חיכינו יותר מדי זמן לספוט נוסף של דים סאם אמיתי. עד עכשיו

באים לבאו? ליי פו (צילום: דרור עינב)
באים לבאו? ליי פו (צילום: דרור עינב)

יש כאן גם תפריט פאן-אסייתי עם כל החשודים המידיים, אבל עשו לעצמכם טובה וקודם כל בחרו מתפריט הדים סאם. הלוקיישן אגב, לשם התחרות הבריאה - ממש לא רחוק מהונג קונג דים סאם ומפקין דאק האוס

8 בנובמבר 2021

טבחים סינים, בעלים ישראלים ורחוב שהשפה המדוברת ביותר בו היא צרפתית. נשמע כמו התחלה של בדיחה? אולי, אבל מסעדת ליי פו החדשה בבוגרשוב לוקחת את עצמה לגמרי ברצינות. עזבו לרגע את השולחנות על המדרכה ומנות שמזכירות מסעדות גנריות. הדברים המיוחדים באמת מסתתרים בתפריט הבצקים.

אמנות הקיפול. ליי פו (צילום: דרור עינב)
אמנות הקיפול. ליי פו (צילום: דרור עינב)

לאי פו נפתחה לפני שבועיים על ידי נועה אשכנזי (22), בעלת ניסיון במסעדנות ואירוח, ושותפה דוד שרם, איש עסקים בעל מסעדות בראשון לציון (במבו, טינגוס, ריו). עד כאן הכל די שגרתי, אלא שאת הטון נותנים שני טבחים סיניים ותיקים על תקן בעלים־שותפים. "הם עבדו כמעט בכל מסעדה אסייתית בארץ והחליטו שהם רוצים עסק משלהם", מסבירה אשכנזי. "לפני שהתחלנו לעבוד על המקום בדקנו את המוצר עד רמת טיסה להונג קונג להצטייד בכלים וחומרי גלם. משם גם הבאנו את איש הדים סאם שלנו, שמייצר הכול בעבודת יד".

שיאה גיאו, בצק אורז במילוי שרימפס. ליי פו (צילום: דרור עינב)
שיאה גיאו, בצק אורז במילוי שרימפס. ליי פו (צילום: דרור עינב)

לקוחות המגיעים למסעדה מקבלים לידיהם שני תפריטים. הראשון הוא פאן אסייתי עם כל החשודים המידיים – אגדשי טופו, פאני פורי, סושי וסלטים. אתכם מעניין התפריט השני ובו מיטב בצקי המטבח הסיני: לחמניות באו מאודות וכיסוני שו מאי קטנים ומוקפדים, קריספי באו וקריספי וון טון ושיאה גיאו – כיסוני בצק אורז דקיק המוגשים בסיר אידוי. מילויים על בסיס עוף, בקר, שרימפס וירקות משותפים בצורה זו או אחרת לרוב הכיסונים, אך מכיוון שהבצק ודרך ההכנה שונים, אפשר ואף רצוי להזמין מנה מכל סוג מבלי להשתעמם.

שו מאי. ליי פו (צילום: דרור עינב)
שו מאי. ליי פו (צילום: דרור עינב)

התמחור נוח ותומך בפתיחת שולחן, למשל 30 ש"ח לארבע יחידות שו מאי, 30/32 ש"ח לזוג/שלוש יחידות באו ו־49 ש"ח לקערת מרק וון טון. באגף המשקאות תמצאו סאקה וקוקטיילים מבוקבקים, שיחד עם המנות יוצרים חוויית ארוחה קלילה וכיפית.

השותפים משוכנעים כל כך בהצלחה עד שחלל צמוד כבר נשכר מתוך מחשבה לפתוח בו מסעדה אסייתית בקונספט אחר. אם היו שואלים אותנו, אנחנו בעד לתת לבצקים הסיניים מקום משל עצמם. מסעדת דים סאם רצינית היא מה שתל אביב זקוקה לו, ואולי שניים סינים והשותפים שלהם הם מי שירימו את הכפפה.
ליי פו, בוגרשוב 31, תל אביב, 077-4143139, ראשון-שבת 11:00-23:00, משלוחים ב־Wolt ותן ביס