירים איך אנחנו עדיין תקועים במלחמה הזו. סליחה, לא קשור., בכל אופן, אם תגיעו לבקר בבר-בודגה שבשלהי השוק, תרגישו כאילו תמיד היה שם. כנראה שהקהל התל אביבי חיפש מקומות עם פיצות שמגיעות לכל היותר ל-37 ש"ח.
פליסקין וקרקובר ראו כי טוב, וכשהתפנה החלל הצמוד החליטו להוסיף חוויה משלימה לבר מימון – אחות קטנה ומתוקה העונה לשם לוסי. "הרוח היא אותו רוח של בר מימון. עדיין נגיש ועדיין בגובה עיניים, רק קצת יותר סקסי ומדליק. אפשר גם לעבור מהבר ללוסי כשהאווירה מתאימה, כי לוסי תהיה פתוחה עד שעות יותר מאוחרות", מסביר קרקובר.
ואכן כשנכנסים ללוסי, שנפתחת בימים אלה להרצה, מגיעים לחלל קטן ולבבי שמואר באור נרות. אפשר לשבת על בר השיש ולהביט בבקבוקי האלכוהול המונחים על המדף, או על אחד משני השולחנות שבמקום – אמרנו שזה אינטימי. המקום, כאמור, מוקדש לקוקטיילים, אבל אם תהיו רעבים ניתן להזמין מתפריט האוכל של בר מימון הצמוד, שכזכור, יספק לכם פיצה במחירים נגישים. התפריט מציע שישה קוקטיילים, שאת כולם הרכיב דעאל אלבז, ברמן ומיקסולוג מיומן ("בר האסטרו", ו-223). תפריט הקוקטיילים מקורי, ומתבטא ברכיבים לא שיגרתיים, שילובי טעמים מסקרנים וחומרי גלם טריים משוק הכרמל. את הסירופים ושאר המרכיבים, אלבז מכין במקום. מחירי הקוקטיילים, לפחות במהלך ההרצה, הם 40 ש"ח, כשבהמשך הם צפויים לעלות לטווח שבין 42-56 ש״ח – עדיין סביר בהתחשב במחירי הקוקטיילים בעיר.
התיישבנו על הבר, עיינו בתפריט, ואיתרנו את ה"אורצ'טה כרמל", שאמנם מתכתב עם השוק, אבל לפי פילסקין, קרוי גם על שמה של כרמל גת (שהיא בת דודתה של אישתו). הקוקטייל מורכב מרום, אורצ׳טה, שוקולד לבן, ליקר תפוזים וקינמון (את האורצ׳טה, משקה חלב מאגוזי נמר שאופייני לספרד, מכין אלבז לגמרי בעצמו). מדובר בקוקטייל קרמי, שניחן בטעם מרצפיני טוב, ריחני ונעים. עוד קוקטייל מסקרן הוא ה"גספאצ׳ו מרטיני", שמורכב ממיצוי של מרק גספאצ׳ו ספרדי צונן, על בסיס מרטיני, וודקה לימון ואמריקנו לבן – קוקטייל מרענן ופותח סינוסים, שאהבנו בהחלט.
הרוח הספרדית של בר מימון מתבטאת גם בקוקטייל "קרב השוורים", שמבוסס על טקילה, חלפיניו, ג׳ינג׳ר, אוכמניות, בזיליקום וכוסברה, וגם בקוקטייל שעונה לשם "ויוה אספנייה" והוא על בסיס יין אדום, תבלינים, ליקר תפוזים ומנדרינות ותפוז טרי. עוד בתפריט: "לוסי ירוקים", קוקטייל של ג'ין מושרה בקפיר ליים עם תבלינים, פלרנום, תפוח ירוק ולמון גראס, או קוקטייל "לוסילין" על בסיס וויסקי, פלפל פדרון, ד'ינג', דבש תפוזים ולימון.
אם ממש תרצו אספרסו מרטיני, מוסקו מיול או קוקטיילים קלאסיים אחרים, דעאל ממש לא יגיד לכם לא. "מה שאני אוהב יותר מכל הוא לארח" מסביר, "הקוקטיילים בשבילי הם האמצעי האידאלי לכך, אז אם מישהו לא ימצא את עצמו בתפריט, אני לא אזעיף פנים ואמצא את האחד שיהיה לרוחו".
רמב"ם 5, שעות הרצה ב'-ה', 20:00-01:00, ש' 20:00-01:00. ספציפית מחר (20.5) סגור, אבל אתם יודעים איך זה הרצה. בדקו באינסטה