סוכר, קינמון, מצה: מתכון מהיר למצה בריי מתוק מאת שי-לי ליפא

מצה בריי בסוכר וקינמון. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
מתכון השלום: נשנוש טעים להפליא שמתאים גם למי ששומר על הכשרות לחג וגם עבור מי שסתם אוהב להתנפל על משהו מתוק ומטוגן. דתיים וחילונים מסרבים להיות אויבים
6־8 מנות | 20 דקות | קל מאוד | כשר לפסח | מצות
>>למתכוני פסח נוספים באתר השולחן
מצה בריי משודרגת וטעימה: מטגנים מציות עשירות בביצים, חלב ווניל, מגלגלים אותן בסוכר וקינמון ומקבלים נשנוש ממכר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה לקוראי טיים אאוט: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"
4 מצות שבורות לחתיכות קטנות

שי לי ליפא (צילום: אבישג שאר ישוב)
לטיגון:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מניחים את שברי המצות בקערה, יוצקים מעל חלב ומשהים 10 דקות. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבבים היטב.
2
מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ על להבה בינונית. יוצקים כל פעם כף מתערובת המצה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים למגש.
3
מערבבים סוכר וקינמון בקערה, ומגלגלים בהם את המצה בריי.