מסורת של חג תל אביבי: 15 מסעדות שיספקו לכם את התשוקה לחמץ

מה כבר ביקשנו, פנקייק עם בייקון וגבינה וביצה עלומה? בנדיקט (צילום: שרית גופן)
מה כבר ביקשנו, פנקייק עם בייקון וגבינה וביצה עלומה? בנדיקט (צילום: שרית גופן)

בורקס פריך, פיצה איכותית, המבורגר עסיסי, פסטה מופתית, פיתה עם משהו, נודלס חרפרפות, עוגיות מושחתות - לא משנה מה הקרייב שלכם בפסח הזה, יש בעיר אינספור מקומות שישמחו לספק אותו. בחרנו את מנות החמץ שהכי בא לנו עליהן ואת המקומות שעושים אותן כמו שצריך. ותודה לעידית סילמן

26 באפריל 2024

כבר סיפרנו לכם על הסטטיסטיקה, וכבר הסכמנו שכנראה ה-28 אחוזים של הישראלים שלא שומרים כשר בפסח גרים כולם בתל אביב, ואם פעם היה אכפת לנו מרגשותיהם של מי שכן, הגיעה עידית סילמן עם משאית של כפייה דתית ומאז כל מי שזה מפריע לו מוזמן לשבת על קקטוס. אז במיוחד בשבילכם – רשימת מאכלי החמץ הכי טובים בתל אביב שתוכלו גם להשיג בחול המועד. כי אנחנו נדיבים ונחמדים ולא רוצים שיחסר לכם כלום.

>> הא לחמא טעימא: 14 בתי מאפה מעולים שפתוחים כרגיל בפסח
>> כשל"פ הדור הבא: העוגות הכשרות לפסח הכי טובות בתל אביב

אנילוטי תפוחי אדמה ומסקרפונה // בר 51

תודה לאלוהי הפחמימה ולבר 51 שהאנילוטי הרך והמבורך הזה מוגש כרגיל. אנילוטי, באיטלקית, הם כובעי נזיר ותודה לאל שאף אחד לא נזיר כאן ונוכל לאכול אותם כמו שאנחנו אוהבים גם בחול המועד. נזכיר כי מדובר כמובן בכיסוני פסטה ענוגים, ממולאים בתפוחי אדמה ומסקרפונה ונחים להם ברוטב חמאה, יין לבן ומרווה. הירקון 59, 03-5406680

אנילוטי של בר 51 (צילום: נעם פרידמן)
אנילוטי של בר 51 (צילום: נעם פרידמן)

לבן בפיתה // מזנון

לבן בפיתה, אנטרקוט בפיתה, פולדד בורגר בפיתה והחיים שלכם בפיתה, העיקר שתהיה פיתה. המזנונים של איל שני (מלבד הכשר ברמת החייל) עובדים כרגיל בפסח זה ואופים לנו בנוהל פיתות טריות, גמישות ובשרניות, ובתוכן מכניסים עולם ומלואו ועושים לנו טוב על הלב. האהובה עלינו היא הפיתה הלבנה שממנה הכל התחיל, עם טחינה, כרובית וקצת חריף (כן, הוא לא מתכוון לסטייק לבן).
מזנון אבן גבירול 23 // מזנון שרונה מרקט

הלבן הלבן הזה. מזנון (צילום: רוי גיא)
הלבן הלבן הזה. מזנון (צילום: רוי גיא)

פיצה // ברוקלין

בפיצריות של ברוקלין אפשר לעשות חגיגת חמץ כהלכתה גם בימי חג הפסח (ובכל שלושת הסניפים). ממליץ להתחיל בפיצה מופלאה, דקיקה וגדולת מימדים נוסח ניו יורק, לצדה ללגום בירת חיטה צוננת ולקינוח לסיים בקלצונה נוטלה שהוא כמובן בצק פיצה פריך ודקיק במילוי עשיר של נוטלה והחיים עצמם.
יהודה הלוי 45 // קינג ג׳ורג׳ 88 // דיזינגוף 276

סלייס אוף דה אקשן. פיצה ברוקלין (צילום: Pizza_Brooklyn/אינסטגרם)
סלייס אוף דה אקשן. פיצה ברוקלין (צילום: Pizza_Brooklyn/אינסטגרם)

פיתות וחומוס // אבו חסן עלי קרוואן

בעוד הסניף ברחוב הדולפין סוגר את שעריו בפסח כמחווה לשומרי הכשרות, בסניף בשבטי ישראל עסקים כרגיל וטוב שכך.אפשר להירגע עם פיתות רכות לנגב בהן את החומוס-מסבחה הכי טוב בעיר, כדורי פלאפל טריים ומהבילים ושוב פעם פיתות לניגוב וכן הלאה. זיכרו: חומוס באבו חסן הוא ממנהגי החג החשובים שלנו. תכבדו.
שבטי ישראל 14

מסבחה שהיא מהפכה. חומוס עלי קרוואן אבו חסן (צילום: אסף קרלה)
מסבחה שהיא מהפכה. חומוס עלי קרוואן אבו חסן (צילום: אסף קרלה)

זוקיני פריטה // קלבריה

בקלבריה מבית בנצי ארבל אפשר למצוא את כל מיני החמץ והפחמימה המוכרים והאהובים. פסטות מופלאות מקמח לבן, פיצות וגם מעדנים דרום איטלקיים מטוגנים כמו הזוקיני פריטה, שהם סופגניות תפוחות וקטנות מזוקיני מטוגן, קמח סולת, גבינת ריקוטה טרייה ומוצרלה לביס מנצח אחד נמתח במיוחד.
קינג ג׳ורג׳ 29

בונג'ורנו פרינצ'יפסה. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)
בונג'ורנו פרינצ'יפסה. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)

גיוזה // מנטנטן 

גם כיסונים הם סוג של נחמה, במיוחד בימים שבהם (קצת) יותר קשה להשיג אותם. אנחנו שמחים לבשר לכם שהגיוזות של מנטנטן ימולאו ויקופלו כרגיל גם בחוה"מ. האהובים עלינו הם במילוי עוף כי אנחנו פשוטות, אבל אוהבים כמובן גם את מילוי הירקות המאודים וממליצים על מילוי בטן החזיר למי שממש רוצה לאכול לא כשר בחג הזה. זו חירותכם. נחלת בנימין 57

איך אפשר להיות נגד? הגיוזה של מנטנטן (צילום: אינסטגרם/@men_tententlv)
איך אפשר להיות נגד? הגיוזה של מנטנטן (צילום: אינסטגרם/@men_tententlv)

קריספי צ׳יקן // סילי קיד

אחת הרעות החולות של מדינתנו (מקום 736 בבדיקה האחרונה שלנו) היא שמקומות שאינם כשרים כלל מתחילים פתאום להגיש את האוכל הלא כשר שלהם בלחמניית תפוחי אדמה כשל"פ בטעם של פלסטיק ומרקם של קרטון. אז תודה לסילי קיד, שעל אף השם החליטו לנהוג בחוכמה ולהגיש את העוף המטוגן והפריך הנהדר שלהם בלחמניות האווריריות, הנפלאות והמקומחות שלהם.
יונה הנביא 48

היי חתיך. הקריספי צ'יקן של סילי קיד (צילום: יעל בונפיס)
היי חתיך. הקריספי צ'יקן של סילי קיד (צילום: יעל בונפיס)

המבורגר // מרלן

אז אחרי שהרגענו עם הלחמניות הנורמליות בסילי קיד, נעדכן שגם בבורגר מרלן שומרים על שפיות ומגישים את הבורגר המצוין עם התיבול הסודי בלחמניות הרגילות והפריכות שלהם, ממש ללא חשש קמח תפוחי אדמה או כל תחליף אחר. תוסיפו קצת צ'יפס ותקנחו בעוגת גבינה ניו יורק והנה לכם ארוחה עם כל אבות המזון. שדרות בן ציון 2

אבא, אמא, תכירו, זה החבר החדש שלנו. ההמבורגר של מרלן (צילום נועם פריסמן)
אבא, אמא, תכירו, זה החבר החדש שלנו. ההמבורגר של מרלן (צילום נועם פריסמן)

ברוסקטות // הלנה

לא רק אוכל רחוב יש לנו בראש: כמובן שגם במסעדות היותר פיין שיש לעיר להציע לא מקפידים על קלה כחמורה, אבל במסעדת הלנה שבבית הלנה רובינשטיין יש ספציפית ויטרינת ברוסקטות מרשימה וצבעונית, שאנחנו רוצים להרגיע ולספר לכם שתהיה שם עבורכם גם בפסח. פאן קוט טומאט, מונטידיטו (צנים קלוי) טונה, מונטידיטו פטה כבד ונוספות. הברוסקטות בגודל ביס וחצי, והן נהדרות, מתובלות נפלא ומתפקדות כפתיחה אידאלית להמשך הארוחה. שדרות תרס"ט 6 

הברוסקטות של הלנה ועוד דברים טובים (צילום: אפק גבאי)
הברוסקטות של הלנה ועוד דברים טובים (צילום: אפק גבאי)

בורקסים // בבקה בייקרי

בורקסים הם אות דוגמה ומופת לחמץ מנחם ואדיר שאין מצב שאלוהים התכוון שלא יהיה זמין בכל יום בשנה. בבבקה בייקרי עושים זאת כמו שצריך ומאפשרים לכם ערימת בורקסים בגודל מושלם לנשנוש חסר עכבות. יש במילוי קשקבל עשיר, במילוי זיתים וגם בורקיטס קטנים ושובבים במילויים משתנים.
>> להשיג בכל סניפי הרשת

כאלה חמודים. הבורקסים של בבקה (צילום: יהונתן בן חיים)
כאלה חמודים. הבורקסים של בבקה (צילום: יהונתן בן חיים)

פאד תאי // בית תאילנדי

אתם מסתכלים עכשיו על המסך ושואלים את עצמכם מי בא לבית תאילנדי רק בשביל לאכול פאד תאי. אל תהיו ילדים. הפאד תאי של בית תאילנדי הוא בית ספר לפאד תאי. והוא ילמד אתכם פאד תאי מהו. הבשורות הטובות הן שבבית תאילנדי יש את כל האטריות והפחמימות הרגילות גם בפסח הזה, ואנחנו כבר מתרגשים לקראתן. תזמינו פאד תאי ואל תתווכחו איתנו. אנחנו ניקח פאד וואן סון.
בוגרשוב 8

פאד וון סן: אטריות שעועית שקופות מקמח מש מוקפצות על הווק עם ביצה טרופה, סלרי, גזר וכרוב מוגש עם שרימפס/ טופו/בשר לבן,…

Posted by ‎Thai House בית תאילנדי‎ on Sunday, January 28, 2024

ספנקופיתה // גרקו בייקרי

למי שלא התמזל מזלו לנפוש ביוון בחג החירות הנוכחי, שכל קשר בינו לבין אשכרה חירות מקרי בהחלט, נספר שבגרקו בייקרי פחמימות כרגיל. אז אולי יוון אין אבל ספנקופיתה יש, ואפשר לזלול מאפה מבצק פילו קראנצ'י-קריספי לפי מיטב המסורת היוונית, ממולא בגבינת פטה, עלי תרד, בצל ירוק ושמיר לפינאלה. טיילת שלמה להט 17

ספאנק מיי פיתה. ספנקופיתה בגרקו (צילום דן פרץ)
ספאנק מיי פיתה. ספנקופיתה בגרקו (צילום דן פרץ)

עוגיות // מתחת לעץ

בבית הקפה האהוב מתחת לעץ אופים עוגיות רכות ומושחתות עם מלא חמאה ומלא קמחים של קמח. יש עוגיית שוקולד צ'יפס קלאסית, יש אחת עם שבבי שוקולד חלב ותוספת נחוצה של מרשמלו חרוך, יש עוגייה מבצק קקאו ושוקולד לבן, יש אחת עם שבבי פיסטוק ושוקולד לבן ויש גם אחת נפלאה וטבעונית למי שאוכל גלוטן אבל נמנע מביצים וחלב. בן יהודה 202 // לבונטין 13

למי קראתם קוקי. העוגיות של מתחת לעץ (צילום: אינסטגרם/ @underthetreetlv)
למי קראתם קוקי. העוגיות של מתחת לעץ (צילום: אינסטגרם/ @underthetreetlv)

פנקייקים // בנדיקט

הפנקייקים של בנדיקט כבר זכו למעמד אייקוני ומוצדק בעיר, בזכות הגלוטן וגם בזכות הרוויון בו הם שרויים זמן ממושך ומעניק להם מרקם חלומי וענני. אם אתם שואלים אותנו, חירות אמיתית היא להתיישב בבנדיקט ב22:00 בלילה בחול המועד, להזמין ערימת פנקייקים שוחים ברוטב מייפל עז טעמים ולקוות לטוב. שדרות רוטשילד 29 // בן יהודה 171 // שרונה מרקט

פנקייק אוכמניות ושוקולד לבן. בנדיקט (צילום: יחסי ציבור/wolt)
פנקייק אוכמניות ושוקולד לבן. בנדיקט (צילום: יחסי ציבור/wolt)

בוריטו // טאקרייה

במסעדת אוכל הרחוב המקסיקנית האהובה מגישים את הבוריטו האהוב עלינו כרגיל כי יודעים שקשה לנו בלעדיו. מלבד בוריטו דקיק ומצוין מקמח חיטה בתוספת פריחולס, גוואקמולה, אבוקדו וסלסה וורדה, תמצאו גם נאצ׳וס פריכים לנשנוש האולטימטיבי, טאקוס דג לא פראיירים בכלל וגם צ׳ורוס מטוגן ומושלם לסיים בו את הארוחה גדושת הגלוטן. אם הלכתם על הזמנה הביתה – אנחנו מאוד ממליצים על דיל ארוחת הטאקו לארבעה. לבונטין 28 // נירים 1

נאצ'וס, בוריטו, מרגריטה, חגיגה. טאקריה (צילום: מאיה לוסטיג)
נאצ'וס, בוריטו, מרגריטה, חגיגה. טאקריה (צילום: מאיה לוסטיג)