סניף חדש ושדרוג לישן: לא קל פה, אבל לוקאל בורגר רק מתרחבים
המזללה האמריקאית הנפלאה של אלון פלד משתכפלת ומשתכללת, ויחד עם תפריט קוקטיילים חדש ומכונת ארקייד יפנית, הם משיקים גם סניף ברמת אביב, ולא נותנים לתקופה הקשה לעצור אותם. "צריך לזכור שאנחנו בתל אביב - עיר שפשוט לא יודעת לעצור, ואנשים הרי חייבים להמשיך לאכול. אז אם כבר, למה לא לוקאל?"
מה שהתחיל בקורונה כמיזם ביתי לפודיז מושבעים הפך כבר למוסד תל אביבי אהוב וידוע. אלון פלד, השף המבריק שהוליד את לוקאל, החל להכין בכלל קריספי צ'יקן עם לחמניית חלב במטבחו הביתי. אלו צברו תאוצה מפה לאוזן, והפכו לפופ אפ בשוק הכרמל, ששנה לאחר מכן, בחודש נובמבר 2021, התגבשו הכריכים הפריכים שלו לסניף של ממש ברחוב אחד העם. שם נוסף לקריספי צ'יקן האייקוני סמאשבורגר חלומי, אולי מראשוני הסמאש האמתיים של העיר.
>> ולעבודה: מנות הפועלים הכי טובות שמוגשות מחוץ למסעדות פועלים
בזמנו טעינו לחשוב שזו בחירה מפוקפקת לפתוח המבורגר נוסף בצומת שבין הויטרינה, הדסון לילינבלום ואמריקה בורגרס, והנה שלוש שנים אחר כך ניתן לומר בביטחון שלוקאל בורגר הוכיחו את עצמם. לא מעט בורגרים נמחצו מאז על הפלאנצ'ה, ולוקאל התברגה במהרה בצמרת הבורגרים של העיר. כעת ההמבורגריה הקטנה מתחדשת במגוון דרכים – ראשית, סניף שני נפתח שלפני כחודשיים ברמת אביב, מרחק הליכה נוח מהאוניברסיטה, מושק באופן רשמי; שנית, הסניף המקורי זוכה לשיפוץ ושדרוג משמעותי – 50 מקומות ישיבה נוספים, תפריט קוקטיילים, מכונת ארקייד יפני וכל הכיף הזה. "רצינו להתרחב מעבר לחוויית המשלוחים, ולהוסיף מקומות ישיבה כדי שהאווירה במקום תהיה ייחודית וכיפית". מסביר הבעלים שלומי זידאן. "התפנתה לידנו חנות עם רצפה תל אביבית מצוירת ולקחנו אותה. היא יוצרת אווירה דיינרית, כשברקע מוזיקת היפ הופ וסול".
לרגל השקת הסניף המחודש יתקיים במקום אירוע מיוחד ביום ה', 31.10, החל מהשעה 20:00. בתוכנית: סמאשבורגר להמונים, הופעה של ג'יי למוטה, תקלוט היפ הופ של לאבה דום וגם וטורניר ארקייד עד השעות הקטנות של הלילה. "הלוקאל התחיל כמקום של פוסט קורונה, ובעצם התחיל כמקום מאוד קטן, צנוע וגראנג'י", מגולל את הסיפור השף אלון פלד. "הקהל שלנו, שהתאהב במוצר, רק גדל וגדל והרגשנו צורך להתרחב. החנות שלידנו הייתה מחסן בדים תל אביבי שהתפנה, והוספנו חמישים מקומות ישיבה. יחד עם זאת, היה לנו חשוב לשמור על האווירה הגראנג'ית-וינטג'ית, עם ארקייד יפני שהבאנו במיוחד מאספנות, וכמובן הקירות עץ שלנו, שנועדנו לציורים וקשקושים של הלקוחות שלנו".
מה עמד מאחורי ההחלטה לפתוח עוד סניף, ודווקא בצפון העיר?
"בעקבות ההצלחה, ואהבה של הקהל למוצר ולאווירה שלנו, הבנו שחבל להישאר רק במרכז תל אביב, והגיע הזמן להתרחב לאיזור של צפון תל אביב. זה למעשה מהלך שגם מגדיל לנו משמעותית את אזורי המשלוחים. התושבים באזור קיבלו אותנו בחיבוק אוהב והתרגשות עצומה. לקוחות קבועים שמגיעים עם כל המשפחה, וכל פעם מביאים איתם עוד חברים/משפחה. לא אשכח ציטוט של לקוחה שמגיעה עם הילדים שלוש פעמים בשבוע לפחות, שאמרה לי 'חבל שעשיתי שיפוץ במטבח לפני חודשיים, אני מרגישה שמאז שהגעתם אתם ההרחבה של המטבח שלי'".
כנראה שאחת הסיבות שפלד מתמקד בהמבורגר שלו היא שהמלחמה קטעה את הניסיון (המוצדק מאוד) שלו להשתלט על תחום הפיצה. רק שלושה חודשים לפני מאורעות אוקטובר נפתחה פיצה פונטו הנפלאה בשכונת פלורנטין, אך היא לא נפתחה מחדש לאחר תחילת המלחמה. פלד מסרב לדבר על הסלייס האבוד, אבל כן הסכים לחלוק מה השתנה אצלו מאז המלחמה. "כל האווירה השתנה מאז המלחמה, וברור שזה מורגש גם בתחום האוכל, שמאז ומתמיד היה לא יציב ולא צפוי. מאוד קשה להרוויח בתחום הזה, ומאז ומתמיד עשיתי את זה יותר לנשמה מאשר לעושר. חוסר הוודאות שעצום בתחום ממילא מעמיק עכשיו, אבל יחד עם זאת העם שלנו כבר למוד קרב ומאוד חזק, וממשיך להגיע ולתמוך בנו. גם צריך לזכור שאנחנו בתל אביב – עיר שפשוט לא יודעת לעצור, ואנשים הרי חייבים להמשיך לאכול. אז אם כבר, למה לא לוקאל?".
לוקאל המחודש. אחד העם 30. א'-ד' 18:00-2:00, ה' 18:00-4:00, ו'-ש' 18:00-3:00. אירוע ההשקה 31.10, 20:00
סניף רמת אביב. איינשטיין 69, כל יום בין 12:00-22:00