מנחם תנחם: במעדנייה הזו בצפון הישן יש נוף לים והיסטוריה מפוארת

יש לנו כאן את כל הדברים הנכונים לתקופה: 1. תוספת לטרנד המעדניות; 2. צעירים מוצלחים עם רקורד במקומות הטובים בעיר; 3. מיקום היסטורי; 4. אה, ונוף, איזה נוף

מהמעדנייה לצלחת. מנחם (צילום: מתן אביב)
מהמעדנייה לצלחת. מנחם (צילום: מתן אביב)
18 במאי 2021

צריך יותר מקורונה ושומר חומות כדי להדמים את סצנת האוכל בעיר. בתפר שבין מגפה והפגזה נפתח ספוט שמגלם בתוכו את כל מה שנכון לעכשיו: שילוב של מעדניה ומסעדה, מקום שפועל לאורך כל היום ומאפשר לקנות הביתה ולאכול בישיבה. נכון לעכשיו נוסף מתייחס לבעלים עומרי קאופטייל ונועה ברלינסקי (24), שמצטרפים לגל מבורך של אנשים צעירים שמעזים להוביל עסקי אוכל.

קאופטייל וברלינסקי מגיעים עם רקע מסוים בתחום: הוא כנצר למעדני מיקי (מפעל משפחתי לסלטים ודגים שנמכר לפני כשנה) ולשעבר מנהל מסעדת ביתא קפה בסביון, והיא לאחר ארבע שנים בלה פרומז'רי בנמל תל אביב. "רציתי לעשות משהו בתחום ומאד מצא חן בעיני קונספט המעדנייה. זכרתי שפעם נועה ואני דיברנו והיא סיפרה על חלום לפתוח חנות גבינות ופניתי אליה בהצעה לשותפות", מספר קאופטייל.

בעוד ברלינסקי מהרהרת בהצעה ערך קאופטייל סיורי מעדניות ואסף השראות. אל החלל המיתולוגי בפינת הרחובות הירקון ובוגרשוב ("יש שמועות שבאייטיז היה פה אחד המקומות הכי שווים בעיר, פיקאסו של אבא של טום אביב") הוא הגיע במקרה, וכשהחוזה נחתם החלו השניים לצקת תוכן לתוך המסגרת.

פלטת גבינות. מנחם (צילום: מתן אביב)
פלטת גבינות. מנחם (צילום: מתן אביב)

"רצינו שבכל מנה יהיה לפחות מרכיב אחד מהמעדנייה כדי שלאורחים תהיה אופציה לשחזר את החוויה בבית. זה היה הבסיס עוד לפני שהחלטנו מי יבשל ואיזה מוצרים יהיו. הבאנו לבר השף שקית עם עשרות סוגי גבינות כדי שיעשה ניסיונות והתחלנו לרוץ קדימה. את כל מה שיש פה אנחנו אוהבים. גם בתפריט האוכל והאלכוהול, הכול אלה דברים שאנחנו מכירים ומאמינים בהם".

ברלינסקי התבססה על ניסיונה ובחרה גבינות פופולריות – גרוייר, קומטה, גבינות של משק שוורץ מהגליל ועוד, והשף בר אוריון (הוטל מונטיפיורי, הבסטה) נרתם למשימה. "הרפרנס שלי הוא מהמסעדות שעבדתי בהן אבל לקחתי את המנות לכיוון שלי", הוא מסביר את הרציונל שמאחורי מנות קלילות שנעים לאכול במרפסת עם הפנים לים.

אורון (מימין) ברלינסקי וקאופטייל. מנחם (צילום: יח"צ)
אורון (מימין) ברלינסקי וקאופטייל. מנחם (צילום: יח"צ)

בתפריט הבוקר תמצאו ארוחת בוקר מנחם – ביצים לבחירה, מטבלים מתוצרת בית, סלט ירוק, לחם וקפה (68 ש"ח ליחיד/124 ש"ח לזוג), כריכי גאודה, סלמי, סלמון מעושן וגבינת שמנת, כריך של סבא עם הרינג, חמאה, שמנת בצל ומלפפון (34-42 ש"ח) ודיל קפה וכריך (34-42 ש"ח), סלטים (כ־55 ש"ח) ופלטות גבינות עם שיוך גיאוגרפי – צרפתית, ספרדית, הולנדית וישראלית (90-95 ש"ח), שבכל אחת מהן שלושה סוגי גבינות.

תפריט הצהריים והערב נחלק למספר אגפים: פתיחים – אינטיאס נא על קרח, ברוסקטה טרטר בקר עם חרדל מהמעדנייה, מאפה של סבתא במילוי תרד או בשר עם סלסה וטחינה גולמית (21-68 ש"ח); מהצומח – טורטליני גרוייר מתוצרת בית ברוטב מרווה ויין לבן, כרובית על האש עם טחינה דלעת במתיקות עדינה, סלט קיסר וסלט בוראטה (42-68 ש"ח), מן הים – שיפוד מוסר ברוטב תאילנדי וחסה צרובה, מחבת קלמארי עם עגבניות שרי וזיתי קלמטה בציר ים, שיפוד שרימפס ומטבלים ועוד (32-98 ש"ח) ובשר – קרפצ'ו שייטל עם עגבנייה סחוטה וגרוייר, המבורגר טלה עם איולי חמאה וצ'יפס, שיפוד שפיץ שייטל וסלט משווייה ונתח סינטה על העצם עם פירה וסלט עלים (62-119 ש"ח).

זיכרונות מבית סבא. מנחם (צילום: מתן אביב)
זיכרונות מבית סבא. מנחם (צילום: מתן אביב)

בהפי האואר (ראשון-חמישי 12:00-18:00) האלכוהול נמכר ב־20 אחוז הנחה, ובשעת השקיעה כדאי להזמין שולחן מראש.

מאיפה הביטחון לפתוח מקום משלכם בגיל כל כך צעיר?
"באנו באמונה שלמה שהמקום יצליח וההורים עוזרים קצת. ציפינו לגרוע מכל כי פתחנו בתקופה גרועה אבל אנחנו מאוד מרוצים. יש תנועה ואנשים אוהבים את האוכל וחוזרים. עברנו מספיק כדי לבוא ולומר 'אנחנו הבעלים'".
מנחם, הירקון 88 תל אביב, 03-6736136, ראשון-שבת 09:00-23:00