הרעב אל הגליל: 7 תחנות קולינריות שפודיז צריכים לבדוק עכשיו

אמרנו נוף? ביסטרו חוות רום (צילום יוס שטייבל)
אמרנו נוף? ביסטרו חוות רום (צילום יוס שטייבל)

התגעגענו לגליל, התגעגענו עוד יותר להרפתקאות קולינריות בגליל ולחיפוש אחר מקומות מעניינים לאכול ולשתות בהם, ועכשיו הזמן לצאת צפונה ולהתאחד מחדש עם חבל הארץ הטעים הזה. בחרנו כמה מקומות מעניינים במיוחד ששרדו את התקופה הקשה ומגיע להם שתבואו. וגם לכם מגיע

10 בדצמבר 2024

לא סתם התגעגענו לגליל. היינו רעבים לגליל. זה לא רק חבל הארץ היפה בישראל, אלא גם אחד הטעימים שבהם. לאורך השנים שבהן התפתחה והתעצמה הקולינריה באזור, בעיקר המטבח השאמי הגלילי, התרגלנו לצאת אליו לגיחות הרפתקניות בחיפוש אחר גילויים חדשים וטעימים. הפסקת האש הביאה איתה שקט מבורך ליישובים בצפון, ויקח אמנם עוד זמן עד שהחיים יחזרו למסלולם באיזושהי צורה, אבל אנחנו כבר חוזרים אל המקומות הגליליים המיוחדים שהצליחו לשרוד את התקופה הנוראית הזאת. הם צריכים אותנו עכשיו, ולא פחות מכך, אנחנו צריכים אותם.

>> המסעדות הכי טרנדיות בישראל: לא תאמינו מי במקום הראשון
>> האפי האפי: 28 השעות השמחות הכי משתלמות בתל אביב

1. אלומה

הביסטרו הגלילי בין כפר ורדים לתרשיחא הוא בדיוק המקום שאתם רוצים לעצור בו אחרי טיול בגליל המתעורר – מסעדה ותיקה ונעימה בחלל מרווח, עם מרפסת לנוף ותפריט שמתבסס על חומרי גלם מקומיים. האוכל מזגזג בין צרפת לחלקה הצפוני של מדינת ישראל והוא מצליח להפתיע בעושר טעמים ומקוריות גם בטייק אופים למנות קלאסיות.
מה אוכלים קרפצ'ו קולרבי; ניוקי תפוחי אדמה עם חמאת ערמונים, כמהין ופרמז׳ן; טורטליני וירקות ירוקים; פילה לברק אפוי עם ירקות צלויים בתנור.
אלומה

2. טופלו

נמנעי לל"ג מכירים את מעלות־תרשיחא בזכות טופלו, מאפייה ובית קפה בלי אף טיפת גלוטן. בעלי המקום האופים ורד ומוראד, שהם גם זוג בחיים, הגשימו חלום והצליחו לייצר מקמחים בלתי אפשריים לחמים, מאפים וקינוחים טעימים לכולם, וזאת לא משימה פשוטה כלל. מעבר להיותו משפחתי וחמוד וקצת היפסטרי, לטופלו יש ערך לקהילה ולכן הוא ראוי לתמיכה.
מה אוכלים קלצונה קטוגני ממולא פסטו/מנגולד ופטריות, מאפה שבלולים מלוח, מאפינס טבעוני, קישים, סלטים, עוגיות ולחמים.
מעלות־תרשיחא, שלישי-שבת 8:00-15:00

בלי אף טיפת גלוטן. טופלו (צילום אלברט אדוט)
בלי אף טיפת גלוטן. טופלו (צילום אלברט אדוט)

3. פיצה נחמיה

בני הזוג גילית ואורי חיון הם מה שנקרא מלח הארץ, תושבי שדה נחמיה שהתעקשו לא לזוז מהקיבוץ. לאורך כל המלחמה הם המשיכו לאפות פיצות לחיילים, לכיתות כוננות ולכל מי שנשאר, גם כשמעל מתעופפים כתב"מים. עכשיו כשנחתמה הפסקת אש כבר יותר בטוח לשבת אצלם בחצר (ובימים קרירים בתוך הבית), לזלול פיצה לוהטת ולשתות בירה, ולשאול את עצמנו איפה ישנם עוד אנשים כאלה.
מה אוכלים פיצה כמובן – אישית, זוגית, משפחתית, מקמח מלא ולל"ג, קלצונה, סלטים וקינוחים.
קיבוץ שדה נחמיה, ראשון-חמישי 16:30-22:00, שישי – סגור, שבת – מצאת שבת, 04-6945113/054-4767823

לא זזים מכאן. פיצה נחמיה (צילום דנה רפאל)
לא זזים מכאן. פיצה נחמיה (צילום דנה רפאל)

4. מטבח אל רביע של מרים

אחרי שנים שבהן ניהלה את המסעדה בתחנת הדלק שבכניסה למעיליא, העבירה מרים אל רביע את המטבח שלה לביתה הפרטי. היא מתמחה באוכל לבנוני מסורתי ואותנטי, אותו למדה להכין מבנות משפחה ושכנות שהגיעו מלבנון, ומארחת במרפסת מול הנוף לארוחה בטעם של בית לבנוני מתובלת בסיפורים על החיים.
מה אוכלים ממולאים, תבשילי בשר, שישברק ומנות עונתיות.
מעיליא, שני-שבת 11:00-22:00, ראשון סגור, 04-9571327 (בתיאום מראש)

עץ חג המולד כבר יש. מטבח אל רביע של מרים (צילום באדיבות אוצרות הגליל)
עץ חג המולד כבר יש. מטבח אל רביע של מרים (צילום באדיבות אוצרות הגליל)

5. שאטו דו רואה

אם על השלט לא היה כתוב מעיליא, היינו בטוחים שהגענו לצרפת. הכפר הציורי בגליל העליון מרושת בסמטאות אבן צרות המובילות לראש גבעה, שעליה מתנשא מבצר צלבני מהמאה ה-12. במבנה היסטורי צמוד פועל שאטו דו רואה, "טירת המלך" בצרפתית – בית מלון בוטיק ומסעדה רומנטית, שמבעד לרצפת הזכוכית שלה נשקפים שרידים עתיקים. וכשהכפר מתכונן לחג המולד ועץ אשוח ענק מיתמר ליד הכנסייה, אפשר באמת להתבלבל ולחשוב שהגעתם לאירופה. המסעדה תיפתח ב-18.12 בכוחות מחודשים, לאחר שהשף חזר משנת השתלמות באיטליה.
מה אוכלים ריזוטו פירות ים, פטוצ'יני פטריות, ניוקי ארבע גבינות וטירמיסו. גם באיטליה לא חסרים מבצרים.
שאטו דו רואה
הופ אנחנו באיטליה. או שזה צרפת? שאטו דו רואה, מעיליא (צילום: אפיק גבאי)
הופ אנחנו באיטליה. או שזה צרפת? שאטו דו רואה, מעיליא (צילום: אפיק גבאי)

6. סלון מלכה

אסף לביא היה הבעלים של שני פאבים בתל אביב אבל אז נמאס לו והוא החליט לעזוב את העיר לטובת הישוב האקולוגי כליל. בשקט הגלילי הוא החל להתנסות בבישול בירה ופתח במתחם הייצור החדש של מבשלת בירה מלכה את סלון מלכה – ספק פאב (בר זה לעירונים) ספק מסעדה בעיצוב ביתי. בימי רביעי נערכות במקום הופעות, ובתיאום מראש אפשר לערוך סיור מודרך במבשלה.
מה אוכלים בירה ונשנושים
אזור התעשייה מגדל תפן, ימי חמישי 18:00-חצות, 072-3971214

כמו בסלון בבית. סלון מלכה (צילום שחר ויצמן)
כמו בסלון בבית. סלון מלכה (צילום שחר ויצמן)

7. ביסטרו חוות רום

מסעדת השף של חוות רום ניצבת בגאון על צלע הר כמון. מול נוף עוצר נשימה – ככה זה בגליל, בכל מקום יש נוף כזה – מגיש שף נדב קורנפלד מנות דגים וגבינות עם נגיעה איטלקית, ארוחת Farm to table שנשענת על תוצרת חקלאית מחוות רום ויישובי משגב. המסעדה הכשרה־חלבית נסגרה עם פרוץ המלחמה והיא תיפתח מחדש ב-15.12. בעינינו זאת סיבה טובה להיכנס לאוטו ולהגיע לתמוך.
מה אוכלים בורקס עגבניות צלויות, פטאייר כוסמת, כנאפה מלוחה, רביולי עבודת יד, פיצה ילדים.
ביסטרו חוות רום, ראשון-שישי 09:00-15:00, 072-3941105