מלאו את החסר: סבתא, אמא ובת ממלאות את שוק לוינסקי בממולאים

שלוש דורות של נשים לבית משפחת אזולאי השתלטו על חלל בשוק לוינסקי והן מממלאות בו כל ירק שתוכלו לחשוב עליו (כולל הסלק המאתגר), בתצוגת מופת צבעונית ומרהיבה של שלל ממולאים, קובות, לביבות ופסטלים. בונוס לא קטן בכלל: המחירים נוחים. רק שם עוד אין להן
אם עברתם בטעות בשוק לוינסקי במהלך חול המועד, בוודאי גיליתם שני דברים: 1. זאת אכן טעות; 2. אתם לא לבד. כלל לא לבד. כל עם ישראל כאן איתכם. ובתוך הסמטוכה והצפיפות קשה אולי היה להבחין בחלל חדש שנפתח בשוק בימים האחרונים, ומוקדש כל כולו לממולאים. עוד אין לו שם, אז נקרא לו פשוט "הממולאים בלוינסקי", אבל יש בו ממולאים מכל הסוגים והמינים, ואנחנו עצמנו כידוע ממולאים באהבה לממולאים.
>> החדשה של ענר בן רפאל, קונדיטוריה תאילנדית ועוד חדשות אוכל
>> השוונג של הפיתה: 10 החומוסיות הטובות בתל אביב. רובן גם בפסח
מאחורי המקום עומדים שלושה דורות של ממלאות גאות, סבתא, אם ובת שמכינות הכל בעבודת יד ובמלאכת מחשבת של ממש. עכשיו רק צריך לעזור להן למצוא שם למקום החדש – אולי פשוט "ממולאים"? – כי את כל השאר הן עושות בעצמן. אפילו סלק הן הצליחו למלא, וכמו שמביני דבר יודעים מדובר באתגר מילוי ממשי למקצוענים.

סבתא פיבי היא מי שהתחילה את הכל, ובמשך הזמן הצטרפה אליה גם הבת אודט ובשנים האחרונות גם הנכדה תהל. לשלוש הנשים לבית אזולאי יש קייטרינג לבישול ביתי במושב מזור שליד פתח תקווה, ומאז ומתמיד הן אהבו לשוטט בשוק לוינסקי ורצו לפתוח גם בו נקודת מכירה לצד הקייטרינג. "אנחנו מסתובבות בשוק לוינסקי הרבה בשישי ומאוד נדלקנו על האווירה", מספרת תהל אזולאי, נציגת הדור הצעיר. "כבר הרבה פעמים ניסינו למצוא פה מקום ובכל פעם שחשבנו שזהו – הוא נתפס. עד שהתפנה החלל הזה והחלטנו שזה הרגע ללכת על זה".

שלישיית אזולאי ממלאות כל ירק שיכולתם לחשוב עליו ולא האמנתם שאפשר למלא, כאשר המילוי הוא אורז ריחני ומתובל היטב. למען האמת, כל ממולא שטעמנו שם היה עשוי ללא חת, מילא את הלב באהבה ובנחמה ופשוט בא לנו בול. כשנכנסים למקום עדים לשפע מעורר תאבון של מגשים ועליהם מסודרים ממולאים יפהפיים וצבעוניים, ולמרות שאין בו מקומות ישיבה כיף מאוד לקחת ולהסתובב בשוק כשהפה ממולא בבצל פנינה ממולא וביד מחכים עוד שלושה פלפלונים ממולאים. אף פעם לא רעיון רע.

אז מי בנבחרת הממולאים? נתחיל מהברורים והמוכרים יותר – עלי גפן, בצל, כרוב לבן, פלפלונים – ונמשיך במורכבים ובנדירים יותר כמו מיני זוקיני, כרוב סגול, עלי מנגולד וסלק. "על הסלק סבתא שלי עבדה במשך ימים רבים. ממש מורכב למלא סלק בגלל המרקם שלו. בסוף היא הצליחה ויצא מדהים", מספרת תהל.
מלבד זאת, יש מגוון קובות בעבודת יד, ממולאות בבקר, כבש או בגרסה טבעונית, יש קובה תפוחי אדמה (פטטה בעגה המקצועית) במילוי אסאדו, קובה בורגול קלאסית ועוד שלל מאכלים בנוסח מרוקאי דוגמת פסטלים ולביבות פרסה. וזה עוד לא הכל, בימי שישי מתקיימת במקום חגיגה מרוקאית עם ערב רב של 40 סוגי סלטים ומטבוחה שטוענת לכתר כהכי טובה בארץ.

בונוס משמעותי נוסף הוא המחיר הנוח: כל הממולאים כולם כולל כולם במחיר של 13.90 למאה גרם, כן כן, כולל הקובות, גם אלה עם הבשר. זה אומר שאפשר לבוא ולמלא קופסא מכל וכל, לצאת במחיר סביר למדי ולהביא אחלה ארוחה הביתה. כאמור, אפשר ורצוי גם לקחת לדרך ולאכול במהלך שיטוט בשוק, שבקרוב עם תום חול המועד תוכלו לפסוע בו שוב כאחד האדם.
>> ממולאים בלוינסקי, לוינסקי 32, א'-ה' 18:00-11:00, שישי 16:00-08:00