השם אולי מתחכם, וגם האוכל לא תמים, אבל המחיר דווקא פשוט מאוד
"אנחנו יודעים עד כמה אנשים כמהים לבילוי בימים האלה, וכמה הכל מתייקר" אמרים לנו האנשים שמאחורי הספוט החדש בשוק לוינסקי, והם מקיימים עם מנות שלא עוברות את ה-52 ש"ח וגישה שמחוברת לשוק בטבור. רק בלי בדיחות על השמלה בבקשה
שכשחושבים על זה, זה באמת קצת מוזר שעד כה אף בעל עסק שפתח לוינסקי עוד לא ניצל את שמו של הרחוב כדי להשתעשע עם משחק המילים המתבקש "מוניקה". אבל אז מסעדת צ'נטרו נסגרה בלב כבד בעקבות המלחמה, וארבעת השוכרים החדשים – האנשים שעומדים גם מאחורי ברטון קרפרי – דווקא ניחנים בחוש הומור בואכה הנייטיז, ולכן קראו לספוט החדש שלהם בשם "מוניקה". נו, מוניקה, המקום ההוא בלוינסקי.
>> סדרת הופעות בזאפה תציע ארוחת שף לצד מיטב המוזיקאים בישראל
מפה לשם, ובטח בלי ששמתם לב, ברטון קרפרי ממוקם בשכונת פלורנטין כבר תשע שנים, כך שאנשי החבורה למודת הקרבות – גל סאבו, רמי לנציאנו, עמית לביא וג׳וני בודק (איזה שם, אה?)- לא חוששים לפתוח מקום נוסף דווקא בתקופה מאתגרת שכזו. את המקום החדש הם פתחו עם זיקה לשוק לוינסקי, ושאיפה להשתמש בתוצרת טרייה של השוק ויצרניו עבור האוכל שיוצר ג'וני בודק (באמת שם אדיר). על כן התבלינים מגיעים מחבשוש וחנויות השוק, הדגים הכבושים מלופו, הירקות משוק העלייה ואפילו הגבינות מהסביבה.
בעוד בברטון התמקדו החבורה בזירת אוכל הרחוב, כאן מדובר בתפריט שנועד לתת דרור ליצירתיות של ג'וני בודק (לעולם לא נצליח לכתוב רק חלק מהשם), עם מנות מתאימות לחלוקה, מקוריות – ואפילו בריאות. ״אני לא מכניס לכאן שום דבר שאני לא רוצה שהבנות שלי יאכלו״, מסביר ג'וני בודק. אז מה הבנות לבית בודק אוכלות? סלט לוביה רענן עם בצל סגול, פטרוזיליה, כוסברה, נענע וצ׳ילי (40 ש"ח), סלט עגבניות שמש טריות לצד צלויות עם בצל ירוק, ירוקים, זיתים סורים, וינגרט מי עגבניות וטוויל לחם (42 ש״ח), ברוסקטה עם אריסה של אמא של ג'וני בודק עם מוצרלה, אנשובי, גרידת לימון, בזיליקום וצלפים (36 ש״ח), או חציל בלאדי אפוי עם צ׳ימיצ׳ורי צרפתי, עגבנייה, זיתי קלמטה, בצל ירוק, צ׳ילי ולאבנה שמכינים במקום (42 ש״ח) וריזוטו גריסים עם פטריות שיטאקי ושימאג׳י, עם יוגורט יווני, לימון כבוש ושמן כמהין (52 ש״ח).
המחירים הנוחים, אם שאלתם (ואנחנו שאלנו), אמורים לא להשתנות בהרבה. ״בגדול אנחנו מכוונים להישאר בטווח המחירים האלה", מסבירים סאבו ולנציאנו. "יותר מכל אנחנו יודעים כמה אנשים כמהים לבילוי בימים האלה, וכמה הכל מתייקר. אנחנו לא רוצים שדבר כמו לצאת לשוק כדי לשתות ולאכול טוב יהפוך למותרות שאי אפשר לעמוד בה".
ואפרופו שתייה, את תפריט הקוקטיילים בנה איליה מהג׳ספר, ויש קוקטיילים רעננים וצוננים שעומדים על טווח מחירים הוגן שבין 42-52 ש״ח. למשל קוקטייל מקסיקני מעשן שמורכב ממזקל, לימון, הבנרו, סילאן ואננס (45 ש״ח), אספרסו מרטיני עם קטל 1, ליקר קלואה, קפה מתערובת מקומית ורום ג׳מייקני (52 ש״ח), הרב פאנץ׳ עם ג׳ין, קמפרי, בנדיקטין, לימון ופסיפלורה (45 ש״ח). גם היינות נבחרו בקפידה על ידי הסומלייר ג׳סי בודק (דיי, יש עוד במשפחה?!), והמחירים נעים בין 38 ל-48 ש״ח לכוס, דרינק במוניקה בלוינסקי? עכשיו כבר לא תשכחו את השם.
לוינסקי 30, א' 17:00-23:00, ב'-ד' 12:00-23:00, ה' 12:00-00:00, ו' 9:00-16:00