Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מה מזמינים היום: מזל טוב צרפת, נאכל לכבודך קרפ לא מסורתי

קחו לה ביס, מהר לפני שתשים לב. קרפרי ברטון. צילום: אנטולי מיכאלו
קחו לה ביס, מהר לפני שתשים לב. קרפרי ברטון. צילום: אנטולי מיכאלו

גל הימין הקיצוני של צרפת נבלם הלילה, וזה בשורות די טובות בסך הכל לכל מי שלא אוהב גזענים, אז החלטנו לחגוג עם קרפ נאה שישמח אותם - אבל גם לעשות אותו לא צרפתי בעליל, כי אנחנו חושדים שהשמאל הצרפתי קצת נגדנו. קצת איזון זה טוב בחיים

8 ביולי 2024

את מה שתיירים ומהגרים צרפתים עשו לחופי תל אביבי עוד נצטרך לבחון בעתיד בראי ההיסטוריה, אבל חייבים להודות שאנחנו התחלנו. זה הישראלים שהתריסו קודם, ועשינו זאת דווקא דרך אחד מאבני היסוד של התרבות הצרפתית – האוכל. אם לפני כמה שנים צרפתי היה מבקש בישראל להתפנק על קרפ כהלכה, המקום המרכזי שהוא יכל להשיג את המנה זה בקניון עצוב מילד אבוד. אני מדמיין איזה פייר מגיע לדוכן בעזריאלי, מקבל את הקרפ שלו, מתחיל לצחוק באופן צרפתי ("הו! הו! הו!"), ואז פורץ בבכי עז. ובצדק. הגרסה המתוקה, המצועצעת והכל כך ילדותית שלנו לקרפ היתה עלבון לכל מה שהמטבח הצרפת מייצג. אבל זה השתנה.

זה לא שבברטון קרפרי עושים קרפים כמו מאמא לואיז, אבל הם לפחות לוקחים ברצינות את המשימה, ומצליחים להוציא מהמנה הצרפתית טעמים, מרקמים וחוויות שטרם נטעמו במחוזותינו עד שהם צצו. הקרפים המצוינים שלהם, עשויים בעבודת יד מקמח כוסמת, מתמלאים בכל טוב, ולא נשארים רק באזורי הדלי נוטלה וסוכריות קופצות. ולמרות שגם לברטון יש קרפים מתוקים לא רעים, הכוכב הוא המלוח – קרפים מלאי טעם על בסיס גבינות, נקניקים ותוספות מקוריות כמו תפוחי אדמה, תרד, ארטישוקים וירקות נוספים. ואין תענוג קליל ומדויק כמו לנעוץ שיניים בקרפ עסיסי ולגלות ארוחה טעימה בתוכו.

אוהבים את האוכל שלנו מקופל. ברטון. צילום: מתוך האתר של ברטון/ יח"צ
אוהבים את האוכל שלנו מקופל. ברטון. צילום: מתוך האתר של ברטון/ יח"צ

מנה מומלצת?הקרפ גראטן (48 ש"ח), המצאה נפלאה שמצליחה להכניס רעננות למנה מבלי לשכוח שאוכל צריך להשביע. קרפ על בסיס קרם פרש, גבינת אמנטל, תפוחי אדמה, שום קונפי ובצל ירוק. ביס חי וגבינתי ומתקתק ופחממתי כאחד, מה עוד צריך בחיים?
יש אופציה לטבעונים? אפילו כמה. יש את הקלאסי טבעוני (48 ש"ח), שמבוסס על גבינה טבעונית, תרד, זיתים וירקות נוספים, או קרפ בטטה (48 ש"ח), אבל אנחנו ממליצים על מנת הארטישוק א-לה רומנה (50 ש"ח) על בסיס גבינה טבעונית, ארטישוק, עגבניות מיובשות ועוד.
איך מזמינים?בוולט,משלוחהאותןביס. כדאי להזמין מהסניף הקרוב לביתכם – אבן גבירול או פלורנטין.
ואם לא בא לי? אל חשש, תמיד יש לנו משהו ברשימתהמשלוחים הכי טובים בתל אביב. לכל בעיה, יש פיתרון.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!