"אין אצלי מנות קטנות וטאפאס. אני רוצה שמי שיבוא לאכול ייצא שבע"

לא עוד בר יין עם מנות בכמות מדכאת, אלא מקום שאוהב אוכל ביתי טוב, והרבה ממנו. מסעדת "מרחביה 7" החדשה היא מסעדה משפחתית אמתית - ארבע אחיות מנהלות את הכל, אמא עובדת במטבח ואפילו השולחן הוא מזכרת מאבא ז"ל. בואו להצטרף למשפחה
זה לא סוד שברי יין הם שיא הטרנד כרגע, צצים בכל פינה כנערי גבעות סוררים, ובמיוחד בדרום העיר. מספיק לזרוק אבן רנדומלית בשעות הערב בפלורנטין ושוק לוינסקי, והיא בטוח תפגע באיזו כוס שרדונה צונן. עם כל האהבה ליין ולאירוח קליל ולא מאוד יקר (יחסית, נחזור על זה שוב ושוב), האחידות מבאסת. מבאס שבתי אוכל קטנים נעלמים ואיתם נעלם משהו רומנטי, אינטימי ולא פחות חשוב – מנחם.
>> חייבים להתקרר: איפה מוצאים בתל אביב כוס קפה קר ב-15 ש"ח ומטה?
מרחביה 7 מתגלץ' בקלילות לנישה הזו, בגרסה מעודכנת לשנת 2024. "אין אצלי מנות קטנות וטאפאס. אני רוצה שמי שיבוא לאכול ייצא שבע", אומרת בנחרצות השפית רתם לוי. לשם כך היא פתחה מסעדה משפחתית במלוא מובן המילה: היא מבשלת, האחיות עוזרות, אמא במטבח ואבא משגיח מלמעלה.

הסיפור של מרחביה 7 שייך לקטגוריית הפיתולים המוזרים של הגורל בעקבות המלחמה. לוי, שפית ותיקה בתחום (אסיף, אוזריה), התפטרה מהביצ'יקלטה, שם עבדה שש שנים, וכבר תכננה את הצעד הבא, שלבסוף לא קרה. היא מצאה את עצמה ללא עבודה וחיפשה מקום בטווח מקסימום נסיעת אופניים מביתה שבפלורנטין, כדי להיות קרובה לילדים. יום אחד תפס את תשומת לבה נכס שבו פעל פלאפל שר הטבעות, עוד עסק שנסגר בעקבות המלחמה (הרשימה המלאה כאן). אבל זה לא בא בלי מחיר.
"לא מפסיקים לבקש ממני פלאפל אבל בינתיים עוד לא נכנעתי", היא צוחקת. "אני רוצה שזה יהיה מקום לצוהריים אך עדיין בנישה שלי – אוכל בריא ויפה, כשהירקות תמיד בפרונט. ביתי, אבל בצורה אחרת". תפריט הפתיחה המצומצם נאמן להגדרה, ומציע מנות שמוכנות עם קבלת ההזמנה, טוויסט של מודעות תזונתית ומענה לנמנעים מגלוטן: סלט עשבי תיבול וקינואה עם ענבי סייבל, מלפפון ושומר, שיכול להוות ארוחה מלאה (56 ש"ח, תוספת עוף 13 ש"ח), חריימה פיקנטי־עדין ברוטב עגבניות מתוצרת בית (72 ש"ח), שפצלה מקמח כוסמין אורגני מלא עם פרגיות וברוקולי/פורטובלו ותרד (65/74 ש"ח), עלי גפן ממולאים (54 ש"ח) וקציצות בשר ופראסה (76 ש"ח).

במחלקת הלקחת־ללכת תמצאו באגט במילוי שניצל או קציצות עם אריסה מפלפלים יבשים וסחוג מתוצרת בית (56 ש"ח), "כי קליינטים ביקשו. אני רוצה שבכל זאת יהיה לי משהו להציע להם". אגף הילדים מתמקד בשניצל עם צ'יפס/אורז (50 ש"ח) ופיש אנד צ'יפס (55 ש"ח). "למרות שזה לא הכי בריא, אלה דברים שילדים אוהבים לאכול. גם הילדים שלי", מחייכת לוי ושולחת מבט בבנה הצעיר, שבדיוק יורד על שניצל שאמא הרגע טיגנה.
על הקינוחים במקום – מלבי מחלב קוקוס ועוגת שמן זית ותימין נפלאה עם מלח גס ופרי טרי – אחראית אחותה של לוי. היא גם זו שחתומה על העיצוב ועל הקיר הפרחוני, שמהדהד במדי הצוות. אחות נוספת אחראית על הפרסום והשלישית על החשבונות. אמה של לוי אמונה על הרכש עושה קניות ומכינה ממולאים, "ובקיצור היא עושה הכול". גם אב המשפחה שנפטר נוכח, אם לא ברוח אז לפחות בחומר: אחד השולחנות עשוי מפלטת עץ שנלקחה מהנגרייה שלו. מקום משפחתי על מלא.

בהמשך לקו הביתי שהיא מתווה למקום מתכננת לוי להכין בימי שישי אוכל מוכן: שניצל ופירה (64 ש"ח), ירקות צלויים בתנור (49 ש"ח), אורז מלא עם ברוקולי צלוי, רד טורקי, מרווה וג'ינג'ר (38 ש"ח), עוף שלם צלוי במרווה, שום, זעתר וסומאק (99 ש"ח) ועוד ועוד. מהסיבה הזו בדיוק המטבח במקום כשר (ללא תעודה), כדי שגם שומרי כשרות יוכלו לקחת הביתה. בהמשך שעות הפתיחה יוארכו, ומרחביה 7 יתפקד בתור בר אוכל, עם קצת יינות ממשק פתורה שלוי אוהבת. "כבר עשיתי ערבים עם קוקטיילים, סביצ'ה והאוכל שאני רגילה להכין. צריך רק לעמעם את האורות והמקום מספיק יפה", היא מסכמת בגאווה, ומוסיפה שבתפריט יש שני סוגי בירה. מבחינתנו זה הרבה יותר ממספק. ממילא שניצל ובירה ואוכל ביתי בכלל לוקחים בהליכה כל טאפאס מפונפן שמשאיר אותנו רעבות.
מרחביה 7, ראשון-חמישי 11:00-18:00, שישי 10:00-15:00, הזמנת אוכל מוכן עד חמישי ב-15:00 בטלפון 052-8392714