ביכורי מכולות: מינימרקט נוטריקה

מינימרקט נוטריקה היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים פרידה נוטריקה ואת המנהל שמוליק קפלן מה גורם להם לקום כל יום לעבודה וביקשנו מהם מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של מינימרקט נוטריקה: ז'זיק. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של מינימרקט נוטריקה: ז'זיק. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
23 במאי 2017

תוכן ממומן | גד

שמוליק קפלן, 59, מתגורר ברמת גן | פרידה נוטריקה, 76, מתגוררת בתל אביב

שמוליק קפלן ופרידה נוטריקה. צילום: מיכאל נחמיאס
שמוליק קפלן ופרידה נוטריקה. צילום: מיכאל נחמיאס

"המכולת הזו קיימת משנת 1936, אנחנו נכנסנו אליה ב־1976. זה העסק הכי משפחתי שיש – מאז פטירתו של בעלה של פרידה, יוסף, החליטה המשפחה לשנס מותניים ולעזור כדי להחזיק את העסק בחיים. נורית, בתה של פרידה, היא משפטנית במקצועה אך מבלה את רוב זמנה במכולת".

מה הדבר שאתם הכי אוהבים בעבודה שלכם?

"האנשים, החיוכים, התחושה של פעם שיש במכולת. השיח והסימפטיה היא משהו שלא קיים היום בתחום הקמעונאות. זו מכולת של פעם, של 'לרדת למכולת', לכן זה גם השם שלה".

[tmwdfpad]

יש איזושהי חוויה משמעותית שקרתה כאן ומלווה אתכם עד היום?

"לפני 20 שנה נכנס חייל למכולת וגנב אוכל. יוסף, בעלה של פרידה, רץ אחריו החוצה מהחנות וגרר אותו פנימה חזרה. הוא ביקש ממנו לעולם לא לגנוב, ושכל פעם בה הוא מרגיש רעב שייכנס למכולת, יבקש ויקבל. וכך היה. זה סיפור אגדי במשפחה שלנו, ואנחנו עובדים לפיו עד היום – לא יצא מהמכולת מישהו רעב שלא יכול לשלם עבור המצרכים שלו".

המתכון של מינימרקט נוטריקה: ז'זיק (צזיקי טורקי)

החומרים ל־6 מנות:
2 דליים יוגורט כבשים
4 מלפפונים קצוצים דק
6 שיני שום
קורט מלח
½ צרור שמיר קצוץ

להגשה:

פרוסות ממלפפון אחד
1 בצל סגול חתוך לרצועות
חופן שמיר קצוץ
שמן זית
קוביות קרח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים יחד (למעט חומרי ההגשה), מתבלים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומעבירים לכלי הגשה. מוסיפים לקערה מלפפונים, בצל, שמיר, שמן זית וקוביות קרח ומגישים קר.

מינימרקט נוטריקה | בלפור 43 | ימים א-ה- 6:30-21:00, שישי 6:30- שעה לפני כניסת שבת