כמעט כמו סקס: 8 מנות מחרמנות שאתם רוצים לאכול בתל אביב עכשיו

סאקה בה (צילום: אמיר מנחם)
סאקה בה (צילום: אמיר מנחם)

כולם מדברים על "יום האהבה", אבל כולם חושבים על "יום הסקס" ומחפשים שלל מעוררי חשק מסורתיים. ואנחנו אוהבים מסורת. אז חיפשנו - ומצאנו - מנות מחרמנות שמוגשות ברחבי תל אביב: מענגות, יצריות, סליזיות, סקסיות ועוד מילים שהשתיקה יפה להן. ועוד ביסים שהגניחה יפה להם. ועוד. כן, עוד

14 בפברואר 2025

אוכל, כידוע, זה סקס. לא כל האוכל, כמובן. נגיד, חמין? לא סקס. אבל לא נחדש דבר אם נספר שמאז שחר הציוויליזציה משמשים אותנו מזונות ומשקאות להגברת החשק והתשוקה, הרבה לפני שדור הזי החליף את הליבידו שלו במנות שמצטלמות יפה לאינסטוש, עידנים לפני שפודיז התחילו לדבר על שחלות של עגבניות בתולות שעושות אהבה עם בלוטות הטעם שלהם. אבל כשמדברים על "יום האהבה" כולם יודעים שמתכוונים ל"יום הסקס", אז יצאנו לחפש מנות מחרמנות שמוגשות ברחבי תל אביב, סליזיות, יצריות, סקסיות ועוד מילים שהשתיקה יפה להן. אפשר לאכול לבד, בזוג או בשלישיה ואפילו יותר. אנחנו לא שופטות.

>> קוראים לזה אהבה: 12 דרכים לחגוג ולנטיינ'ס כמו שצריך בתל אביב
>> אוכלים ביחד אוהבים ביחד: 21 המסעדות הכי רומנטיות בתל אביב
>> נכנס יין יצאה אהבה: 11 ברי היין הכי רומנטיים בתל אביב

אויסטרים // פרונטו

קודם כל בגלל המיתולוגיה שמספרת על יכולתן של הצדפות לעורר חשק כבר מאות שנים, אחר כך המראה – כי קשה להתעלם מהמיניות הגלומה בצדפה היפה – ובעקבותיו הטעם הימי שמזכיר כולו טעם של חופש, ולסיום תנועת השליקה שאין סקסית ומחרמנת כמותה. מומלץ לפתוח כל ארוחה זוגית בצמד אויסטרים אם אתם צנועים וחצי תריסר אם באתם להשתולל, וברור שג'ילארדו, אם כבר אז כבר. תל אביב נמצאת בעיצומה של שנת האויסטרים הטובה בתולדותיה, ובפרונטו מגישים את הטופ: אויסטר ג'ילארדו טריים הישר מהים, עם מיניונט פלפלים חריפים לטפטף מלמעלה וקדימה לשלוק.
36 ש"ח ליחידה, רוטשילד 4.

עשו בנו כרצונכן. האויסטרים של פרונטו (צילום: תמוז רחמן)
עשו בנו כרצונכן. האויסטרים של פרונטו (צילום: תמוז רחמן)

גיודון // סאקה בה

האיזקאיה החדשה של רחוב זבולון היא מקום מחרמן מעצם היותו, תאורה אפלולית, קירות מחופים בעץ חמים ותאים שאפשר לעשן (ולהתמזמז) בהם כמו ביפן. מנת הגיודון מחרמנת גם היא, שכן מדובר ברצועות בשר אדמדמות עם אורז, בצל ירוק, ג׳ינג׳ר כבוש וטוגראשי כאשר במרכז המנה מתערסל חלמון צהוב רך וקמור, שכשדוקרים אותו בעדינות הוא ניגר לכל עבר. מכירים את ז'אנר הפורנו-חלמון בטיקטוק? אז כאן אתם יכולים להפיק את המאסטרפיס שלו. טעים רצח, מחרמן לא פחות.
68 ש"ח, זבולון 8

טרטר בקר // בר 51

אוקיי, תכינו את עצמכם נפשית ופיזית, מדובר במנה סליזית לחלוטין ששומרת על ארשת מהוגנת ועונה על כל היצרים: בשר שייטל נא קצוץ היטב, רוטב חלמונים עשיר ומעט חרדל – וכל זה נח מעל ברוסקטה חרוכה ונאכל בביס מופרע אחד שמייצר שרשרת גניחות בלתי רצונית. טרטר הבקר של שף מושיקו גמליאלי הפך לאייקוני ולא סתם, באמת מדובר בביס מנצח שמשמש לא רק כפתיח הולם לכל ארוחה, אלא גם ואולי בעיקר בתאוות בשרים מזוקקת ואינטנסיבית.
36 ש"ח ליחידה, הירקון 59

הו, כן, כן, בדיוק שם. טרטר הבקר של בר 51 (צילום: אינסטגרם/bar51tlv@)
הו, כן, כן, בדיוק שם. טרטר הבקר של בר 51 (צילום: אינסטגרם/bar51tlv@)

נקניקיה // מנזר

אז כן. נקניקיה. לא מרבים לדבר עליה כאפרודיזיאק, אבל כן. כשהיא שחומה, עבה ועסיסית, בהחלט כן. ואם כבר כן, אז בחרנו בנקניקיה הקלאסית של המנזר שעונה כמובן לשם המחרמן "נזירה מושחתת". לא פחות ולא יותר. מדובר בנקניקיית בקר ג'וסית ביותר מבית השרקוטרי של אלן טלמור, עם גבינת צ'דר וזרעי חרדל מותסס, פירה וכרוב כבוש מלווים אותה בהשתאות הראויה. החומרים שמהם עשויים חלומות.
68 ש"ח, גדרה 28

סופלי // קלבריה

לכאורה מדובר בסך הכל בכדורי ריזוטו וגבינה מטוגנים ומצופים בפירורי לחם, ומעליהם עוד ענן של פרמזן או פקורינו, מה שאומר שהגבינה נמתחת, הביס קריספי וחם מבחוץ ורך ונשפך מבפנים, אין שום דרך מנומסת לאכול את זה והכל מאוד מרגש. הסופלי של קלבריה הם בול כמו שעושים אותם בדרום איטליה, איפשהו באיזור העקב של המגף שם מתמחים במאכלים לוהטים עם דם חם. צ'יזי וסליזי.
50 ש"ח, קינג ג'ורג' 29

צ'יזי וסליזי. סופלי, קלבריה (צילום: יעקב בלומנטל)
צ'יזי וסליזי. סופלי, קלבריה (צילום: יעקב בלומנטל)

קרפ סוזט // קסטה

לכאורה כל קינוח צרפתי הוא קינוח מחרמן, רק תראו את כל הקרואסונים והאקליירים השובבים והפתיינים האלה, אבל בסוף אנשים רציניים שכבר טעמו מתענוגות החיים יודעים שאין אהבה כמו אהבה של קרפ סוזט. אז הנה סוד קטן: בקסטה, גלידריית הפלא מבית איל שני, מגישים בימי ראשון קרפ סוזט חלומי שמכינים לפי הטכניקה הצרפתית המדויקת, כולל החריכה תחת הלהבה בפלאמבה מקצועי. מדובר בקרפ דקיק ואוורירי עם רוטב הדרים משכר על בסיס קוואנטרו, קרם פרש לא ממותק, קצת גרנד מרנייה וביס אחד שכולו חושניות.

היי סוזט, את באה לפה הרבה? קרפ סוזט, קסטה (צילום: ערבה גת)
היי סוזט, את באה לפה הרבה? קרפ סוזט, קסטה (צילום: ערבה גת)

פחזניות סנט אונורה // הבייקרי

כן, זאת כבר קלישאה, אבל הפחזניות הידועות מבית רותי ברודו הפכו מזמן למיתולוגיות בעיר ויש להן כל מה שדרוש להיכנס לרשימה הזו. הן עגלגלות וחצופת, קשוחות ומקורמלות מבחוץ ורכות ומתוקות מבפנים, עם המרקם המתפצח של ציפוי הקרמל המסוכר וקרם הפטיסייר שממתין בתוככי הפחזניה בנדיבות ובקרמיות מושלמת עם ניחוח וניל מדויק. פחזניה פוחזת שקשה לעמוד בפניה וגם אין שום סיבה לעמוד בפניה. בקיצור, אם אתם באמת אוהבים אותנו אז תביאו לנו 40 חתכה ותבנו לנו מזה קרוקומבוש.
24 ש"ח לארבע יחידות, https://www.delitlv.co.il/

חצופות ופוחזות. פחזניות סנט אונורה, הבייקרי/דליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)
חצופות ופוחזות. פחזניות סנט אונורה, הבייקרי/דליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)

סינבון // סינבון

בסדר, תגידו שאנחנו סוטים, אבל זה המאפה הכי מחרמן שיש. לא רק בגלל הגלייז השמנתי והלבנבן (אמרנו שזה סוטה), אלא גם בזכותו (אמרנו שזה סוטה), וגם בזכות העובדה שהוא כה רך וחמים ומענג שרוצים לדחוף את כולו לפה בביס אחד, או לחילופין להתחבק איתו ולהתכרבל בזרועותיו. כך או כך, מאפה הקינמון הריחני מתבסס על אחד ממעוררי החשק הקדומים ביותר (קינמון, נו, לא הלבן הזה מלמעלה), ואנחנו אוהבים אותו דווקא בגלל שהוא סליזי, מושחת וממש לא מתנצל על כך. למה שלא נאכל אותו בסניף של הרשת המקורית מאמריקה, שחזרה אלינו אחרי יותר מדי שנות גלות? שום סיבה.
22 ש"ח, קניון עזריאלי

קורצים לנו מהויטרינה, איזה סוטים. סינבון בעזריאלי (צילום: יעל שטוקמן)
קורצים לנו מהויטרינה, איזה סוטים. סינבון בעזריאלי (צילום: יעל שטוקמן)