רחוב שינקין חזר לעצמו. מיפינו את המקומות הכי טעימים לבקר בהם

זה כבר לא סוד שרחוב שינקין על שלל מעדניותיו הקטנות ומזללותיו השוות חזר מהשנים הקשות שלו והפך לאטרקציית פודיז לא קטנה בכלל, ועכשיו עם שוק האיכרים אפילו יותר מתמיד. יצאנו למפות את כל המקומות ששווה לאכול ולשתות בהם או לקנות משהו הביתה וחזרנו עייפים אך שינקינאים
ספק אם הבוהמיינים הצעירים של הניינטיז היו מרוצים משינקין של היום. מרכז התרבות והיומרה התל אביבי – הסמל של הבועה – כנראה שהיה בז לריבוי המעדניות, המאפיות והמבורגריות שפשטו ברחוב, והפכו אותו למיקס עירוני-בורגני קלות עם חיבה לקפיטליזם ארטיזנלי. עם בתי הקפה, לעומת זאת, כנראה שלאף אחד מהם לא הייתה בעיה – בכל זאת, זו הבועה המקורית. מאז השיפוץ הגדול שעבר לפני יותר מעשור הרחוב האהוב מתאושש, ועכשיו כבר בנוי לתפארת עם מגוון רחב של עסקים שהופכים את הסיבוב בו לנעים בכל יום, ועכשיו שיש לו גם שוק איכרים ביוזמת בית תמי, אפרת אנזל ועיריית תל אביב-יפו, אז בכלל. סקרנו את רחוב שינקין על כל עסקי האוכל שבו, כדי שיהיה לכם מיפוי קל להבנת הרחוב, גרסת 2025. לידיעת הקורא יאיר לפיד.
>> "יין זו שירה נוזלית": גם אייל שני פותח בר יין. הלוקיישן: וואו
>> משולש הכסף: בחרנו את אוזני ההמן הכי טובות בתל אביב
איזבל
את בית הקפה הקטן הזה פתחו ראובן ודבורה, אח ואחות שעלו מצרפת לפני עשר שנים. מדובר בבית קפה קטן ומתוק הצבוע בצבעי פסטל, בו תמצאו קפה מעולה, קרואסונים כמובן, עוגיות, טארטים שמכינים בעצמם, קישים, כריכים טריים מבגטים, בגט שעטוף בנייר עיתון (אם בא לכם לחוש כאילו אתם בשאנז אליזה) ועוד הפתעות בניחוח צרפתי מנומס ואלגנטי.
שינקין 4, ימים א-ה 8:00-18:00, יום ו': 8:00-14:00. סגור בשבת

היפים והמיצים
יש עוד שני דוכני מיצי פירות טבעיים בשינקין, אבל כמו של אילן יש רק אחד. יותר משלושה עשורים של שייק נסיכים, דראלינג, היידה ונוספים כבר כבשו את לבנו, יחד עם הניסיונות של אילן להרכיב לנו שייק חדש כל פעם מחדש. זה טעים, זה מתוק, זה מרענן וזה הכי עובד עלינו. מה לעשות, תביא לנו שייק ירוק להוריד את הפאניקה רגע.
שינקין 7, ימים א-ה 8:00-21:00, יום ו':8:00-18:00. סגור בשבת

סלין פרייטאג'
בכוך קטן מבעד לזגוגית תפגשו קודם כל בצנצנת עצומת מימדים של גבינת פילדלפיה, ולא יודעים מה איתכם, אבל אותנו המחזה הזה מרגיע. במיוחד כשאנחנו יודעים שהגבינה הזו תימרח בשכבת עבות על גבי בייגל אמריקאי טרי למהדרין. הבייגל של דבורה פרישברג הוא הכוכב הבלתי מעורער של רחוב שינקין, בייגל ניו יורקי מסורתי עם גבינת פילדלפיה, לקס לפי הספר, בצל סגול, צלפים ושמיר. יש גם עם סלט ביצים או מקושקשת בייקון, וגם אבוקדו וטונה. תשאלו יהודים אמריקאים, זו המסורת.
שינקין 16, יום ראשון עד חמישי 9:00-12:30. סגור בשישי ובשבת

שינקין 17
כן, אין למקום הזה שם, ואולי זה מסביר יותר מכל את חוסר היומרות והפשטות שבו. בלי פאסון או פוזות, רבקה מבשלת במקום כבר יותר מ-30 שנה ארוחות בוקר משביעות של שקשוקה, חביתה או דייסה, ובצהריים קוסקוס, מרקים וקובה. בשבת יש חמין וג'חנון כהלכתם, ונשארו פחות מדי מקומות שכאלו בעיר.
כל יום בין 7:00-22:00

פיצה עגבנייה
יש טובות ממנה, יש מפוארות ממנה, אבל פיצה עגבנייה יש רק אחת – ולנצח נזכור לה חסד נעורים על כך. בצק דקיק עד לכדי קרקר עם רוטב עגבניות מצוין ומוצרלה. לפעמים זה כל מה שבא לנו. חוץ מה שהבניין התכלת יפה נורא, ושאפשר לאכול מגש שלם בלי רגשי אשמה כי זה ממש דק. לא ככה?
שינקין 19, ימים א-ה 10:30-23:00, יום ו 10:30-16:00. מוצ״ש 21:00-23:30.

איטס
אין דומה לאיטס של השפית מיכל אפשטיין חמו. עוד לפני שזכתה במאסטר שף הערצנו את עוגת הגזר שלה, ואנחנו ממש מיודדים היטב גם עם שאר החברים שבויטרינה: כריכים כיפיים, סקונס משובחים, עוגיות שוקולד צ'יפס מהנות, מאפינס אוכמניות ועוד ועוד. באיטס יש גם אופציה להרכבת לאנץ' בוקס מהנה ובריא שמוריד את רגשי האשם מכל הפחמימות שציינו לעיל, ומציע סלט כרוב קיסר נפלא, קוסקוס ירוק, טופו וירקות מבושלים וטריים.
שינקין 20, יום ראשון-חמישי 8:00-20:00, יום שישי: 8:00-16:00, יום שבת: 8:00-18:00

גרינברג בורגר
ההמבורגר שהגיע לשינקין ממשכנו בצפון תל אביב הגיע לכאן כדי להישאר. הסניף החדש נעים וכולל מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, וההמבורגר שלשמו התכנסנו מורכב מקציצה עסיסית ונהדרת מבשר מובחר, רטבים מסקרנים שהשף אורי עשת – דור שני למסעדנות מעולה – מכין ומתסיס במקום. האופציות מגוונות, וכוללות גם קריספי צ'יקן מטריף ופיש בורגר, צ'יפס שכבות גראטן שאנחנו מפנזטים עליו בלילה, וגם קינוחים מהנים בדמותם של גלידה אמריקאית רכה, טירמיסו הל וקסטה עם קרם בננה וקרמל מלוח. מזללה כהלכתה.
שינקין 22, כל יום בין 12:00-23:00

אלון שבו
אלון שבו הוא באמת שף קונידטור ברמה אחרת, שהביא סטנדרט חדש של נראות לחיינו. הקינוחים שלו מאופיינים בקו פטיסרי צרפתי מחוכם ואלגנטי, ומבוססים על חומרי גלם עונתיים. מה שאומר שבחורף יש טארטים ומאפים משגעים עם תותים, הדרים, גויאבות ושאר פירות יער, ובקיץ פוגשים אפרסקים, שזיפים, מלון וענבים. המקום שלו בשינקין מעוצב לעילא ולעילא, הקפה מצוין והמאפים אף פעם לא מאכזבים.
שינקין 26, ימים ב-ה 9:00-18:00, יום ו' 9:00-16:00. שבת וראשון סגור

קרדינל
כשנכנסים לשוקולטרי של השוקלייטר אלי טראב מריחים ניחוח מתוק עז שאפשר לדמיין לרגע שאתם במפעל של וילי ואנקה. ניחוח השוקולד המשכר מסגיר את מה שמתרחש בחנות הקטנה והמטריפה, בה רוקחים בעבודת יד פרלינים, טבלאות שוקולד, מרציפנים ושאר ממתקים שוקולדיים מפתים שקשה מאוד לעמוד בפניהם.
שינקין 27, ימים א-ה 9:30-20:00, יום שישי 9:00-16:00. שבת סגור

פינג'אן
צמוד לריחות השוקולד המשכרים ניתן להריח ריח משכר לא פחות של קפה טורקי עם הל מתבשל לו בנחת בפינג'אן. יהיה זה מהחנות השכנה של נור יוסף, שמלבד קפה מציעה את מיטב המגדים הערבים שיש במחוזתינו. בקלוואות בעבודת יד מנצרת, מרמלדות ורחת לוקום ממזרח ירושלים, מעמולים שמייצרים במיוחד בשבילה ותה צמחים מרפא. זאת לצד כלי הגשה נוצצים ומעוטרים, עוואמה נוטפי דבש וכנאפה חמימה שמכינים במקום.
שינקין 27, ימים א-ה בין 10:00-20:00, יום ו': 10:00-17:00. סגור בשבת

עילא
את עילא פתחה אשת הקולינריה ותושבת השכונה אפרת אנזל, שעיצבה את המקום בדיוק לפי ראות עיניה. זו לא מעדניה ולא מסעדה, אנזל מכנה אותה פינת אוכל ומביאה אליה מחד את מיטב התוצרים של יצרנים מקומיים מרחבי הארץ (מגדים, דבש, ריבות, ממרחים גבינות, שמן זית, לחמים ומאפים מצפון ועד דרום) וגם סירים בניחוח של בית שמתחלפים בכל יום מחדש. אוקי, אז היא קצת מעדנייה וקצת מסעדה גם. חוץ מזה יש בעילא קפה לעילא וגם יינות נפלאים לסגור איתם את הערב.
שינקין 28, ימים א-ב 7:30-19:00, ימים ג-ה 7:30-20:00. שישי: 7:30-16:00. סגור בשבת

עדינה
המעדנייה של אנשי חנות היין מנו וינו כבר מיצבה את מעמדה כאחת המעדניות הטובות והאהובות בעיר, והיא לא רק מעדנייה – אלא גם משמשת כבית קפה ובר יין בשעות הערב. עדינה מציעה מגוון של מוצרים כמו גבינות של מחלבות בוטיק, נקניקים, שמני זית איכותיים, דבש, ממרחים, זיתים, עגבניות מיובשות הכי טעימות שיש ועוד שפע רב. חוץ מזה מדי שבוע מתארחים בה שפים לפופ אפים מסקרנים כך ששווה להתעדכן כל העת.
שינקין 43, ימים א-ה ושבת, 8:00-21:00, יום שישי: 8:00-16:00

פיצה פר טוטי
ג'וזף רם הוא פיאצולו מנוסה שמכין פיצה נפוליטנית נהדרת, וגם מדבר עליה לא מעט – אבל האמת שהדיבור מקיים, ואכן מדובר בפיצה מצוינת. היא עוברת התפחה ארוכה כיאה למסורת הנפוליטנית, העגבניות והמוצרלה ישירות מאיטליה והתוספות טריות וערבות לחיך. הפיצה בקוטר 30-32 ויש מרגריטה קלאסית, אחת עם פטריות וקרם פטריות כמהין, אחת עם בוראטה מאיטליה ועוד מתחלפות.
שינקין 44, ראשון עד חמישי, 17:00-23:00

לחם ארז
אולי לא המקום הכי מעניין באזור, אבל שריד היסטורי מרשים שמציע בסך הכל אחלה כריכים, סלטים טריים בהרכבה אישית, מאפים חביבים למדי וקפה טוב במחירים נוחים. נו, אתם מכירים.
שינקין 44, ראשון עד חמישי 7:30-19:00. יום שישי 7:30-16:30

חנות דגים
חנות הדגים, בבעלותם של אוסמה דלאל ונמרוד לביד, מציעה מגוון דגים טריים שמגיעים הישר מהנמל בעכו – כולם נחתכים ונארזים איך שתבקשו, כסביצ'ה, קרפצ'יו או סשימי, וגם כפילה אם אתם אולד סקול. לצד אלה יש גם שפע פירות ים והשמועה מספרת שבימי החורף הקרים יש גם בויאבז הישר מהסיר. מדבר אלינו.
שינקין 49, א-ה 9:00-20:00, יום ו', 8:00-16:00. סגור בשבת

פיצה יואב
מדובר בפיצריה שכונתית בדיוק כמו שפיצריה שכונתית צריכה להיות, גם אם כבר מזמן הפכה לרשת. שזה אומר חביבה ולא יומרנית, אווירה פמילארית במידה וסלייסים שהם לא נאפולי ולא ניו יורק, אלא תל אביב – שזה שמנמנים ומהנים עם תוספות פשוטות כגון זיתים או פפרוני. יש גם מאפה משה בתיבה שמורכב מנקניקיה עטופה בבצק פיצה, למי שרוצה לגוון. בקיצור קלאסיקה של פיצה לאכול אחרי בצפר או לפני הצופים, אבל שלא תטעו – למאנצ'יונרים אמיתיים היא פתוחה כל יום עד אמצע הלילה.
שינקין 51, ימים א-ו 10:00-04:00, יום שבת- 12:00-02:00

מנו וינו
יש בדיחות אבא שפשוט נכונות. למשל התשובה ל"מה היין האהוב עלייך?" היא תמיד "שלוש במאה". אם מנו וינו לא היו מציעים את הדיל האהוב הזה (שעלה לאחרונה עקב יוקר המחייה ל-3 ב-110, ועדיין) לא הייתם מכירים את הבדיחה. יינות שווים וטובים במחירים ממש נוחים ומאפשרים, ולא באיזה סגל מעופש. חוץ מזה, יש שם גם יינות וואו, אך הם מיוחדים וגם יקרים יותר, ובכנות המגוון רחב ומשמעותי והצוות נחמד ומאיר פנים, וידעו להתאים לך את היין המדויק לכם מבלי להתנשא עליכם עם מושגי מינרלי ועפיץ.
שינקין 53, ימים א-ה 10:00-23:00, יום ו' 9:00-16:00, יום שבת 11:00-22:00

בוטיק סנטרל
אין יותר מדי מה לחדש לכם על המאפייה בוטיק סנטרל, שכנראה שכולם מכירים, ובצדק. מדובר בקפה טוב, מאפים טובים והגונים, כריכים טריים וכיפיים לדרך ואף מבצעי סוף יום שווים ומשתלמים, שכוללים הנחות ודילים למינהם. מה שאולי לא כולם בהכרח יודעים הוא שיש להם את עוגת קראנץ' השמרים המנצחת בעיר לדעתנו. וכן, ברור שאכלנו את כולן.
שינקין 53, ימים א-ה 7:00-20:00, יום ו: 7:00-15:00. סגור בשבת

כיכר שינקין
במאפייה הקטנה והאינטימית תמצאו כיכרות לחם טריים וריחניים מבית היוצר של לחם ארטיזן, שמציעים לחמי מחמצת נהדרים, לצד לחמים מחיטה מלאה, כוסמין ובגטים. יש גם כריכים טובים ומספקים, עוגיות, ממרחים ועוד גודיז שכיף לקחת הביתה לצד קפה מעולה.
שינקין 53, יום א-ה 7:00-19:00, יום ו' 7:00-15:30
פרנצ'י
מה שהתחיל ככוך קטן בדמות בוטקה שהגיש מאפים טריים וטובים וקפה התרחב לכדי בית קפה עם ויטרינה עמוסה ועתירת פחמימות. הבוטקה עוד קיים, אך בפרנצ'י המורחב יש גם מקומות ישיבה וכאמור – ויטרינה מזוגגת, בה מחכים בצפיפות כריכים נאים בבגטים מאורכים ומפתים, קרואסונים ושאר פטיסרי, וגם סלטים (יש מוכנים ואפשר להרכיב), דגים כבושים ושאר דליקטסים.
שינקין 54, ימים א-ה בין 9:00-21:00 וביום שישי בין 9:00-14:00.
עוף בשינקין
אחרי שכבש את הרחוב עם הקצבייה, אהרוני חזר למקורות עם עוף צלוי ועסיסי. הרוטסירי שלו מציע עוף אסייתי או עוף בעשבי תיבול אותם תוכלו לקבל שלמים, מפורקים, ככרעיים, ככנפיים עם תוספות מהנות כגון תפוחי אדמה צלויים או קולסלאו, אורז פרסי ועוד. יש גם סלט עוף אסייתי, אבל אם אתם שואלים אותנו השוס האמיתי הוא כשהעוף נכנס לתוך כריך ויוצר ביס מנצח ורב טעמים ומרקמים שהוא לאנץ' מושלם לכל יום שהוא.
שינקין 55, ימים א-ה 10:30-18:00, יום שישי 10:30-16:00. סגור בשבת

הקצבייה
ממשיכים עם אהרוני והפעם עם המקום שהתחילה את האימפרייה הקטנה שלו כאן – הקצבייה שלו ושל בנו אורי, בה תוכלו למצוא כל מה שתרצו כדי להכין ארוחה בשרית נפלאה – החל מנתחי הבשר המובחרים, כלה ברטבים שמוצעים במקום ועד התבלינים המדויקים לכל נתח ונתח. ברור שיש גם סתם חזה עוף לשניצלים, כלומר לא סתם, הרי זה מוצר צריכה בסיסי. חוויית הקנייה נעימה והקצבים במקום מיומנים וינחו אתכם בדיוק איך ראוי לטפל בנתח שבחרתם.
שינקין 56, ימים א-ה 8:00-21:00, יום שישי 8:00-16:00. סגור בשבת
אכרם חומוס
אכרם מציין אוטוטו שלושה עשורי פעילות, כך שברור שהפך למוסד בצדק. החומוסייה המצוינת מנוהלת על ידי הזוג פותנה ואכרם ג'אבר, ומציעה חומוס מוצלח במרקם מדויק וקרמי, פלאפל טרי וחמים, צ'יפס של חומוסיות וסלט קצוץ לפי הספר. חומוסייה של פעם בלי שום דוואינים, ואפילו המחיר הולם את העממיות הטמונה באכרם – 25 ש"ח למנת חומוס כהלכתה.
שינקין 59, ימים א-ה בין 9:00-17:30, יום שישי: 9:00-16:00

לילי קפה
את קפה לילי פתחו אב ובן, וזה כבר מקסים בעיננו. עוד יותר מקסים לדעתנו הוא שהקפה החדש ממוקם בסוף הרחוב, איפה שאין בתי קפה, ובבניין מרהיב לשימור. והם שומרים על אווירה מוקפדת עם שיטה שהופכת את התור לנסבל, ויש גם מאצ'ה, מאפים וקפה ספיישלטי מעולה בטעמים מאוזנים שלא חוטאים בחמיצות (פירותיות בעגת הקפה המקצועית). אה ויש גם קפה לכלבים! פפצ'ינו שמורכב מחלב מוקצף בלבד והוא הלהיט של ההולכים על ארבע בשכונה.
שינקין 73, ימים א-ה 7:00-18:00. יום שישי: 8:00-14:30. כרגע סגור בשבת
