המשבר מאחורינו? רק 7 מסעדות נסגרו בתל אביב מאז תחילת 2025

אבירי השולחן העגול. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)
אבירי השולחן העגול. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)

השנה הראשונה למלחמה גבתה מחיר משוק הקולינריה בתל אביב, ולמרות שברור שהתאוששות מלאה עוד רחוקה מלהגיע, יש סימנים מעודדים וקצב סגירת המסעדות בעיר הואט באופן דרמטי. בדקנו כמה ואיזה מסעדות תל אביביות נסגרו מאז תחילת 2025, ויצאנו קצת אופטימיים וקצת מבואסים וקצת רעבים

18 בפברואר 2025

במהלך השנה הראשונה של המלחמה, ערכנו ספירה מדוקדקת שאספה את כל המסעדות, הדוכנים, הברים ונקודות האוכל שנסגרו בעקבות המלחמה. בשיאה, הרשימה כללה מעל ל-50 עסקים מוכרים ואהובים שנסגרו, ואנחנו התחלנו להתייאש. אולי זו הסיבה לכך שעצרנו את האיסוף המטלטל, ואולי פשוט ראינו שעל אף שהמלחמה לא נגמרה, השוק מתחיל להתאזן. במקביל לגל הסגירה של המלחמה, עסקים חדשים החלו לפרוח, מסעדנים החליפו בית ומצאו דרכים חדשות להישאר בחיים, כך שלשמחתנו בדיקת המסעדות שנסגרו מאז שנכנסה 2025 לא מחרידה כמו בעבר. ועדיין, במהלך החודש וחצי האחרונות נסגרו בערך מסעדה אחת בשבוע, ולמרות שהמגמה האטה, היא לא נעצרה. אלו המסעדות שנסגרו מאז תחילת 2025.

>> ובכן כן, אייל שני מציע פיתה עם פתיתים. אבל רגע, אל תכעסו
>> יש מקדש קפה חדש בשכונה. לא תאמינו מה יום ראשון עושה לו

1. הסנדוויץ בר ביהודה הלוי

30 שנה של כריכים פשוטים ואפקטיביים נעצרו באחת. המקום שהביא לתל אביב את קונספט הבגט עמוס הממרחים והנקניק, ומראשוני המקומות לשכור שליחים – מוסד תל אביבי של ממש, שפעם הציעה כריכים במחירים שפויים של 20 ש"ח, ונאלץ להגיע לאזור ה-40 לפני שסיים את דרכו ההיסטורית. נימרח במיונז לאות זיכרון.

2. פרדס

אחרי שנפתחה לפני כשמונה חודשים בקול תרועה חגיגי במלון דה ג'ורג', מסעדת היוקרה של ברק אהרוני (לשעבר השף הראשי והמייסד של מסעדת אלנה במלון נורמן) נעצרת בחריקה. מטעם המסעדה מסרו שהסגירה הגיעה "בעקבות אתגרים משמעותיים בגיוס ושימור כוח אדם מקצועי", והבטיחו שהמסעדה תחזור בקיץ בפורמט אחר, ועם שף אחר, מה שאומר שפרדס כמו שהכרנו, התרשמנו והתלהבנו ממנה לא עוד. נתראה בגלגול הבא.

פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם thegeorgetelaviv
פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם thegeorgetelaviv

3. הדיינר של גוצ'ה

האחד הזה הגיעה ממש רגע לפני סוף 2024, אבל הוא כל כך כואב עד שהוא לגמרי גולש לשנה החדשה: האחות הפרועה והאמריקאית של גוצ'ה החזיקה מעמד 14 שנים של המבורגרים, שרימפסים והמון חמאה, אבל כמו רבות וטובות לפניה, גם הפעם עבודות הרכבת הכריעו. במהלך השנה האחרונה ניסו בדיינר להגיב לאתגר ושינו כיוון לדיינר איטלקי-אמריקאי, אבל כנראה שגם ספגטי עם מיטבולז קלאסי לא יכול לנצח את האבק של העבודות, ולנו רק נותר להתגעגע להמבורגר-דונאט השנתי.

עוד מבט אל ההגזמה האמריקאית המוגזמת הזאת. הדיינר של גוצ'ה (צילום: נוי וייסמן)
עוד מבט אל ההגזמה האמריקאית המוגזמת הזאת. הדיינר של גוצ'ה (צילום: נוי וייסמן)

4. באן מי נונג

עקבנו מאוד מקרוב אחר הדוכן הקטן של גיא רובננקו ולילך רווה שהחל אי שם כדוכן באן מי במקווה ישראל, עבר לידיה הבלעדיות של רווה לפני המלחמה וניסה למצוא את דרכו לא רחוק משם, ברחוב החשמל, עם שינויים והתפתחויות שהפכו אותו למעיין ביסטרו ויאטנמי ובר יין מקורי במיוחד, אבל שום שינוי לא הצליח לפצות על האתגרים, ובסוף ינואר הודעה לקונית בישרה על היום האחרון של המקום, עם הבטחה עמומה לחזור בעתיד. אפשר רק לקוות שזה נכון, ובנתיים להתגעגע לדרינק יין עם כריך בצד.

באן מי ויין. פטיט (צילום: נדב אוחנה)
באן מי ויין. פטיט (צילום: נדב אוחנה)

5. קפה פטיט

לפעמים קלישאות נכונות, ובמקרה של קפה פטיט, זו שגורסת כי כל סוף הוא התחלה חדשה באמת נכונה. הבראסרי התמקם בחודש יוני בנקודה כה אייקונית ברוטשילד (שם פעל עד לפני שנה סניף מוזס המיתולוגי), אבל לא הצליח לצבור מוניטין וקהל לקוחות, אז הבעלים ארז אביב, יונתן לוין ואריאל אלמקייס (לואי, רובינא וג’ניה) החליטו על שינוי כיוון, מחקו את הפטיט והפכו לבר אוכל בשם "בית גולדברג" – עסק מסוג שמתאים יותר לעידן הלא מחייב שלנו. זמן יגיד אם השינוי עבד, אבל הלקח הוא לא להתאהב יותר מדי במקומות חדשים.

קפה פטיט. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה פטיט. צילום: אנטולי מיכאלו

6. ג'יה

המסעדה הקלאבית של אנשי הג'ימי הו ויוצאי הריאליטי תום חיימוב ותומר רוטשילד אמנם תפסה לוקיישן משגע חורבות יאקימונו ברוטשילד כשנפתחה לפני כשנתיים, אבל גם זה לא מספיק מול מלחמה, משבר כלכלי ומחירים שכאלה. ג'יה, יש לומר בכנות, לא בדיוק תאמה את רוח התקופה. או במילים אחרות, בר אוכל יפני מדוקדק עם מאבטח לבוש שחורים בכניסה, ריהוט קטיפה כבד, רטבים שמוגשים בפיפטות מעבדה ואווירת בואו לבזבז את כספיכם לא התאימה לימים שבהם אנשים מוטרדים בדברים אחרים.

רק ביס קטן. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)
רק ביס קטן. ג'יה. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @gia.tlv)

7. נ. סבר

כנראה שחלפתם על פני חנות דמי המפתח "נ. סבר קפה וממתק" שבאלנבי פינת רוטשילד אינספור פעמים, אבל ספק אם ידעתם שניסים סבר היה ממבשרי הקפה האיכותי בעיר העברית הראשונה. בתחילת ינואר סבר החליט לפרוש לפנסיה לאחר 45 שנים, מה שמביא לסופה את החנות שעמדה שם מאז 1979. כן, זה אומר שהוא כנראה מכר פולי קפה לסבא שלכם גם.

ניסים סבר בחנות "נ. סבר קפה וממתק" (צילום: יעל שטוקמן)
ניסים סבר בחנות "נ. סבר קפה וממתק" (צילום: יעל שטוקמן)

8. קרייזי באני

ביי ביי וופל פות במילוי ריבת תותו: הקרייזי באני נסגר. הקונדיטוריה הקינקית שעשתה באזז בגלל ופלים בלגיים פרובוקטיביים הפסיקה את פעילותה בעקבות המלחמה, ואולי גם בגלל שפורנו אוכל בצורתו ההו-כה-מפורשת כבר פחות מרגש אותנו. בינתיים הבעלים כבר מתכננים את הפרויקט הבא שבוודאי יהיה עוד יותר שערורייתי, אם זה אפשרי בכלל.

מדובר בבולבולים מסוג טעים. קרייזי באני. מאינסטגרם
מדובר בבולבולים מסוג טעים. קרייזי באני. מאינסטגרם

9. בית הפנקייק בנמל ת"א

אמנם מדובר רק בסניף, אבל איזה סניף מיתולוגי – הנמל כבר לא יהיה מתוק כפי שהיה. המוסד הוותיק, שהוקם לפני עשור על ידי נכדם של בעלי בית הפנקייק המקורי בהרצליה (לאחר סכסוך שותפים עם המקום בכפר ויתקין), לא הצליח לשרוד את המלחמה וסגר סופית את הדלתות, עוד מכה קטנה ומבאסת בכנף של הקולינריה בעיר.

בית הפנקייק בנמל תל אביב. צילום: אנטולי מיכאלו
בית הפנקייק בנמל תל אביב. צילום: אנטולי מיכאלו