לעטוף את דיזנגוף: הנה הסושי שהיה חסר בכיכר הכי חמה בעיר

סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)
סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)

האזור שסביב כיכר דיזנגוף ממשיך להתפתח ולשגשג קולינרית, ועכשיו מצטרפת אליו סאצ'י סושי, יפנית-תאילנדית (ולא "אסייתית") שמסעדה מסוגה בהחלט הייתה חסרה בחלק הזה של הרחוב. זה אולי לא הדיזנגוף הזוהר של הסבנטיז, אבל בדיזינגוף 2025 ניכרים ניצני תחייה של תרבות בילוי

משהו טוב קורה בדיזנגוף. לא, המדרחוב הטקטי עדיין רחוק מלקרות, אבל בתי אוכל חדשים כבר מביעים אמון ברחוב הוותיק, בעיקר בחלק שקרוב לכיכר. "הכיכר כאילו שואבת את התנועה מהרחוב. אם פעם התנועה הייתה מתפזרת שווה בשווה לאורך כל הרחוב, כיום הכיכר היא עוגן, וככל שמתרחקים ממנה המצב פחות טוב. זה הגיוני, כי מאז ההנמכה הכיכר הפכה להיות סמל לסיטי סנטר של תל אביב, שלא היה קיים קודם לכן", מאבחן ארז אביב (ג'ניה, רובינא, רוף טופ 98 ועוד), שמבין דבר או שניים בהרגלי הבילוי בעיר. כעת הוא פותח בקומת הקרקע של מלון "מאייר האוס" את סאצ'י סושי, מסעדת פיוז'ן יפנית-תאילנדית חדשה.

>> דף חדש: הטאבון ברחוב הרצל מוציא פיצות בשר חמות ומגולגלות
>> אם יש גן עדן: דנה לי ברמן חוזרת אל המטבח האיטלקי בבר פרדיסו

"כבר המון זמן חסר בכיכר סושי ומטבח יפני", הוא אומר. "למעשה, זאת הייתה התוכנית הראשונה שלנו אבל לא הצלחנו להרים אותה מבחינה כלכלית. להביא טבחים מתאילנד לקח לנו שנה. הרבה יותר מורכב לפתוח מקום אסיאתי מאשר עוד מסעדה או בר". סאצ'י סושי – שאי אפשר לפספס בגלל לוגו החתול המחייך (Kawaii קוראים לזה ביפנית, כלומר "חמוד") – מחליף את בורדו, מעין ביסטרו ששימש כאמור כברירת מחדל.

סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)
סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)

אביב מדגיש שזו אינה סושייה קלאסית אלא שילוב של המטבח היפני עם נגיעות מתאילנד. את התפריט הרכיב שף עידן מליסי (אובן קובן), שלמד את המלאכה מהסושי מאסטר מידד סיבוני, והמנות הראשונות יפניות ברובן – מרק מיסו (29 ש"ח) וסשימי סלמון צרוב עם סלט עשבים ורוטב פיקנטי (57 ש"ח), דג פריך בציפוי פנקו עם רוטב "טרטר" יפני וטוגראשי (44 ש"ח), גיוזות במילוי עוף (46 ש"ח ל-4 יחידות) וצ'יקן קאטסו (54 ש"ח).

סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)
סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)

גם אגף הסושי יפני מן הסתם, אם כי ברוח מודרנית. לדוגמה: אינסייד אאוט פילי סטייל עם סלמון וגבינת פילדלפיה; סאצ'י רול עם דג לבן וסלמון, מלפפון ובצל ירוק במעטפת אבוקדו עם מיונז יפני ואורז פריך; ספייסי טונה וטריפל פיש – סלמון, דג לבן, קנפיו ואבוקדו במעטפת טונה אדומה וגרידת לימון (68-47 ש"ח). עוד תמצאו כאן מאקי אבוקדו וקנפיו, סלמון ואבוקדו ועוד (39-29 ש"ח), ניגירי (42-36 ש"ח) וסשימי דג לבן, סלמון וטונה אדומה (36-32 ש"ח).

סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)
סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)

והתאילנדי איפה? בסלטים ובווק – סלט אטריות זכוכית (52 ש"ח) וסלט סום טאם (54 ש"ח), פאד תאי עם טופו או עוף (73/67 ש"ח) ופאד סי יו באותן אופציות (75/69 ש"ח). הקינוחים נמצאים על קו התפר שבין מזרח למערב: מוס שוקולד עם קראמבל חמאה וקוקוס (39 ש"ח) ופנקוטה תה יסמין עם סירופ סאקה, אוכמניות וטוויל שומשום (42 ש"ח). "זה תמיד היה חלום שלי, לפתוח מקום שיש בו סושי ונגיעות קטנות מיפן במנות הראשונות והרבה נגיעות מתאילנד. פיוז'ן תאילנדי ויפני בלבד, לא אסיאתי. אנחנו בטוחים שאם נעשה ביצוע מדויק וטוב, זה יכול לעבוד", מסכם אביב.

סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)
סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)

עבור פודיז שחורשים את העיר בחיפוש אחר הדבר החם הבא, סאצ'י סושי אולי אינו נושא בשורה. עם זאת, אפשר לראות בו עוד צעד בשינוי שעובר על מקומות הבילוי בדיזינגוף מברים לטינאייג'רז למקומות מתוחכמים יותר. יחד עם תאי 148 התאילנדית, שה ויוי המצוינת בהובלת שף אסף גבאי, הקפה ביסטרו AT8 ועוד כמה בתי אוכל קטנים ומעניינים, עורק הבילוי מהסבנטיז משיב לעצמו את תהילת העבר, או חלק ממנה לפחות. זו אינה אותה סצנה זוהרת כמו פעם, אבל בדיזינגוף 2025 ניכרים ניצני תחייה של תרבות בילוי עם פחות צ'ייסרים ויותר שיק.
סאצ'י סושי, דיזינגוף 98, שני-שבת 02:00-17:00, ראשון סגור