Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

כל מה שנוזל זהב: 13 המרקים הקלאסיים הכי טובים בתל אביב

בסיינפלד יאשרו. ביסק סרטנים, פאלט ביסטרו (צילום: עמוד האינסטגרם @bistro.palette.tlv)
בסיינפלד יאשרו. ביסק סרטנים, פאלט ביסטרו (צילום: עמוד האינסטגרם @bistro.palette.tlv)

מזג אוויר חורפי שכזה אומר רק דבר אחד: אנחנו רוצים את האוכל שלנו חם ונוזלי, מוגש בקערה ומחייה נפש בריאה או גוף חולה. יצאנו למצוא את המרקים הקלאסיים, אלו שתמיד מצדיקים את עצמם, וחזרנו עם סירים מלאים בכל טוב. תלגמו את זה

10 בדצמבר 2025

הפתגם הידוע אומר שאם תאכל מרק תהיה חזק, ואנחנו בהחלט צריכים קצת כוח. יצאנו לחפש את המרקים המסורתיים הטובים ביותר בתל אביב, מכל עדה, מדינה, מטבח וסגנון. אלו המרקים הקלאסיים שיחממו לכם את החורף. לגספצ'ו נחכה בקיץ.

האשכנזי: מרק עוף | סנדר

אין הרבה קלסיקות בעולם כמו מרק העוף של סנדר – מעל שבעים ושבע שנים (למעשה, מאז קום המדינה) שהמרק של סנדר מלווה אותנו מלוינסקי. צלול וצח, אך עם זאת עז טעמים הודות לבישול הארוך, ואין זה פלא שמי שאכל אותו הקים פה מדינה. למי שמעדיף את המרק שלו זך אנחנו לא שופטים, אבל לפי המסורת ניתן וכדאי לצרף קרפעלך או קניידלך לפי המסורת, ועם 77 שנים לא כולל הגלות, זו חתיכת מסורת.
40 ש"ח, 50 ש"ח עם קניידלך/קרפעלך, לוינסקי 54 ת"א. גםבוולט

מרק עוף, סנדר. (צילום: מתוך עמוד המסעדה)
מרק עוף, סנדר. (צילום: מתוך עמוד המסעדה)

הצרפתי: מרק ביסק סרטנים | ביסטרו פאלט

בביסטרו הצרפתי היפואי פאלט מתמחה השף רועי דורי בקלסיקות צרפתיות, להן הוא מוסיף טוויסט מקומי מקורי ומתבקש. במנת ביסק הסרטנים הוא דווקא נותר נאמן למקור, ואנחנו מודים על כך, כי אין הרבה דברים טעימים כמו מרק חלק וקטיפתי עם בשר סרטנים טרי וענוג, שמעליו בגט חרוך וקלוי. אם עוצמים את העיניים חזק ומתרכזים במה שעולה על הכף, אפשר להרגיש שאתם בפריז ולא באמצע קו הניקוז של יפו.
82 ש״ח, שדרות ירושלים 22, יפו, תל אביב

ביסק סרטנים, פאלט ביסטרו. (צילום: אסף קרלה)
ביסק סרטנים, פאלט ביסטרו. (צילום: אסף קרלה)

הוויאטנמי: מרק פו | באן מי 13

מדובר במרק קלאסי ממיטב המסורת הוויאטנמית, שמבוסס על ציר צלול אך דומיננטי ועז טעמים. בבאן מי 13 עושים אותו לפי הספר, מקפידים על תיבול מדויק ועל תוספות מסורתיות: אטריות אורז טריות, עוף\ בקר\טופו, בצל ירוק, נבטים, צ'ילי אדום, פלח ליים ותועפות כוסברה כמובן. שילוב האטריות במרק הוא מהמנחמים שידענו, וגם אם במקרה הצטננתם הפו הזה לגמרי התשובה בשבילכם.
69 ש"ח, נחלת בנימין 107, תל אביב. גםבוולט

הסיני: מרק חמוץ חריף | הים הסיני

מדובר במרק למיטיבי לכת, שהאגדה מספרת כי היה המרק האהוב על קיסר סין. המרק הסיני המסורתי ניחן בטעמים דומיננטיים שנעים במנעד שבין חמוץ לחריף, זאת הודות לתוספת נדיבה של צ'ילי שמייצרת ביס אוממי, פיקנטי ומסקרן בהחלט. יש בו גם טופו, ביצה, פטריות וכוסברה. מדובר במרק מבריא ופותח סינוסים שאנחנו ממליצים לאכול לפחות אחת לחורף, מעין חיסון שכזה.
25.20 ש"ח, שנקר 3, תל אביב. גםבוולט

זה החמוץ חריף יהיה. צילום: מתוך עמוד הוולט
זה החמוץ חריף יהיה. צילום: מתוך עמוד הוולט

הסובייטי: מרק בורשט | שו?

בורשט, או חמיצה בעברית, הוא המלך הבלתי מעורער של המטבח הסובייטי, שניחוחותיו מתבשל אצל בית סבתא צרוב עמוק בתודעה של רבים מאיתנו. מדובר כמובן במרק סלק ארגמני עם כרוב, תפוחי אדמה, גזר ובצל וכמובן תוספת של קוביות בקר עסיסיות. בשו מתבלים אותו כמו שצריך, ושומרים על טעמו המובחן, וכן מוסיפים שמנת חמוצה להעמקת הטעמים והביס האידאלי.
58 ש"ח, קרליבך 2, תל אביב. גםבוולט

בורשט ב"שו". צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המקום
בורשט ב"שו". צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של המקום

ההונגרי: גולאש | טוליפ ההונגרית

אנחנו תמיד אוהבים ארוחה שלמה בצלחת אחת, או במקרה המדובר בקערה אחת – ממש כל אבות המזון נמצאים במרק המסורתי של הונגריה, ואנחנו שמחים על הימים החורפיים הנוכחיים שדורשים מאיתנו בימים אלה להשתתף במסורת. אצל טוליפ עושים זאת כמו שצריך, תבשיל מרקי וסמיך של ירקות שורש בבישול ארוך, תועפות פפריקה, בצקניות, תפוחי אדמה ובשר רך ומבורך.
48 ש"ח, יהודה הלוי 52, תל אביב. גםבוולט

גולאש קלאסי בטוליפ. מתוך עמוד הוולט של המקום
גולאש קלאסי בטוליפ. מתוך עמוד הוולט של המקום

הבוכרי: דושפרה | חנן מרגילן

מרק הדושפרה של חנן מרגילן כבר זכה למעמד אייקוני בעיר, ולא בכדי. אולי זה הציר העשיר והמרפא שמתובל כהלכה ונוספים לו ירקות שורש, ואולי זה כיסוני הבצק הממולאים בבשר כבש שתמיד עושים לנו טוב על הלב, מה שבטוח מדובר במרק שאנחנו מוכנים להישבע בו, ועוד יותר מוכנים לעמוד בשבילו בתור, שידוע כלא קצר בשעות צהריים חורפיות.
58 ש"ח, מסילת ישרים 10, תל אביב

מרק דושפרה, חנן מרגילן. צילום: יח"צ
מרק דושפרה, חנן מרגילן. צילום: יח"צ

היפני: טונגארה ראמן | מנטנטן

אמרנו כבר שאנחנו אוהבי ארוחה שלמה בקערה אחת, אז הראמן היא מבחינתו הגרסה היפנית של גולאש. ויסלחו לנו היפנים על ההשוואה הזו. במנטנטן מגישים גרסה מופלאה ואותנטית של המרק היפני האהוב, ציר שמבוסס על בשר חזיר בבישול ארוך והוא עמוק, נעים וטעים. נוספים לו: בצל ירוק, בשר חזיר, אטריות וכמובן ביצה חצי קשה בנוסח ראמן, הידועה בתור הדבר הכי טעים בעולם.
68 ש"ח, נחלת בנימין 57, תל אביב. גםבוולט

הגו טו לראמן. מנטנטן (צילום יהונתן בן חיים)
הגו טו לראמן. מנטנטן (צילום יהונתן בן חיים)

האיטלקי: מינסטרונה | גוסטו

ברור שהאיטלקים ידחפו פסטה גם למרק שלהם, אבל ברור שאנחנו לא מתלוננים ושמחים על כל נוכחות של פסטה בכל מקום שהוא. גרסה נפלאה למרק האיטלקי הקדוש מצאנו בגוסטו – במרק עגבניות שנוספים להם בצל, סלרי, גזר ושלל ירוקים. וכמובן, מלא פסטה שנותרת במרקם מדויק ולא מתרככת יתר על המידה (לא עלינו). ברור שרצוי להוסיף פרמזן בכמויות, אבל אם אתם במקרה טבעונים, הוא גם טבעוני.
45 ש"ח, פרישמן 90, תל אביב. גםבוולט

מינסטרונה של גוסטו. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום
מינסטרונה של גוסטו. צילום: מתוך עמוד הוולט של המקום

הסורי: חאמוד | סאפה

המרק הסורי החמצמץ עם השם החמוד מבוסס על ציר לימוני ונוספים לו ירקות שורש, נענע שמוסיפה רעננות מפתיעה, שום וגם כרפס, שמי בכלל ידע שהוא קורה מחוץ לפסחץ אניווי, הוא בעצם סוג של סלרי. בסאפה מוסיפים לציר הנפלא קציצות בקר בעבודת יד שהופכות גם הן לחמצמצות בעקבות הציר, והכל מתאסף לארוחת צהריים אידאלית לימי החורף.
54 ש"ח, סמטת בית הבד 2, תל אביב. גםבוולט

חאמוד בסאפה. צילום: מתוך עמוד הוולט
חאמוד בסאפה. צילום: מתוך עמוד הוולט

הפרסי: גונדי | סופלייר

המרקייה העונתית והחורפית מחממת את כולנו כבר חורף שלישי ברציפות, ועל כן נודה לסופלייר על ייצוג הולם של תפריט מגוון שמתחלף כל עונה, ומפתיע אותנו עם מרקים ייחודים. כזה למשל הוא מרק הגונדי הפרסי הצהבהב שמבוסס על ציר ירקות, כורכום ולימון פרסי ריחני. נוספים לו חומוס וקציצות גונדי מסורתיות, שהן למעשה קציצות עוף וחומוס, והתוצאה טעימה כמו באיראן. אנחנו בטוב איתם עכשיו, לא?
50 ש"ח, נחלת בנימין 18, תל אביב. גםבוולט

גונדי של סופלייר. צילום: מתוך עמוד הוולט מתוך הוולט
גונדי של סופלייר. צילום: מתוך עמוד הוולט מתוך הוולט

ההודי: מוליגטוני | טנדורי

פירושו המילולי של המרק הזה הוא מי פלפל, זאת הודות לפלפל האנגלי שנוכח בו בכל ביס, והוא דווקא לא מיימי בכלל, אלא עשיר וסמיך. המרק שמוגש בטנדורי עשוי מתערובת פיקנטית של עדשים וירקות (כרובית, גזרים, בצל וסלרי)נוסף חלב קוקוס שמעדן את הטעמים ומאזן את החריפות ויוצר מרק מנחם ונפלא שאנחנו תמיד מעוניינים לאכול.
46 ש"ח, הרבט סמואל 76, תל אביב. גםבוולט

טנדורי מוליטוגני. צילום: יפית בשבקין
טנדורי מוליטוגני. צילום: יפית בשבקין

התימני: מרק רגל | שמעון מלך המרקים

מדובר במוסד מרקים ואוכל ביתי ותיק בשוק הכרמל, שקיים ומחמם אותנו בחורפים כבר יותר משלושה עשורים. על כן, אין ספק שתמצאו בו מרק רגל קלאסי שמכבד את עצמו. מרק שמבוסס על ציר בשר שמן ועל ציר מח עצם, ונוספים לו תבלינים תימניים מסורתיים דוגמת חילבה וחוואייג' וגם הל ריחני. למרקחת הזו נוספים תפוחי אדמה להשלמת המלאכה, ואין כמו לטבול בו לחוח ולהתענג מכל רגע.
60 ש״ח, יחיא קאפח 28, תל אביב

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!