דבר כזה באמת לא קרה כאן מזמן: מסעדה חדשה נפתחה ביפו

מאז תחילת המלחמה נסגרו מסעדות ובתי קפה רבים ביפו, והקפה-מסעדה הטבעוני האהוב מיכלאנג'לו היה אחד מהם. עכשיו נפתחת על הריסותיו מיכאלה: השם חדש, התפריט חדש, הכיוון הקולינרי קצת יותר נועז - אבל הדנ"א הטבעוני של המקום נשמר. וגם אנשי הלפטופים מוזמנים לחזור
את מיכלאנג'לו, הקפה-מסעדה הטבעוני האהוב מיפו, המלחמה תפסה רגע אחרי פתיחה מחודשת ועם תוכניות לפתיחת בר טבעוני יפואי במימון המונים. המציאות לא שיתפה פעולה, והמקום הצטרף אל הרשימה ההולכת ומתארכת של מסעדות שנסגרו במהלך המלחמה בעקבותיה. קצת יותר מחצי שנה הוא עמד בשיממונו העצוב, אבל כעת מתברר שבעצם עבר התאמה מגדרית ועכשיו הוא מיכאלה. זו לא איזו בדיחה פוגענית חלילה, אלא העובדות. מיכלאנג׳לו כבר לא, מיכאלה לעומת זאת – ממש כן.
>> טום אביב נוחת בשוק הכרמל עם טברנה דל מאר הכשרה
>> אחרי 28 שנה באבן גבירול: הפיליפינית החריפה עוברת דירה
ובמילים אחרות: הבעלים התחלפו, התפריט השתנה, אך המקום נשאר טבעוני למהדרין. בשורה משמעותית לקהל הטבעוני התל אביבי שהתמודד עם לא מעט סגירות של מוסדות טבעוניים ותיקים במהלך המלחמה (דוסה בר, באנה, 416, אלגריה). כשנכנסים למיכאלה מרגישים בבית. המקום מאכלס כמו בימים הטובים של מיכלאנג'לו לא מעט לקוחות קבועים וגם כאלה שיושבים על הלפטופ בנחת. אפשר לשבת גם על קפה וארוחת בוקר טבעונית, או על בריוש חלווה נוגט עם משקה קקאו, כן, בבקשה.

"ידענו כמה היה עצוב ללקוחות כשמיכלאנג'לו נסגר", אומר אשר היכל, הבעלים החדשים, "ואנחנו בהחלט רוצים להיות בית לקהילה הטבעונית שפרגנה והייתה פה כל השנים, אז שינינו הרבה דברים ועכשיו אנחנו מיכאלה, אבל הטבעונות עדיין בדנ"א של המקום". ואכן, התפריט מתאפיין באווירת פתיחת שולחן משמחת ומורכב מחומרי גלם טריים, מזינים ובריאים עם מנות לחלוקה לצד עיקריות. לארוחת בוקר תוכלו לטעום מקושקשת טופו עם תרד, סלט סלק ונענע ושאר מטבלים מושקעים (69 ש"ח), טוסט מלחם קסטן עם ממרח כמהין, ירקות, זיתים וסלט ירקות (58 ש"ח) או מנה יפואית קלאסית של פול טחון ומבושל עם עדשים שחורות, טחינה, לימון, עגבנייה מגורדת ורוקים עם פיתה קלויה (48 ש"ח).

אחר כך אפשר להתקדם לעבר פתיחת השולחן; תוכלו להתחיל עם לחם וחמוצים שכובשים ומתסיסים במקום ולהמשיך בסלט רימונים עם רוקט, גבינת כמהין טבעונית, לימון, שמן זית ותוספת של טוסטוני בריוש (48 ש"ח) או תרד מאודה בחמאת קוקוס ושמן זית (46 ש״ח) וגם: מנה שנקראית יאסו יפואי והיא קציצות זוקיני מטוגנות כמו ביוון עם ציזיקי (48 ש"ח), ירקות שרופים בתנור בדמותם של בצל, בטטה, חציל, עגבניות קונפי, עשבי תיבול ולחם דגנים מלא (56 ש"ח), ומנות בניחוח אסייתי קל כמו דים סאם פטריות (38 ש"ח) וסלט סובה ירוק עם אצות וואקמה, טופו, מלפפון, נבטים ובצל ירוק (46 ש"ח).

בגזרת העיקריות: קובה סלק חמצמץ ומרחיב לב שמוגש עם ירקות שורש (54 ש"ח), ירקות מאודים בסיר במבוק כגון באק צ׳וי, שעועית תאילנדית, גזר, ברוקולי, פטריות, נבטים וטופו מוגש עם אורז לבן ורוטב סויה מתובל (64 ש"ח), וגם קבב חלבון אפונה על הפלאנצ'ה עם ירקות שרופים ותיבול טחינה לימונית, מוגש עם פוקאצ׳ה וסלטון ירוקים (64 ש"ח) וראמן שאנחנו חושבים שיהפוך לגו טו קבוע בימים הקרירים שמבוסס על ציר ירקות ומיסו עמוק טעמים בתוספת אטריות אורז, נבטים, פטריות יער ושימאג׳י, גזר, באקצ׳וי וטופו (65 ש"ח).

ולקינוח טארט לימון או שוקולד (38 ש"ח), כדור טחינה – כי לא תמצאו מקום טבעוני בלעדיו (8 ש"ח) פרוסה של עוגת שמרים שוקולד (14 ש"ח) וגם בריוש החלווה נוגט מהפתיח לחלום עליו בלילה (22 ש״ח). מיכאלה פתוחה עד שעות הערב המוקדמות ומציע גם קוקטיילים במחירים מפתים (36-38 ש"ח), יין, בירה, משקה קקאו פותח צ׳אקרות (22 ש"ח) וגם קמבוצ׳ה שיש האומרים שהוא ממסטל במידה (לכו תבינו טבעונים).
>> מיכאלה, בן תרדיון 2, כל יום 20:00-08:00