משנים מקום: מסעדת מנסורה מיפו נסגרת, אבל לא כל החדשות רעות

סלמה בדוק הפך לרק קצת יותר מכוער. מנסורה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
סלמה בדוק הפך לרק קצת יותר מכוער. מנסורה. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה

כאילו שהיה חסר דברים להתבאס עליהם, הבוקר קמנו לבשורה שמסעדת מנסורה האהובה שהאירה את קצה סלמה תסגור את שעריה, אבל לפחות הפעם יש נסיבות טובות, כך שאת האוכל של השפים אלעד דגן וטל סוחמי תוכלו למצוא בקרוב באחת ממסעדות הטופ של העיר

6 בנובמבר 2024

בין פיטורי גלנט לתוצאות הבחירות בארה"ב ועוד יום של נפילות בגוש דן, התעוררנו לבוקר עם עוד בשורות רעות על מסעדה שנסגרת. הפעם זו מנסורה, המסעדה האהובה מיפו, שכפי שפורסם בידיעה של לירן שבתאי ב-N12, השפים אלעד דגן וטל סוחמי נבחרו להוביל את מסעדת ג'ורג' וג'ון, וכתוצאה מכך, מנסורה תיסגר.

>> זה לא סתם עוד ספוט בילוי חדש בחמישי בערב. זה קפה אסיף

במשך שבע שנות פעילותה הצליחה מנסורה להתבלט במטבח המקומי שלה. על רקע מיקומה באזור המוסכים שמצפון לבלומפילד, היא בלטה בין השניצליות ומסעדות הפועלים, והפתיעה את המבקרים בה במתח שבין חלל צנוע למראה, לרמה קולינרית גבוהה. תוצרת חקלאית מקומית, במיוחד דגים ופירות ים טריים, זכו לטיפול ביד אוהבת והוגשו כמנות חדשניות, או כפרשנות מקורית וטעימה למנות מוכרות.

היה הכוכב של הארוחה. קלמארי של מנסורה (צילום: אינסטגרם mansura_noga_tlv@)
היה הכוכב של הארוחה. קלמארי של מנסורה (צילום: אינסטגרם mansura_noga_tlv@)

על מנת הקלמארי ברוטב עגבניות פיקנטי ופולנטה, למשל, כתב המבקר שלנו בביקורו במנסורה לפני שנתיים ש"אין לי מושג מה עשו לקלמארי הזה, אבל מה שזה לא יהיה, אחרי מותי אני מבקש לקבל טיפול כזה מכבד. הקלמארי היה צלוי בדיוק למידה הנכונה, היו לו טעמים עזים של גריל וגעגועים למקומות אחרים. בפני עצמו הוא היה אדיר. ביחד עם הפולנטה והרוטב זה אחד הביסים הכי טעימים בעיר. נקודה".

כניסתם של סוחמי ודגן לג'ורג' וג'ון קורית כחודשיים לאחר פרישתו של תומר טל, שף המסעדה בשנים האחרונות. טל הצליח לבסס את מעמדה כאחת המסעדות הטובות בעיר, ובהובלתו זכתה ג'ורג' וג'ון בתארים בינלאומיים נכבדים בדירוג המסעדות 50Best לאזור המזרח התיכון ובמדריך המסעדות רלה א שאטו. עם זאת, הכתובת הייתה על הקיר: כבר בראיון שערכנו איתו בחודש דצמבר שעבר, לקראת הפתיחה המחודשת לאחר פרוץ המלחמה, הביע טל תחושת מיצוי ואמר ש"במובן מסוים ראיתי את המסעדה כמפעל חסר רגש".

האם הוא ישוב? פולקע במיץ עוף במנסורה. (צילום באדיבות מסעדת מנסורה)
האם הוא ישוב? פולקע במיץ עוף במנסורה. (צילום באדיבות מסעדת מנסורה)

ממלון דריסקו ומסעדת ג'ורג' וג'ון נמסר כי "אנו שמחים מהעניין סביב המשך פעילות מסעדת ג'ורג' וג'ון. שני דברים אנחנו יכולים להבטיח: הולך להיות טעים ומרתק, ונמשיך לספק את חוויית האירוח המקצועית והטובה ביותר. כמובן כשיהיה מה לעדכן, נעדכן". עד אז, נותר לחכות ולראות כיצד יתרגמו השפים החדשים הפיין דיינינג לסגנון הבישול שלהם, והאם הפולקע ללא עצם המיתולוגי יופיע בתפריט. כך או כך, בסגירתה מותירה מנסורה חלל בקולינריה בסלמה, בעיר ובלב שלנו.