אחרי המילואים: האחים סיגורה הגשימו את חלומות המעדנייה שלהם

רק שנה וחצי לאחר שפתחו את המעדנייה שלהם, האחים סיגורה מרגישים שהצליחו להפוך אותה למה שבאמת רצו - מקום שכונתי פשוט וטעים שאפשר לקפוץ אליו לכוס יין וצלחת מטעמים באהלן אהלן. אבל אין מה לעשות, ירדן היה צריך ללכת למילואים, והשאר היו צריכים לשרוד בעזרת הקהילה שמסביב. טוב שהחזקתם מעמד
לצמד האחים סתיו וירדן סיגורה היה חלום תמים ומתוק – לפתוח מעדנייה שמגישה את כל המטעמים האהובים עליהם, אבל כזו שגם מהנדסת את הביס המושלם ומארחת את תושבי השכונה לגבינה ויין. את הלוקיישן אותו חיפשו הם מצאו בצפון הישן, לא רחוק מנמל תל אביב, שיפצו אותו למשעי והחלו לייבא את מיטב הדליקטסים למקום לו קראו סיגורה. לבסוף הם פתחו בחודש ספטמבר 2023, ואתם כבר יודעים מה קרה בחודש שאחרי, ויכולים לנחש שאחד מהאחים (ירדן) נשלח לשירות מילואים ממושך. במקום להגשים את חלומם של האחים, הם נאלצו לשרוד את תקופת המלחמה – אחד במילואים, ואחד עם עסק שהרגע הקימו ועוד לא גיבש את עצמו.
>> זה הזמן לשינוי: 3 מסעדות שף מומלצות שעשו סוויץ' דרמטי
"בהתחלה לא שמנו מוזיקה, וגם לא הייתה ישיבה במקום, אלא רק ניסיון להבין איך מתנהלים בתוך הדבר הזה" מספר סתיו, האח שנשאר לתפעל את הביזנס. "זה עסק ראשון של שנינו, עשינו הכל ביחד ופתאום ירדן במילואים ולא זמין בטלפון. ידעתי שאני לא מוותר על המקום הזה, שהוא פרי עבודה קשה של שנינו. מצאתי את עצמי עובד 15-16 שעות ביום, וישן על המקפיא במחסן". החזון של להפוך למעדנייה עם מקום לשבת על יין וצלחת גבינות נאלץ לחכות, ואחים סיגורה נעזרו בכל מי שרק יכל לעזור. "בנות הזוג שלנו הגיעו לעבוד פה ולתמוך ונתנו יד בהכל", מספרים השניים. "אבל מה שהיה יותר מפתיע הוא שלקוחות ושכנים אשכרה באו והתחילו לעזור במה שצריך. זה לא מובן מאליו בעסק חדשף, שאין לו עדיין ארנסל לקוחות קבועים. אבל כנראה שהם כמה שאנחנו מאמינים במקום הזה, וכמה שהוא חשוב לנו, ולא נשארו אדישים".

ובכן, רק כיום – כשנה וחצי לאחר שהמקום נפתח – האחים אומרים שסוף סוף הצליחו להפוך את סיגורה למה שחלמו שתהיה – גם מעדנייה, אבל גם מקום שכונתי לשבת בו וללגום יין מעולה במחיר נגיש ולנשנש גבינות שלא תפגשו בכל מקום, בדגש על יצרנים קטנים מקומיים "מקום שכונתי מתחת לבית, שבאים לפתוח בו שולחן ולהרגיש בו בבית'", הם אומרים. את דרכם למעדנייה הזו סללו האחים דרך מסעדות ירושלמיות כמו מונא, בלו הול ושאנטי (סתיו), ועבודה במעדניית באשר (ירדן). בהתאם לדרך שעשו בשנה האחרונה, האחים סיגורה מאמינים בחשיבות הקהילה שסביבם. "המקום שבו אנחנו נמצאים הוא אזור שפחות גרים בו עם שותפים, אז אנשים בעצמם מחפשים חברה ומקום נעים לשבת בו. בשביל זה אנחנו כאן ובגלל זה גם התעקשנו על המקום הזה. כי ראינו שיש ביקוש לזה מהסביבה".

ומה תמצאו בסיגורה? ערב רב של גבינות מיובאות ומקומיות, לצד נקניקים איכותיים שאפשר לקנות הביתה או לנשנש במקום במתכונת של פלטות בגדלים שונים (90-270 ש"ח, תלוי בגודל) בתוספת זיתים, לחם ושאר דליקטסים כגון ארטישוק מוחמץ, עגבניות מיובשות, עלי גפן ועוד. בגזרת המנות שמוכנות במקום תמצאו סלט בוראטה טרי ומהנה עם בוראטה איכותית מאיטליה (38 ש"ח), כריכים שמכינים במקום עם גבינות, נקניק או שניהם (45-48 ש"ח), מבחר ריבות וממרחים, מגוון יינות גדול במנעד מחירים רחב ומאפשר (75- 250 ש"ח לבקבוק), שאר אלכוהולים כמו ערק ים תיכון מתובל, בירה של מבשלת white rabbit המקומית ועוד הפתעות ודברים רבים וטובים. והמקום גם פתוח בשבת, שזה תמיד בונוס בשביל כל קהילה.
דיזינגוף 334, ימים א'-ה' 10:00-22:00, שישי: 10:00-16:000, שבת: 12:00-22:00