Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מול ים – המסעדה היוקרתית של השנה

מול ים לא מנסה להיות אופנתית. היא מעדיפה להישאר המסעדה הכי קלאסית בסביבה

יורם ניצן. צילום: איליה מלניקוב
יורם ניצן. צילום: איליה מלניקוב

בשנים האחרונות הכתיבה על אוכל השתנתה. בדומה לכתיבה על אופנה, בעולם הדימויים של היום כלולות המילים "סקסי", "קולי", "עונתי", "נועז", "ממזרי". וכן, גם אנחנו אחראיים לכך במידה לא מועטה. בעולם מושגים שכזה, מול ים נותרת מחוץ למשחק. בניגוד לרוב המסעדות שפועלות סביבנו, זאת לא רוצה ולא מנסה להיות אופנתית. אבל זה גם מה שיפה בה: הרי כמה "ממזרי" כבר יכול להיות לובסטר שמנמן שהגיע לכאן כל הדרך מנובה סקוטיה? כמה "נועזים" יכולים להיות אויסטרים שהוטסו לכאן היישר מחוות הגידול של ג'ילארדו באירלנד ובברטאן? כל חומרי הגלם, או יותר נכון, יצורי הגלם הללו, לא מעוניינים לקיים יחסים עם המטבח שלא כדרך הטבע. הם לא רוצים שתעשו מהם סביצ'ה עם מנגו וכוסברה, הם לא מעוניינים שתטביעו אותם בטחינה או עמבה, והם לא חולמים, אפילו בחלומותיהם הכחולים ביותר, להיות מוגשים בתוך פיתה או על לאפה. מול ים היא בראש ובראשונה מסעדה מכובדת ומכבדת. מכבדת את חומרי הגלם שלה ומכבדת את הסועדים. כשהחלה את דרכה לפני 19 שנה, היו עוד כמה מסעדות כמותה במשחק. אבל היום היא די בודדה במערכה. על אף שבשנים האחרונות החל השף יורם ניצן להעז יותר (וזה לפני שהזכרנו את מחלקת הקונדיטוריה הנפלאה שהיא, לטעמי, הטובה שבמסעדות העיר), מול ים היא עדיין המסעדה הכי קלאסית ויציבה בסביבה. כל עיר שמכבדת את עצמה צריכה לפחות מסעדה אחת כזו בתחומה.

מול ים, נמל תל אביב 3, 5469920־03

מועמדים בקטגוריה:עלמה הוטל|כתית|סלון|קלואליס|קורדליה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!