תרבחו ותסעדו: 3 מסעדות כיפיות לחול המועד עם כל המשפחה

גווידו (צילום: אינסטגרם/@guido_rest)
גווידו (צילום: אינסטגרם/@guido_rest)

חול המועד הוא הזמן שבו רבבות משפחות מרוטות עצבים מחפשות מקום נחמד לאכול בו, שיהיה נעים לכולם, שיהיה משהו לכולם לאכול, שלא יהיה כשר לפסח כי די לכפייה הדתית, שיהיה ספייס לילדים להתרוצץ, שתהיה תמורה גבוהה לכסף. אבל לא אתם. כי חסכנו לכם את החיפוש

פירמידת הצרכים הקולינרית משתנה באופן דרמטי במהלך חג הפסח, והמשוואה הופכת מורכבת מתמיד: זאת צריכה להיות מסעדה שמתאימה למשפחות, אבל לא המונית מדי. צריך להיות בתפריט משהו לכולם, אבל שעדיין ירגיש כמו מסעדה ולא כמו חדר אוכל בנופשון הכל כלול. היא צריכה להיות לא כשרה לפסח, כי מי שרוצה שומר ומי שלא לא וככה אנחנו אוהבים את חופש הבחירה שלנו. אה כן, וה-VFM חייב להיות גבוה. הרבה דרישות יש לנו. בחרנו להמליץ היום על שלוש מסעדות שנענות יפה לדרישות האלה וישדרגו לכם את בילוי החג. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> הבהלה לחמץ: 15 בתי מאפה מעולים שפתוחים כרגיל לאורך הפסח
>> לא השתנה הלילה הזה: 17 המסעדות הכי לא כשרות לפסח בתל אביב

שף לכל המשפחה // קלארו

למה כדאי: המסעדה המעולה של רן שמואלי בשרונה מצליחה להיות גם מספיק חגיגית לאירועים מיוחדים וגם מספיק קז'ואלית לבילוי חג משפחתי לא מחייב, והיא מרווחת ונעימה, עם הרבה ספייס לילדים להתרוצץ בו ברחבה שבקדמת המסעדה ולמרות שהיא לא זולה כלל, התמורה לכסף גבוהה ומספקת ביותר.
מה טעים: בקלארו מקפידים על חומרי גלם מקומיים מהאיכות הגבוהה ביותר ולכן הכל טעים, אבל כדאי לשמוע את הספיישלים, כי כאן הם בדרך כלל אכן מיוחדים ביותר ולא סתם פעלול תפריט שנועד להפריד אתכם ממיטב כספכם.
אווירה: חופשה בפרובנס.
>> קלארו, הארבעה 23

מאמא לכל הפאמיליה // גווידו

למה כדאי: יש מעט מאוד מסעדות בעיר עם ה-VFM של גווידו, ועוד פחות מכך מסעדות שמייבאות בכזה כישרון את המטבח האיטלו-אמריקאי המשפחתי עם מנות ענק של פסטות קלאסיות וראשונות כיפיות.
מה טעים: יש זיטי! אל תעבירו לנו שיחות!
אווירה: דפקנו את השיטה, ואפאנקולו.
>> גווידו, בן גוריון 34

דייג לכל החמולה // אבו נסאר

למה כדאי: כולם אוהבים את ז'אנר מסעדות הדגים הערביות עם פתיחת השולחן הנדיבה בואכה מוגזמת ממש, ואצל אבו נסאר היפואית – מהמסעדות הפחות מוכרות והיותר מוצלחות בז'אנר – מקבלים את החוויה במיטבה עם בונוס אדיר של נוף לים ובריזה שפותחת את התיאבון.
מה טעים: הסלטים בפתיחה טריים וטובים, הדגים טריים אפילו יותר ובשבילם באתם. אם אתם חבורה גדולה – הכי כיף להזמין פלטה של דגים טריים ופירות ים, חלקם על הגריל וחלקם בטיגון עמוק, ולא להתבייש לאכול עם הידיים.
אווירה: אין כמו יפו בעולם.
>> אבו נסאר, קידרון 34