אצבעות דביקות: 10 מנות סליזיות שאתם חייבים לטרוף בתל אביב

אל תהיה מטופש, סליז זה טוב. סילי קיד. צילום: צילום יעל בונפיס
אל תהיה מטופש, סליז זה טוב. סילי קיד. צילום: צילום יעל בונפיס

אנחנו אמנם לא מתקרבים לרמות של בת הדודה מאמריקה, אבל גם לתל אביב יש לא מעט מנות שמלכלכות את הידיים ומפוצצות את הפה בטעם. השבוע אכלנו כריך כל כך סליזי עד שמרגיש לא נכון להראות לכם אותו, ומיד רצנו לחפש עוד מנות סליזיות ברמות

21 בדצמבר 2024

לאחרונה נתקלנו במנת כריך-קינוח מופרע שלא דמיינו שיכול להיוולד אפילו, ומסיבה לא ברורה – אהבנו. ומאז אנחנו בבעיה – ראשית, אנחנו לא מצליחים להפסיק לחשוב עליו שמישהו בבקשה יציל אותנו. ואם לא בו, קשה שלא להיסחף ולחשוק במנות סליזיות אחרות. מה לעשות, לפעמים סליז מביא צרבת ולפעמים הוא עושה חשק לעוד. ולפעמים, כמו במקרה שלנו, גם וגם. אז כשירות חשוב לציבור, אספנו את המנות הסליזיות ביותר מהשנים האחרונות (שאאוט אאוט לכנפיים של דיקסי, אתם תמיד איתנו בלב), ויצאנו למסע שבסופו נשמין מרוב אושר. 

>> שננו את השם: "קון תאי" של תומס זוהר ויוסי שטרית סוף סוף נפתחת

מק אנד צ'יז עם עוף מפורק | פורטר סמוק האוס

אחד הדברים הטובים ביותר שהגיעו מאמריקה, ובפורטר סמוק האוס עושים אותו כמו שצריך – כלומר, לא חוסכים בגבינה, ומגדילים להשתמש בתערובת של גאודה, צ'דר, פרמזן ואף מילה על כולסטרול. התערובת המופלאה הזו נאפית מעל המקרוני, שנחרך קלות מבחוץ ונותר רך מבפנים. אה, ומעל כל הפאר הזה אפשר להוסיף פולד צ'יקן ברוטב ברביקי. תגידו, אתם מטורפים? ברור שכן, גם אנחנו – הגעתם לרשימה הנכונה.
74 ש"ח, הארבעה 14 או בוולט

מק אנד צ'יז ועוף מפורק. פורטר סמוק האוס. (צילום: עמוד האינסטגרם @porterandsons)
מק אנד צ'יז ועוף מפורק. פורטר סמוק האוס. (צילום: עמוד האינסטגרם @porterandsons)

צ'יפס עם גבינה ובייקון | מייק'ס פלייס

הפאב הוותיק שעל הטיילת אמנם ראה ימים טובים, אבל נשאר נאמן לרוח שהגדיר לעצמו – סליז אמריקאי טוב בלי פשרות או הנחות. זה גם אומר שיש כאן מנת צ'יפס שמאמירה למחיר של מנה עיקרית, אבל האמת היא שהיא ממלאת כמו שתיים – צ'יפס עבה מטוגן לשלמות פריכה, שאז מכוסה בערימת גבינה שמחלחלת עד התחתית, ומותכת עם חתיכות בייקון עבות. רציתם סליזי? אז הנה לכם אצבעות דביקות.
59 ש"ח, הרברט סמואל 90 או וולט

צ'יפס עם גבינה ובייקון ב"מייק'ס פלייס". צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה
צ'יפס עם גבינה ובייקון ב"מייק'ס פלייס". צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה

כריך ראובן | מוב דלי

דלי כמו שהתכוונו אחינו היהודים הטובים מניו יורק, מה שאומר פסטרמה איכותית, והרבה ממנה. במקרה הזה בחרנו בכריך הרובן הקלאסי, שקיבל גרסה עברית ומכונה כאן ראובן. גם בשמו העברי הוא מיטיב להיות סליזי ומושחת, ומכיל 120 גרם של חזה בקר שכובשים ומעשנים במקום בסגנון ניו יורקי מובהק, כלומר פרוס דק דק ונותר חמים וטעים. הנ"ל נכנס לתוך לחמניית חלב עננית, עם כרוב כבוש (גם הוא במקום, כמובן) צ'דר מותך ומיונז פיקנטי. ללקק את האצבעות, ליטרלי.
61 ש"ח, אלנבי 49 או בוולט

כריך ראובן במוב דלי. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @mobdeli)
כריך ראובן במוב דלי. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @mobdeli)

בורגר כבד אווז | המבורגר גורמה 26

לא מעט קציצות חלפו על הפלאנצ'ה מאז גורמה 26 הגיעה העירה, ורבים כבר מגישים בורגר בתוך לחמניית בריוש – אבל לעולם נזכור מי עשו זאת לראשונה. עוד עשו לראשונה בגורמה 26 (לפחות במחוזותינו) המבורגר עם כבד אווז, כי הבושה מתה מזמן (ולפעמים זה נחמד). מדובר בקציצת בקר עסיסית וגדולת מימדים, שנחה כאמור בלחמניית בריוש, נוספים לה נתחי כבד אווז שנוכחותם דומיננטית, ריבת תאנים ביתית למתיקות קלילה ונחוצה, וקצת רוקט כדי שנספר שאכלנו גם ירקות היום. אין לנו כוח לבדיחות על קרדיולוג.
88 ש"ח, מקווה ישראל 26 או בוולט

תראו אותו נוטף. המבורגר גורמה 26 (צילום: רן בירן)
תראו אותו נוטף. המבורגר גורמה 26 (צילום: רן בירן)

שניצל 400 גרם | רובע בר יין

ברובע בר היין של דיזינגוף יודעים שאנחנו זקוקים בימים אלה לנחמה, וטיגנו במיוחד בשבילנו שניצל שמכסה את כל הצלחת. וזה די מנחם. מדובר ב-250 גרם של חזה עוף, שיחד עם הציפוי הזהוב והצפוף של פירורי הלחם מגיע ל-400 גרם של שניצל טרי דק דק וגדול גדול. הוא טעים טעים. השניצל המדובר אף טוען לכתר השניצל הגדול ביותר בעיר, אם כי עדיין לא השוונו מול המתחרים. וחבל כי נשמח לאכול מלא שניצלים גדולים. אגב, לתוספת הסליז הרצוי אפשר להוסיף פירה עם תועפות חמאה, או סלט קיסר עתיר פרמזן שכל קשר בינו לבין המילה "סלט" מקרי בהחלט.
72 ש"ח, דיזינגוף 192

שניצל 400 גרם ברובע בר יין. צילום: יח"צ
שניצל 400 גרם ברובע בר יין. צילום: יח"צ

משה בתיבה | פיצה לילה

נקניקיית חזיר בתוך בורקס? כן, תודה רבה. לא רבים יודעים אבל האחראית לשם המושלם משה בתיבה היא בתה של רות סירקיס, שהכירה את המאכל משהותם בארצות הברית, שם הוא נקרא חזיר בשמיכה. כשסירקיס רצתה לעברת את המאכל ולהכניס אותו לספר המתכונים שלה, בתה אמרה שהוא מזכיר את משה בתיבה עליו למדה בביה"ס באותו יום. בקיצור, מפחמימה לנקניקיה קיבלנו את אחד המאכלים הסליזיים האהובים עלינו, ובפיצה לילה עושים זאת לפי הספר. בצק עלים פריך ואפוי היטב, ובתוכו נקניקיית חזיר דשנה עם גאודה וטימין של ערן ביק. מאכל שהפך למיתולוגיה ובצדק רב.
36 ש"ח, מרחביה 4

היכה בסלע. משה בתיבה בפיצה לילה. (צילום: מתוך עמוד הוולט)
היכה בסלע. משה בתיבה בפיצה לילה. (צילום: מתוך עמוד הוולט)

החזרזיר המטורלל | פיצה איקס

אם כבר חזירים, בפיצה איקס שמו למטרה לדאוג למאנץ' של כל תל אביבי באשר הוא, שזו כוונה יפה מצדם, ובהחלט עובדת. מלבד ערב ללא תחתית כל יום ראשון – שאין סליז ממנו – התפריט מציע אינספור שילובים סליזיים ומושחתים בהחלט. בחרנו ברשימה זו בפיצת החזרזיר המטורלל, שעל אף שהסלייס יחסית דק, הוא עשיר ומלא בכל טוב. נתחיל ברוטב שמנת עם ריבת בייקון (עוד צירוף מילים מקסים ומשובב לב) בתוספת של פפרוני, בייקון, גבינת סנט מור ופרמזן. בקיצור, חזרזיר מטורלל אנחנו בדרך. או בעצם, אתה בדרך אלינו אם הזמנו משלוח.
108 ש"ח למגש, נחלת בנימין 52

פיצת החזרזיר המטורלל בפיצה איקס. (צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום)
פיצת החזרזיר המטורלל בפיצה איקס. (צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום)

הולי האני | סילי קיד

סילי קיד לא היו הראשונים להכיר לנו את העוף המטוגן כפינוק, אבל הקפצת הרמה של הפרגית השמנמנה והעסיסית בהחלט הועילה לו להפוך לאחד החביבים בעיר. כריך הקריספי צ'יקן שלהם נותן פייט רציני ללא מעט בורגרים בעיר, והוא גם בהחלט עומד בפני כמופת של סליז כמו שאנחנו אוהבים ורוצים. נתחיל בלחמנייה הענוגה והפריכה, נמשיך בפרגית שמצופה בציפוי סודי שאפשר רק לחלום עליו בלילה – קשה מבחוץ ורך מבפנים כמו הלב שלנו. לסיום נוסיף לכל רוטב דבש וחמאה שלא צריך להכביר עליו במילים, נגיעה של איולי לימוני וסלט קולסלאו בלחמניה לפי הספר.
58 ש"ח, יונה הנביא 48 או בוולט

זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס
זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס

טוקבוקי מוקרם | ג'ון מטאנג

המסעדה הקוריאנית החדשה בהחלט מעניקה במה לסליז שטרם הכרנו, וגם הופכת את המוקרם ללגיטימי שוב. תחשבו לרגע על המילה הזו שכל כך התרגלנו לזהות עם רביולי גבינות של קפה גרג, ומוצגת כאן במשמעות חדשה כאשר היא מתארת מנה קוריאנית מסורתית שמורכבת מקוביות קמח אורז דביקות שמבושלים ברוטב פלפלים מתוק-חריף וביצה, כאשר מלמעלה ביצה עלומה עם חלמון ניגר ומפתה, ולסיום – מוצרלה מותכת שמחזירה את הכיף למנות מוקרמות באשר הן. סליז מסוג חדש.
62 ש"ח, אחוזת בית 3 

סליז בא בהרבה שפות. טוקבקי בג'ון מטאנג. (צילום: אמיר מנחם)
סליז בא בהרבה שפות. טוקבקי בג'ון מטאנג. (צילום: אמיר מנחם)

טוסט מרשמלו ודובוני גומי | פנינו

ומי שלכבודו התכנסנו וגרם לנו לעשות את הרשימה המופלאה והחשובה הזו. פניני המרשמלו החלומי שעדיין במחשבות שלנו, המורכב בסך הכל מג'בטה רכה ופלאפית עד אימה שמאזנת את המתיקות, מרשמלו צבעוניים חרוכים היטב תחת הלהבה ודובוני גומי שמעניקים לכל טעם מתוק ושובבי של ילדות. לא זה לא מתוק מדי, כן זה כן יקר מדי, וכן – זה לגמרי ממש עובד איכשהו. מעין אלכימיה של מרשמלו לוהט שמהלכת קסם על המנה. נזכיר שראוי לאכול אותו במקום בלבד, כי הוא לא באמת עובר משלוח.
49 ש"ח, נחלת בנימין 80

פניני מרשמלו סוכריות. פנינו (צילום: יעל שטוקמן)
פניני מרשמלו סוכריות. פנינו (צילום: יעל שטוקמן)