הפי אינדיפנדנס: המנות האמריקאיות הכי טובות בתל אביב
המטבח האמריקאי אחראי על כמה מהמנות האהובות ביותר בעיר, אבל לא מצליח לעשות עלייה של ממש. 7 קלאסיקות אמריקאיות מוגזמות ועשירות שמצדיקות טעימה לא רק בארבעה ביולי
המבורגר
אין סוף המבורגרים יש בעיר העברית הראשונה וחלקם אף מצוינים. לכבוד יום העצמאות של הידידה הכי טובה של ישראל מתבקש ללכת על הריל דיל שנקרא בינגו – ההמבורגר החדש של שף גיא גמזו (אריא) בחוף גורדון, שהמבקר שלנו פסק שהוא האוכל הכי אמריקאי בעיר, לא פחות.
בינגו
כנפי עוף
את הצ'יקן ווינגס המיתולוגיות של חיים כהן דיקסי כולם מכירים ולכן הפעם אנחנו מרימות לקולגה ותיק ואהוב לא פחות – השף ישראל אהרוני. ברוטיסרי החדש בשינקין תוכלו לזלול את גרסתו לכנפי עוף במרינדה אסייתית מתוקה־פיקנטית על בסיס מיסו, סויה, מירין, יין אורז, דבש, ג'ינג'ר ושום (מ־42 ש"ח).
עוף בשינקין
לובסטר רול
מי שמתגעגע למנה שמזוהה עם צפון החוף המזרחי בכלל ובוסטון בפרט, ימצא אותה ב־sail&fish, מזללה חדשה בכיכר מגן דוד – לחמניית חלה רכה כענן, משוחה באיולי חמצמץ ובתוכה נתחי לובסטר שחומים ומטוגנים בעלי טעם מנצח של ים. וכל זאת במחיר הרצה מפתה במיוחד – 20 ש"ח בלבד.
כיכר מגן דוד, נחלת בנימין 2, תל אביב, 03-9718832
קורן דוג
כששף יובל בן־נריה (טאיזו) פתח את מיאזאקי בשרונה מרקט, חשבנו שהיצע הראמנים בעיר מקבל חיזוק משמעותי. אלא שאת ההצגה גונב הקורן דוג – נקניקיית עוף וצ'דר על שיפוד עם טוויסט יפני, סוג של סטריט פוד שאי אפשר להפסיק לאכול (59 ש"ח).
מיאזאקי
סלט סיזר
אחת ולתמיד הבה ניפטר מהתרגום השגוי "סלט קיסר": המנה נקראת על שם ממציאה השף צ'זארה (סיזר) קרדיני ואין לה כל קשר לאימפריה הרומית. פודיז אוהבים להתפלפל היכן נמצא הסיזר הטוב בעיר ורבים מהם – וגם אנחנו אישית – נוקבים בגרסת הקופי בר המורכבת מעלי חסה פריכים ומושלמים, רוטב קטיפתי, אנשובי, קרוטונים ופרמזן. 48 ש"ח.
להזמנות קופי בר
פילי צ'יז סטייק
בנקסט דור של דיקסי, ממפעלות חיים כהן, מתמחים במנת הדגל שמוצאה ממדינת פילדלפיה: כריך שמנמן ממולא בפרוסות אנטריקוט מוקפצות עם בצל ופלפל מטוגנים, רוטב מיונז חרדל וגבינה סקנדינבית. שחיתות אמריקנית כהלכתה. 49 ש"ח.
philadelphia.co.il
בייגל סלמון גבינת שמנת
בייגל לאקס וקרים צ'יז הוא אחת התרומות המשמעותיות של המטבח היהודי לקולינריה בניו יורק. בתל אביב אפשר להשיג אותה מנה כמו במנהטן ובברוקלין: בייגל מרוח בשכבה נדיבה של גבינת פילדלפיה ועליה פרוסות סלמון מעושן, צלפים, עגבנייה ובצל סגול. 48 ש"ח.
טל בייגל'ס
למה המטבח האמריקאי לא מצליח בישראל?
"כשאנשים רואים מק אנד צ'יז הם רואים לנגד עיניהם השמנת יתר. אנחנו הרבה יותר מתוחכמים בחך שלנו כי נולדנו לבתים של משפחות מבשלות", אומר שף חיים כהן. "אימא אמריקאית יכולה לעצור בדלי ולקנות ארוחת צהריים. לאימא ישראלית יהיו ייסורי מצפון. אנחנו מחוברים יותר מהאמריקאים למקום ולמטבח". המטבח האמריקאי בכללותו נחשב נטע זר בארץ. קראק פאי, סלט סיזר, צ'יקן נאגטס ועוד כמה מנות שאפשר לספור על שתי ידיים מופיעות בלא מעט תפריטים – ותודה לקורונה ולמשלוחים – אך מלבדן יש עולם שלם שקיים רק מעבר לאוקיינוס. ביסקיט וגרייבי, קלאם צ'אודר, גריטס (דייסת תירס מיובש וכתוש), קורן דוג וקוב סלט הן רק כמה דוגמאות למנות אמריקאיות קלאסיות שלא הצליחו להתאזרח בישראל. גם רשתות מזון אמריקאיות מתקשות להצליח כאן: סטארבאקס, דאנקן דונאטס, סבארו ומוסדות מוכרים הבליחו ונעלמו, ונותרו רק רשתות ההמבורגר ו־KFC שפתחה סניף בנצרת. הנחת היסוד היא שהחך המקומי שונה מדי מהחך האמריקאי ושבישראל מייחסים חשיבות לערכים תזונתיים, מושג שעומד בסתירה לג'אנק פוד. אוכל שמנוני ומוגזם נחשב לקוריוז, וקיימת העדפה ברורה לתזונה ים תיכונית – ירקות, דגים ושמן זית שנחשבים בריאים. לכן רוב המנות אמריקניות מקבלות בארץ שדרוג בחומרי הגלם ובהכנה. סיבה נוספת נעוצה כמובן בדת, ואפילו בתל אביב בייקון הפך נדיר למדי.