ינואר טעים: 7 מסעדות ומזללות חדשות שכדאי לכם לבדוק החודש

קון תאי. צילום: אסף קרלה
קון תאי. צילום: אסף קרלה

שניה לפני סוף השנה האזרחית, תל אביב עוד הספיקה להוליד כמה מסעדות וספוטים לאוכל רחוב ששווה לכם לבקר בהם. אספנו את 7 המקומות החדשים הכי מעניינים לטעום, וכדי שלא תבזבזו את הזמן שלכם דירגנו אותם לפי כמה בא לנו שתטעמו בעצמכם. שנה טובה ובתיאבון

אחרי השנה הארורה שעברו המסעדות, כמעט קשה להאמין שעדיין נפתחים מקומות חדשים, אבל כנראה שהרעב מוצא דרך וסצינת האוכל התל אביבית ממשיכה בשלה. גם החודש מצאנו לא מעט מקומות מסקרנים ששווים את הביקור שלכם, גם אם לא תמיד את הכסף. אלו 7 מקומות חדשים שנפתחו במהלך חודש דצמבר וסיקרנו אותנו לטעום במיוחד, מדורגים בסדר יורד לפי מידת הסקרנות. רגע, מה זה הרעש הזה? אה סליחה, זה סתם הבטן שלנו.

>> סופגניות כאלה לא אכלתם: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע

1. קון תאי

שיתוף הפעולה המצופה בין השפים תומס זוהר ויוסי שטרית סוף סוף הגיע, אחרי היכרות ב"משחקי השף", שנים של פלירטוטים משותפים ופוד טראק אחד מדובר בעזריאלי. קון תאי (KUNTAI, תואר הבעת כבוד בתאית) אינה עוד מסעדה תאילנדית אלא בר־‏מסעדה, קונספט שהולם את התקופה הנוכחית. המנות עליהן עבדו שני השפים יחד משקפות פרשנות אישית ומקומית למטבח התאילנדי, ויש לנו מסעדה שעל פי כל הסימנים, בעוד כמה רגעים הולכת להפוך למדוברת מאוד. זמן טוב לבדוק אותה לפני כולם.
לפרטים נוספים

קון תאי. צילום: אסף קרלה
קון תאי. צילום: אסף קרלה

2. פיצה קראפט

יש המון סיבות להתלהב מהפיצרייה החדשה מירושלים שנחתה בתל אביב לפני כשבוע: ראשית הפיצה עצמה, שכבר הספיק להיבחר כאחת מ-50 הפיצות הטובות בעולם ברשימת Top50 היוקרתית; שנית, העיצוב המשגע של המקום, שמספק אווירה של מערה אורבנית מרשימה עבור אווירת אכילה מושלמת; שלישית ולא פחות חשוב מהשאר, הלוקיישן – כיכר אתרים, הפיל הלבן השני הכי מאוס בעיר (אחרי המרכזית). המיקום על המדרגות שבעלייה מהחוף מסמן את הפיתוח שעברה הטיילת, ומספק לנו ספוט אוכל מהיר איכותי בנקודה שחשבנו שכבר אבד עליה הסלייס.
לפרטים נוספים

פיצה קראפט (צילום: גבי ויימן)
פיצה קראפט (צילום: גבי ויימן)

3. סינבון

תקראו לנו בייסיק ביצ'ז, תקראו לנו טראשים, תקראו לנו פריפריאלים – לא אכפת לנו, העיקר שתקראו לנו בכל פעם שמגישים בארץ סינבון. ואכן, אחרי המתנה ארוכה של 8 שנים לשובם לתל אביב ועוד 45 דקות בתור – סוף סוף אחזנו בידינו הדביקות בסינבון אותנטי מקורי בלי חיקויים. ומה נגיד? היה שווה את כל ההמתנה. שההייטרים ירזו, אנחנו באנו לאכול.
לפרטים נוספים

קורצים מהויטרינה. סינבון בעזריאלי. צילום: יעל שטוקמן
קורצים מהויטרינה. סינבון בעזריאלי. צילום: יעל שטוקמן

4. טיפסי טונה

הרחוב הבלתי נגמר נחלת בנימין מקבל עוד עסק אוכל טרנדי שמנסה לתפוס את עין המבלים, והפעם מדובר בבר-מסעדה עם שם קצת מוזר שמחבר בין ישראל הדו־לאומית ומטבחי הים התיכון לאירופה הקלאסית. בלוקיישן שבעבר איכלס את מא פאו ההודית (שאל דאגה, עוד פתוחים במשלוחים) עם קירות בטון חשופים, תאורה מעומעמת ומנות שמנסות להביא קצת שוני, בדגש על הקצת.

Tipsy Tuna טיפסי טונה צילום: אנטולי מיכאלו
Tipsy Tuna טיפסי טונה צילום: אנטולי מיכאלו

5. עלמא

בדיוק בזמן לחורף הקצרצר שבא אלינו, מרקייה חדשה נפתחה בראשית רחוב הרצל, ולמרות העיצוב המינימליסטי המטעה, מדובר במרקייה רצינית – שלוחת זכיין של רשת עלמא הירושלמית – שממש רוצה להכניס את המרקים ללייט נייט שלכם. עם שעות פתיחה שמסתיימות רק ב-23:00 בימי השבוע, ו-2 בלילה בסופ"שים, אתם יכולים להתחיל לבנות על מאנץ' של מרק קובה מהביל בחורף הזה.
לפרטים נוספים

עלמא. צילום: יעל שטוקמן
עלמא. צילום: יעל שטוקמן

6. חומוס 616

לאחר תקופה לא מבוטלת שבה רק שמענו על סגירות של חומוסיות, שמחנו לגלות על אחת חדשה שנפתחה ביהודה מכבי. כשהגענו התרגשנו לגלות שמדובר ביציר כלאיים של חנות הקומיקס המיתולוגית "קומיקס וירקות", ואז הבנו ששם החומוס בכלל קורץ לעולמות של מארוול – אז חומוס גיקים כהלכתו, שגם מצליח להיות טעים ולא רק לזרוק רפרנסים.
לפרטים נוספים

לא בתמונה: מארוול אוונג'רז. חומוס 616 (צילום: רוני טל)
לא בתמונה: מארוול אוונג'רז. חומוס 616 (צילום: רוני טל)

7. אסתר המלכה

אנחנו לרוב לא מתים על הייפ כאן, ואין ספק שהתור הארוך מחוץ להמבורגריה הכשרה של מלכת הסושאל והריאליטי אדל בספלוב לא עשה לנו חשק להיכנס ולטעום. אבל נכנסנו, טעמנו, והיה לא רע. אמנם לא משהו שיתחרה ישירות בהמבורגרים שבסביבה כמו ויטרינה, אמריקה או לא קל, אבל אופציה כשרה סבירה שרק זמן יגיד אם תחזיק את התור גם בהמשך הדרך.
לפרטים נוספים

אסתר המלכה (צילום: יעל שטוקמן)
אסתר המלכה (צילום: יעל שטוקמן)