קרואסון שטוח: טרנד טיקטוק שמועך את המאפה המתוק נחת בת"א

קרו דק (צילום דניאל לילה)
קרו דק (צילום דניאל לילה)

דור ה-Z לא עוצר באף גבול, ועכשיו כבר מאוחר מדי להתנגד, ונשאר רק לטעום: פופ-אפ קצרצר בקניון TLV יציע קרואסונים דרוסים היטב, מצופים בשוקולד וכל מה שבא בטוב. זה טעים הרבה יותר מכפי שזה נראה, וגם יש תרומה למטרה טובה. אז למה אנחנו עדיין קצת מזועזעים?

19 במאי 2024

האבולוציה של הקרואסון – השלב הבא: אחרי שהעולם עמד בתור לטעום קרונאט (קרואסון+דונאט) וקרוופל (קרואסון+וופל בלגי), מאי שם מעבר לאוקיינוס מגיח טרנד חדש שמשגע את סצנת המאפים – flat croissant, "קרואסון שטוח", או ליתר דיוק מעוך. וכעת האטרקציה המטורללת אך מוצדקת מגיעה לעיר ומתגייסת לטובת ילדים נפגעי המלחמה. לא תגיעו לטעום?

>> החמארה החדשה בשדרות וושינגטון רוצה להחזיר את הכבוד לשיפוד

הקרואסון השטוח כשמו כן הוא – קרואסון חמאה שעובר השטחה באמצעות חפץ כבד. את המרקם האוורירי מחליפה פריכות מענגת בגלל הסוכר שמתקרמל ובכל הנוגע לציפויים ועיטורים השמיים הם הגבול, כפי שמעיד הטיקטוק. כמו הרבה טרנדים מטורללים גם הקרואסון השטוח נולד בדרום קוריאה, כשהמפץ הגדול באמת קרה בפטיסרי אלכסנדר'ס שבקליפורניה. מאז נמעכו אינספור קרואסונים, ואנחנו מנחשים שבערך מיליארד צרפתים חטפו התקף לב. טיקטוק בסוף יהרגו אות כולנו.

אוהבים בלונדיניות? שוקולד בלונדי (צילום דניאל לילה)
אוהבים בלונדיניות? שוקולד בלונדי (צילום דניאל לילה)

בעקבות שת"פ בין מאפיית לחמים וקהילת "חדשות האוכל של נדב בורנשטיין", נוחת השבוע המאפה המתפצפץ לפופ אפ קצרצר בקניון TLV. "נתקלתי בקרואסון הדק בצילומים בדרום קוריאה, ואמרתי לעצמי שחייבים להביא אותו לישראל", מספר בורנשטיין. הוא פנה למאפיית לחמים, ולאחר יותר ממאה ניסיונות (זה המון קרואסונים מעוכים), התקבל המוצר הסופי שתורגם מיד לקולקציית קרו-דק בחמישה גוונים של שוקולד: שוקולד לבן עם שברי פטל ותותים מיובשים, גנאש שוקולד פיסטוק עם שברי פיסטוק קלויים, שוקולד לבן לימוני עם קליפות לימון מסוכרות ועלי נענע, שוקולד בלונדי עם שברי עוגיות שוקולד צ'יפס, ושוקולד לבן עם שומשום שחור וחלבה – טעם שבורנשטיין ביקש במיוחד.

עד כאן הרקע ומכאן לביס: בצק מדופדף זהוב בזיגוג קרמלי שמתפצח וממלא את הפה בעלעלי סוכר וחמאה דקיקים. את הסוס המנצח טובלים בשוקולד ובוחרים את הטעם האהוב עליכם. מהתנסות אישית למדנו שגרסאות השוקולד בלונדי ושוקולד עם שומשום שחור וחלבה יעבדו היטב על בלוטות המאנצ'יז, ושהלימון והנענע מצליחים לאזן את המתיקות ומציגים פלטת טעמים מתוחכמת יותר. מומלץ להגיע בקבוצה, להשתלט על כמה טעמים ולחלוק ואז גם המחיר נעשה יותר נוח. חכו, הוא עדיין יזעזע אתכם, אבל לפחות קחו בחשבון שעשרה אחוז ממנו הולכים למטרה מעולה.

נדב בורנשטיין ואורי שפט (צילום יח"צ מאפיית לחמים)
נדב בורנשטיין ואורי שפט (צילום יח"צ מאפיית לחמים)

אז עבור התענוג תאלצו להיפרד מ-28 שקלים חדשים פר-קרואסון, אבל כאמור, עשרה אחוז מתוכם ייתרמו לעמותת "עטופים באהבה", שתומכת בילדים שאיבדו הורה בשבעה באוקטובר, ומעמידה לרשותם מענקים פיננסים והזדמנויות לצמיחה אישית. "דווקא בגלל התקופה הקשה שכולנו חווים, הפופ אפ הזה חשוב לנו. המטרה שלו היא לעשות לנו טוב. לכולנו. לצוותים שעומד מאחורי הפרויקט, וכמובן לקהל הרחב. אני מזמין את כולם להפוגה רגשית קטנה, לרגע מתוק, משמח ומלא בצבע", מסכם האופה אורי שפט, מבעלי מאפיית לחמים.
קניון TLV, כניסת רחוב החשמונאים, שלישי-חמישי (21-23.5) 11:00-20:00, שישי (24.5) 10:00-15:00