מול ים – המסעדה היוקרתית של השנה

מול ים לא מנסה להיות אופנתית. היא מעדיפה להישאר המסעדה הכי קלאסית בסביבה

יורם ניצן. צילום: איליה מלניקוב
יורם ניצן. צילום: איליה מלניקוב
18 בדצמבר 2013

בשנים האחרונות הכתיבה על אוכל השתנתה. בדומה לכתיבה על אופנה, בעולם הדימויים של היום כלולות המילים "סקסי", "קולי", "עונתי", "נועז", "ממזרי". וכן, גם אנחנו אחראיים לכך במידה לא מועטה. בעולם מושגים שכזה, מול ים נותרת מחוץ למשחק. בניגוד לרוב המסעדות שפועלות סביבנו, זאת לא רוצה ולא מנסה להיות אופנתית. אבל זה גם מה שיפה בה: הרי כמה "ממזרי"  כבר יכול להיות לובסטר שמנמן שהגיע לכאן כל הדרך מנובה סקוטיה? כמה "נועזים" יכולים להיות אויסטרים שהוטסו לכאן היישר מחוות הגידול של ג'ילארדו באירלנד ובברטאן? כל חומרי הגלם, או יותר נכון, יצורי הגלם הללו, לא מעוניינים לקיים יחסים עם המטבח שלא כדרך הטבע. הם לא רוצים שתעשו מהם סביצ'ה עם מנגו וכוסברה, הם לא מעוניינים שתטביעו אותם בטחינה או עמבה, והם לא חולמים, אפילו בחלומותיהם הכחולים ביותר, להיות מוגשים בתוך פיתה או על לאפה. מול ים היא בראש ובראשונה מסעדה מכובדת ומכבדת. מכבדת את חומרי הגלם שלה ומכבדת את הסועדים. כשהחלה את דרכה לפני 19 שנה, היו עוד כמה מסעדות כמותה במשחק. אבל היום היא די בודדה במערכה. על אף שבשנים האחרונות החל השף יורם ניצן להעז יותר (וזה לפני שהזכרנו את מחלקת הקונדיטוריה הנפלאה שהיא, לטעמי, הטובה שבמסעדות העיר), מול ים היא עדיין המסעדה הכי קלאסית ויציבה בסביבה. כל עיר שמכבדת את עצמה צריכה לפחות מסעדה אחת כזו בתחומה.

מול ים, נמל תל אביב 3, 5469920־03

מועמדים בקטגוריה: עלמה הוטל | כתית | סלון | קלואליס | קורדליה