תל אביב קרה ויקרה: המשלוחים הכי מחממים בפחות מ-60 ש"ח
לא זול לחיות בעיר הזו, ובחורף הקרירות חודרת את העצמות והבטן מקרקרת אפילו יותר. מבלי שנתחשבן על הוצאות האוכל במשלוחים שלכם, הנה 10 מנות שיכולות לחמם ולנחם ביום חורפי, מבלי לעשות לכם חור גדול מדי במינוס
זה לא פשוט להתחיל יום ראשון כזה חורפי. תאמינו לנו, אנחנו חווים אותו ברגעים אלו. ובכל זאת, אין דבר שיותר מנחם אותנו בחזרה מארוחה חמה ומספקת. הנה עשר אופציות נהדרות לארוחה מחממת, מספקת וממלאת בפחות מ-60 ש"ח והישר לביתכם במשלוח, כי למי יש כסף או כוח לעבור את החורף הזה בשלום?
>> בון ג'ורנו: המטבח האיטלקי זוכה לעוד תור זהב, בפעם המי יודע כמה
1. לאפה קבב כמו באיסטנבול | הלבנטיני
דיכאון יום ראשון והחורף שבחוץ מתפוגגים אחרי ביס אחד מהקבב של הלבנטיני, קציצות מוארכות עסיסיות צרובות היטב מתובלות בשפע עשבים. כשהעמבה-לאבנה, משוויה, לימון כבוש וחריף נספגים בלאפה הרכה, הטעמים מחמיאים לבשר הרבה יותר מאשר עוד חומוסצ'יפסלט. ואת כל מה שקשור לאיסטנבול אפשר בכלל למחוק מהתודעה. 47 ש"ח
וולט תן ביס
2. אושפלואו | סמרקנד
עד שחנן מרגילן יצטרף לשירות משלוחים, האושפלואו של סמרקנד עושה עבודה מצוינת בחימום הגוף והלב בחורף הקפוא – תבשיל מהביל מאורז עגול וגזר משובץ נתחי בשר בקר. פאר המטבח הבוכרי, שני רק לדושפרה (שגם אותו יש בתפריט). 51 ש"ח.
וולט
3. קארי צהוב | דה לוקס
את המעדנייה־תבשילייה מצפון העיר גילינו בתקופת הקורונה ומאז אנו שבות אליה בכל הזדמנות בגלל האוכל הטעים מבלי להתחכם – סלטים, תבשילים, ממולאים ועוד שמשדרים טריות ובריאות בתמחור מתחשב, עם בונוס נאה של מנות טבעוניות. הקארי הצהוב משקף את כל אלה – קוביות טופו, ירקות, בזיליקום וג'ינג'ר ברוטב קרם קוקוס פיקנטי, כמעט כמו בתאילנד מינוס מחיר הכרטיס. 42 ש"ח.
להזמנות
4. ניוקי פטריות וערמונים | לילוש
בשעות הצהריים (11:30-16:00) בלילוש מתחשבים ומציעים עסקית במשלוח – ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. על ניוקי רכים ומנחמים עם פטריות, תרד, שום קריספי וערמונים כתוב בגדול "חורף", וכמנה ראשונה תוכלו לבחור מבין מספר סוגי סלטים, לדוגמה סלט קינואה עם עדשים, ירקות וחמוציות. וכל זאת ב-52 ש"ח בלבד.
וולט תן ביס
5. פסטה נפוליטנה | לנדוור
מאז מינויה של יהלומה לוי לתפקיד שפית ראשית, רמת האוכל ברשת בתי הקפה השתדרגה משמעותית. מתוך האגף האיטלקי פסטה ברוטב עגבניות עם בזיליקום ופרמזן היא קלאסיקה שאף פעם לא נמאסת. נוכחות חמאה מעניקה לרוטב מרקם קטיפתי ועל צורת הפסטה תחליטו בעצמכם – ספגטי, קונכיות או פטוצ'יני. 59 ש"ח.
וולט תן ביס
6. אעש (אש) | סלימי
כשתטעמו את הדליקטס הפרסי תבינו שמצאתם את מנת החורף המושלמת – ספק מרק ספק נזיד חמוץ־מתוק עדין מסלק, המון עשבי תיבול ואורז עגול, שבתוכו משכשכים כדורי בשר. כמסיימים את הצלחת חם כל כך עד שאפשר לתרגל אמבטיית קרח. 60 ש"ח.
וולט תן ביס
https://www.instagram.com/p/CQ0R5E0hA-Q/
7. שניצל פולני | השניצליה
למה פולני? אולי כדי לבדל אותו מהספרדי (מעטפת צ'ילי חריף), הצרפתי (שום חרדל), האיטלקי (עשבי תיבול) והסיני (wtf). שניצל זהוב פריך וחם הוא בעינינו ארוחה אולטימטיבית מבלי להיכנס לענייני עדות, כי גם ככה המדינה מסוכסכת מספיק. 60 ש"ח (50 ש"ח בבאגט).
וולט תן ביס
8. Tuna Rice Bowl | שי שי
קערה מלאה כל טוב – אורז ועליו טרטר טונה אדומה פיקנטית מתובלת בכוסברה, פטריות שיטאקה, מלפפון, צ'יפס בטטה ועוד דברים טובים שסוגרים ארוחה בלי להרגיש אחר כך שאי אפשר לנשום. 59 ש"ח (תוספת 2 ש"ח עבור אורז מלא).
להזמנות
9. קריספי צ'יקן | קפה טאיזו
קשה לבחור אחד מתוך מתוך שלל הקריספי צ'יקנס שמציפים את העיר, אבל שף יובל בן נריה מציע את ערך ה-VFM הגבוה ביותר: עוף מטוגן זהוב וקראנצ'י בלחמנייה (יש גם לל"ג) משוחה ברוטב איולי יפני עם חסה, מלפפון חמוץ ובצל סגול. הנזק לכיס 56 ש"ח, ואם תמצאו זול יותר בלי לחפף באיכות ספרו לנו.
להזמנות
10. בוריטו | לה קטרינה
המזללה המקסיקנית החמודה מצדיקה נסיעה לנחלת יצחק, אבל אין לכם תכנית כזו – תן ביס כאן כדי לסייע. תמורת שטר ירקרק תוכלו לקבל להזמין בוריטו שמנמן וסקסי מקמח חיטה ממולא עד להתפקע בעוף או ברבקואה (בשר בבישול ארוך), אורז ושעועית (49 ש"ח). מוי ביין.
להזמנות