אוכל טוב ברחוב: לרגע אחד מלחיץ פחדתי שאיבדנו אותך, קלצונה נוטלה

כותבי טיים אאוט בוחרים את מנת אוכל הרחוב האהובה עליהם: כתבת המתוקים שלנו יעל שטוקמן רצתה לכתוב שיר הלל לקלצונה הנוטלה של פיצה ברוקלין, אבל אז גילתה שהוא ירד מהתפריט - ואז, בעבודה עיתונאית חשובה מאין כמוה, דאגה להחזיר את הקינוח המושלם
כנראה שעבור רוב האנשים, צירוף המילים הנפלא "אוכל רחוב" יקפיץ אסוציאציות של משהו בפיתה (כמו כל ישראלי נורמלי), או לכל היותר המבורגר (לאמריקנופילים שביניכם). אבל עבור אוהבת מתוק שכמותי, מה לעשות, היה רק צירוף מילים אחד שקפץ לראשי כשביקשו ממני למצוא את אוכל הרחוב האהוב עלי – קלצונה הנוטלה של ברוקלין פיצה, יצירת מופת של מאפה טעים, חמים והו כה נעים.
>> העתיד של אוכל הרחוב בתל אביב: בינלאומי, מקצועי, ובעיקר כשר
>> אוכל טוב ברחוב: בורקס AM:PM תמיד יהיה שם בשבילי // יונתן עמירן
הקלצונה עשוי מבצק פיצה במרקם מדויק שמיטיב להיות דקיק ומתפצח, וממולא בנדיבות ב… ובכן, נוטלה. כל ביס ממנו הוא הגשמת חלום, איזון מדויק של יחס בצק שוקולד. שזה אומר מלאאאא שוקולד וקצת בצק, אבל הבצק כל כך טוב שהוא משאיר את חותמו על המנה. הקלצונה מקורו באיטליה כמובן (ידעתם שמשמעות השם היא גרב?!), בצק פיצה מקופל וממולא בדרך כלל במוצרלה, עגבניות או בשר, ופחות מוכר באיטליה בגרסתו המתוקה. סביר להניח שהיה זה איזה אמריקאי סטלן שהציע להכניס במקום זה נוטלה, ועל כך נודה לו לעד, ולברוקלין פיצה על שהביאו את התענוג העירה.

בעוד בברוקלין הקלצונה מוצע כקינוח, כלומר כמנה אחרונה שאוכלים בסוף, לפעמים הייתי חולפת על פני הסניף וקונה רק אותו. והוא לגמרי עומד בפני עצמו, לעולם לא אכזב – גם לא ברגעים הנפלאים שאבקת הסוכר שמפדרים מלמעלה הייתה ממלאת לי את קצה האף. במסגרת הטקסט הזה יצאתי לחפש את הקלצונה האהוב שלי, ולמרבה ההפתעה גיליתי שממש לפני כחודש הוא ירד מהתפריט של סניפי ברוקלין פיצה, כאילו שאין פה מספיק חדשות רעות.
הפעם הייתי חייבת להשתמש בקלף עיתונאית האוכל שלי, ומיהרתי לטלפן לאחד מבעלי ברוקלין פיצה, אסף שטיינוג, שמיד הרגיע אותי, ותיכף ירגיע גם אתכם. "האמת היא שהורדנו את הקלצונה לאחרונה מכמה סיבות. לפעמים לוקח הרבה זמן להכין אותו, גם רצינו לגוון כי ראינו שאחרי הפיצה, אנשים חיפשו ביס מתוק שהוא לא עוד בצק".
מי הם אותם האנשים הללו, אנחנו שואלים? שטיינוג מתעלם בצדק, וממשיך. "הכנסנו שני קינוחים חדשים ופחות בצקיים, קרם גבינה וקראמבל תות וגנאש שוקולד עם קראמבל ושטרויזל. אבל מאז אנשים פשוט לא מפסיקים לשאול על הקלצונה. כל הזמן אני שומע מסביבי איפה הקלצונה. דעת הקהל החליטה שרוצים קלצונה, והשיחה ממך גרמה לי להבין שזה הרגע – ובאמת נחזיר אותו ממש בקרוב. אפילו נשדרג, ונוסיף מילוי טבעוני ועוד אופציה מגניבה".

וכך, חברים, עושים מהפיכה. טלפון אחד, המון אנשים רעבים מאחריו, ואמונה עיקשת במאפה איטלקי קסום וממולא שוקולד. זוהי התורה כולם. וממש בקרוב אוכל לחזור לחלוף ליד סניף ברוקלין פיצה, ולהחליט ברגע שאני רוצה לטרוף מאפה בצק פיצה ממולא בנוטלה. האיטלקים אולי לא יאהבו את זה, אבל מי שואל אותם בכלל? אנחנו בברוקלין, ודעת הקהל החליטה שרוצים קלצונה.