מזל סרטן: מנות הסרטנים הטובות בתל אביב
סרטן השייט הכחול, הגאווה המקומית שלנו במיטבו עכשיו כשהטמפרטורות יורדות והשפים חוגגים. קבלו את עשר מנות הסרטנים הטובות בעיר
סרטנים על הפלנצ'ה | פאסטל
עברו שבועות ספורים מאז ששף קובי בכר נכנס למטבח של פאסטל, וכבר אפשר לזהות את טביעת האצבע שלו. בימים שיש סרטנים כחולים טריים הוא מכין מהם ספק מנה ספק משחק למבוגרים, שמוגש עם פלאייר ומזלג ייעודיים, מפיות ורצוי גם כוס יין. הסרטנים נצלים בעדינות ומלווים בפרוסות שומר דקיקות, אספרגוס כבוש מתוצרת בית, שקדים קלויים ורוטב עשבי תיבול ושום, להדגשת טעמם המתוק-עדין. 94 ש"ח.
פאסטל
באקט סרטנים ותירס | שיינע
כשספק הדגים מודיע לשף אסף גבאי שיש סרטנים כחולים, הוא מגייס ניסיון רב שנים של עבודה עם שף אייל לביא (רוקח) והשראה ממנה שראה בניו זילנד. התוצאה המענגת: קערה גדושה בסרטנים בחמאה, יין לבן והרבה שום, עם קלחי תירס גילי מתקתק. המנה מספיקה בקלות לזוג, ואחרי שמסיימים להשתעשע וללכלך את הידיים עד למקסימום, הכי כיף לנגב את הרוטב שנותר בקרקעית בפיסת פוקאצ'ה חמימה. 84 ש"ח.
שיינע
קערת סרטנים | ג'ורג' וג'ון
במקרה שחיפשתם מנה שוברת הקרח שתהיה נושא לשיחה, קערת הסרטנים של השף תומר טל עושה את העבודה ובגדול: צלחת גדולה שמספיקה לארבעה סועדים ומוגשת למרכז השולחן, עמוסה בסרטנים כחולים חצויים וחלוטים ברוטב חריף על בסיס שמן זית, שום טרי בלי להתבייש, פלפל שאטה, פטרוזיליה ומיץ לימון. כלי עבודה ייעודיים אין אז אוכלים בידיים, ואת הרוטב מנגבים בבייגלה ירושלמי. 142 ש"ח.
ג'ורג' וג'ון
ריזוטו סרטנים כחולים | אריא
אם להתקשקש עם סרטנים זה לא הקטע שלכם, יש פיתרון. שף גיא גמזו מגיש את היצורים הכחלחלים בפרזנטציה שמשאירה את הידיים נקיות: ריזוטו מאורז ארבוריו ובשר סרטנים מבושל עם שאלוט, שום, תימין ויין לבן, בציר עגבניות צהובות ופרמז'ן. מנה אלגנטית מנחמת שמשדרגת ומעדכנת את הריזוטו המסורתי . 105 ש"ח.
אריא
בורקס סרטנים | בסטה
בתפריט הגדול שמשתנה לעתים תכופות שווה להתאמץ ולאתר את מנת בורקס הסרטנים – בצק עלים במילוי בשר סרטנים כחולים טריים ותפוחי אדמה, קרם פרש, תבלינים וציר סרטנים. פשוט, טעים ומתוחכם אך לא מתחכם, כרגיל בבסטה. 110 ש"ח.
בסטה
ברוסקטת סרטנים | שחקי שחקי
החל מעוד שבועיים בערך, כשהסרטנים הכחולים יהיו בשיאם, השפית יהלומה לוי מתכננת להגיש אותם בחמאת מרווה על ברוסקטה מחלה של מאפיית שרוייטמן, עם קרם שורש סלרי ויוגורט, ציר סרטנים מצומצם וסלט קטן מתירס, צ'ילי ועשבים טריים. לאחר 30 אחוז הנחת הפי האואר (ראשון-חמישי 17:00-19:00) תוכלו לפרגן לעצמכם אפילו שניים. 58 ש"ח.
שחקי שחקי
ביסק סרטנים | קפה נורדוי
שף עינב אזגורי מחמם מנועים לקראת החורף בגרסה מקורית לקלאסיקה צרפתית – ביסק סרטנים ופטריות, ארטישוק ירושלמי, חלמון נא וקרוטוני בריוש. אם ככה נראית יריית הפתיחה, אנחנו לא יכולים לחכות לשאר התפריט. 76 ש"ח.
קפה נורדוי
פאד פריק פאו טאלה | בית תאילנדי
מאחורי השם הבלתי ניתן להגייה עומדת מעין שקשוקה תאילנדית משודרגת מסרטנים כחולים, שרימפס קריסטל וקלמרי מוקפצים עם פריק פאו (מחית שרימפס ותמרינדי), בצל לבן, פלפלים, סלרי, ביצה טרופה וצ'ילי חריף. לכבוד העונה הנכונה אפשר לקבל את המנה על טהרת הסרטנים הכחולים. 138/106 ש"ח.
בית תאילנדי
סרטנים פופינה סטייל | פופינה
משעשע חך שהשף אוראל קמחי מכין רק כשיש סרטנים סופר טריים, ועכשיו זו בדיוק העונה: בשר סרטנים נא עם שמפניה ותותים או פירות יער בתוך צדפת אויסטר על תקן צלחת. ביס וחצי של אושר לפתיחת הארוחה. 42 ש"ח.
פופינה
שווארמה סרטנים | אברקסס צפון
"בשר נקבות הסרטנים ניטח אל תוך החמאה המוזהבת, טעם אגוזים סמיך אוחז בבשרן המתוק שמזהיב ונוטף את מיצי הים שבו אל תוך סערת ענני העגבניות החיות אליהן הוא שוקע", דברי איל שני, ואינאף סד. 97 ש"ח.
צפון אברקסס