בלי להגזים: טעמנו ומצאנו את 12 הסופגניות הכי טובות בתל אביב
כבר חששנו שהוא לא יגיע, אבל חנוכה כבר מעבר לפינה והשמן מתחמם. שום מלחמה לא תעצור את מתקפת הפחמימות המטוגנות הזו, לכן כל מה שנותר לנו לעשות זה לברור בין כל הסופגניות המופרעות את המשובחות ביותר, ולאחל לכם צרבת נעימה וטעימה. זה שווה את זה
וואו, סופגניות. גם אנחנו לא האמנו שיגיע היום, אבל פתאום הוא פה – חנוכה מעבר לפינה. כולנו צריכים את הרגע המטוגן הזה, אז טעמנו, בדקנו, התווכחנו ועשינו לכם סדר בכל הסופגניות הכי טעימות לשנת 2023. שימו לב: זו אינה רשימה כוללת של כל הסופגניות שמערכי היח"צ שלחו למערכת, אלא רשימה מובחרת של הסופגניות המוצלחות ביותר לטעמנו. כן, אכלנו הכל ואם צריך נעשה את זה שוב.
סופגניית וניל | בייקרי ודליקטסן
"יחס מילוי-בצק מושלם, גודל סופגנייה מושלם, היה מושלם גם להגזים עם אבקת סוכר. פאק מושלם". במילים אלו התעלפו הטועמים שלנו על המשלוח מהבייקרי. הטעמים סולידיים, חדים ומוקפדים, כי לא היינו מצפות מרותי ברודו לפחות מזה: וניל אוורירי במתיקות מעודנת, שזכה למחמאות מקיר לקיר והוכתר כיקיר המקבץ, שוקולד, קרמל וריבת תות "טעימה ומעולה ומושלמת". או כמו שאנחנו אומרות – מוש. 6 ש"ח ליחידה, מ-40 ש"ח לשישייה.
להשיג בסניפי דליקטסן והבייקרי
סופגניות בריוש | האחים
האחים דוקטור הם ללא ספק נס החנוכה הרשמי שלנו, מופת לציונות ולחברה אזרחית מתוקנת ובת קיימא. קולקציות הסופגניות שלהם שתוכלו למצוא במכולת האחים, לא בהכרח קשורה לערכים האלה. אבל היא פשוט טעימה ברמות, כך שאתם לא מפסידים. הקולקציה הטרייה מציעה סופגניות בריוש אוורירי במילויים עונתיים ומקוריים מתוצרת שדותנו. למשל, מילוי ריבת תות מתותים טריים שנקטפו מהשדה, או אחת במילוי קרם מסקרפונה וגרידת תפוז ותפוז סיני מלמעלה, ויש גם סופגנית מריטוצי במילוי שוקולד מריר עוצמתי, נגיעה של תפוז וקראנץ' קוקוס ושוקולד לבן מלמעלה. חוץ מזה יש ספינג' שבואו, זה הדבר הכי טעים בעולם.
בין 12 ש"ח- ל18 ש"ח. כדאי להזמין מראש, אבן גבירול 26. 03-691-7171
קרולר | We like you too
כבכל חנוכה, שף קונדיטור שגיא מלר מפליא עם קרולרים מצטיינים. מדובר בקינוח צרפתי מטוגן ביותר, של פחזניות מטוגנות עם גלייז – מה שאומר קשיח בחוץ ורך ומבורך בפנים. לא נגזים אם נודה על האמת, ספרנו את הימים עד שנוכל לאכול אותו שוב. והנה חלפה שנה. בתפריט החנוכה של we like you too תמצאו קולקציית קרולרים מטריפים, שבעה במספר, שזה יוצא כמעט אחד לכל יום של חנוכה. מקסימום תאכלו את הקוקוס בננה פעמיים, ותודו לנו אחר כך. לא נשכח לציין גם קרולר הקפה שמעוטר באייסינג קפה עם שטרויזל חלב ושוקולד לבן. גם גלייז התות עם הספרילנקס שמיימי וגם המלבי חד פעמי. קיצור- הבנתם מה חובה לטעום בחנוכה הקרוב נכון?
18 ש"ח ליחידה, יש גם סופגניות קלאסיות עם ריבה ב8 ש"ח ליחידה, ובאתר
סופגניות אלכוהוליות | פרויקט פאי
טל איטקין, לשעבר קונדיטורית במשייה, קוראת את המפה ויודעת בדיוק מה אנחנו צריכים לחג: סופגניות במילוי קרמים על בסיס אלכוהול וליקרים. אל תוך בצק לפי מתכון של סבתה היא מזלפת קומבינציות טעם מרתקות כגון פטל-ג'ין, תות-אפרול, אגסים עראק וקרם וויסקי, שעושה חשק לטעום את כולם. חובבי סופגניות אשל יוכלו לרכוש אצלה מיני-סופגניות גם כן לפי מתכון של סבתא עם דובדבני אמרנה ושזיפים מיובשים בתוספת מטבל פטל אמרנה לטבילה או להצפה מעל. סופגניות אלכוהוליות 97 ש"ח ל-6 יחידות, סופגניות אשל 62 ש"ח למגש.
להזמנות
סופגניית תות | מאפיית לחמים
מלחמה או לא – האיכות והצניעות המובילות את המאפייה האהובה נשמרות בקפידה גם כשהמצב קשה עד בלתי אפשרי. השנה ערכים אלה רלוונטיים במיוחד, כי למי יש ראש לקרמים ושיגועים וממילא מילוי תות תמיד הכי טעים. הסופגניות שקיבלנו לטעימה אווריריות וקלילות, מבצק חמאה בתיבול גרידת לימון ווניל עם מילוי בכמות נדיבה ובגודל אידיאלי של שלושה ביסים. הריבה כמובן מנצחת – ריבת תות ביתית כמו שסבתא הייתה מכינה ואחריה גנאש שוקולד בלגי וריבת חלב (9 ש"ח). את החמודות האלו ניתן לרכוש גם במארזי מתנה ובחבילות אירוח להדלקת נרות הכוללות גם לביבות ועוד דברים טובים.
מאפיית לחמים
סופגנייה ריקה | מימי
זה לא פייר לקרוא לה סופגנייה ריקה בשעה שהיא מלאה בכל טוב. בילדותי המוקדמת (והמאוחרת) לא הבנתי למה אנשים בוחרים בסופגנייה ללא מילוי שזולג בכל ביס. ואז התבגרתי והבנתי שפחות זה יותר. וזהו המקרה בסופגנייה של מימי, הבצק עשוי ללא חת ומטוגן בדיוק במידה הנכונה כך שהוא חף מכל טעם לוואי של טיגון. מלמעלה תערובת סוכר וקינמון ריחנית שעושה טוב הלב. מבפנים, ללא דוואינים מיותרים תנגסו בבצק ענני שרוצים לישון איתו כפיות או לכל הפחות לאכול אותו בכל הדלקת נרות השנה. סופגנייה מופלאה ולא מכבידה שלא מותירה לצרבת לבוא והיא פשוט מה שנקרא, קום איל פו. אגב במימי תמצאו גם סופגנייה במילוי ריבה ושוקולד ללא גלוטן. כי לכולם מגיע!
8 ש"ח לללא מילוי ועם ריבה, 10-12 ש"ח לממולאות וללא גלוטן, ובאתר
סופגניית מרשמלו | ביסקוטי
לא רבים הפעמים בחייו של אדם בהם הוא פוגש בסופגנייה שנוצרה במיוחד בשבילו. זו הייתה התחושה שלי כשראיתי את סופגניית המרשמלו של ביסקוטי – ורודה, מפתה ומזמינה. התחושה התגברה ברגע שנתתי ביס אימתני בפלא הורוד הזה, והסרט "ברבי" חלף לנגד עיני. את הסופגנייה העגלגלה מעטר ציפוי שוקולד רובי בגווני ורוד עתיק ומעליו ומרשמלו ענני ורדרד שקשה לסרב לו. מבפנים, קרם פטיסייר וניל עדין ובמתיקות מתונה שמאזן את הטעמים ויוצר ביס פשוט מנצח. חוץ מזה התקשינו להישאר אדישים גם למול סופגניית הטופיפי שהיא מופת של שוקולד וקרמל – ממולאת בקרם נוטלה, ציפוי גנאש קרמל מטריף, שבבי שוקולד חלב מתקתק ויחידת טופיפי מלמעלה.
14 ש"ח למקושטות, 7 ש"ח לקלאסיות. 03-5704015
סופגניית פיסטוק | דלאל
בקונידטוריית דלאל ביקשו השנה לחזור למקורות ויצרו קולקציית סופגניות קלאסית, אלגנטית ומהודקת. הסופגניות בגודל מושלם ובטיגון מדויק והן בהחלט מחזירות אותנו לשורשים ומזכירות לנו את חנוכה של הילדות כשלא היו היו מגדלים ומצלצלים על כל סופגנייה והבחירה הייתה בין ריבת תות לריבת חלב. ואכן, כמובן שיש במילוי ריבת תות של פעם בתוצרת ביתית, יש במילוי וניל וציפוי שוקולד לבן, יש במילוי קרם פטיסייר עם שוקולד חלב ונוצ'לה וקישוטי שוקולד ויש אחת שאהבה נפשנו במיוחד והיא במילוי קרם פיסטוק עשיר ועז טעמים שמצוי בנדיבות בסופגנייה ומורגש בכל ביס. מלמעלה,שברי פיסטוק טבעי להשלמת המלאכה.
11 ש"ח לסופגניות ממולאות, 9 ש"ח לקלאסית עם ריבה. שבזי 10, 03-5109292
מריטוצו קרמל מלוח | בוטיק סנטרל
בבוטיק סנטרל חשבו על איך אפשר לגוון בעבורנו את חג המטוגנים והפתיעו במריטוצו. למי שלא בקיא נזכיר כי המריטוצו הן לחמניות בריוש רומאיות שממולאות לפי מיטב המסורת בקצפת ואין מנעימות לב ובטן מהן. מריטו אגב, זה בעל באיטלקית, ונשים היו אופות אותן לבני זוגן כמחוות אהבה מרגשת. המרטיצו הן אפויות ולא מטוגנות, מה שכבר מקל משמעותית על הצרבת, והבצק שלהן אוורירי עד נמס בכל ביס. בבוטיק סנטרל מציעים אותן במילוי קצפת וניל קלאסית כמו ברומא, וגם במילוי קרמל מלוח שאהבנו במיוחד. מלבד זאת, כי בכל זאת אנחנו יהודים, תמצאו בבוטיק סנטרל גם סופגניות אפויות קלאסיות במילוי ריבת תות בתוצרת ביתית ובמילוי שוקולד.
8 ש"ח למריטוצו ולסופגנייה, באתר
סופגניית קרם דה קסיס | רולדין
הסופגניות של רולדין הפכו לסימן ההיכר של חנוכה המודרני. לרוב אנחנו רואים אותן מקשטות את הסניפים כבר החל מסוף סוכות, אבל השנה מין הסתם החגיגה הייתה רגועה ומאופקת יותר. אבל בסוף גם הן הופיעו, כמסר של תקווה ואכילה רגשית. ברולדין כרגיל הצטיינו בקולקצייה צבעונית ומקורית בה כל סופגנייה נראית כיצירת אמנות. זו שאכלנו ממנה ומיד רצינו עוד אחת היא סופגניה שעונה לשם המלכותי "קוקונט קסיס", במילוי קרם קוקוס ויוגורט, מרמלדת קסיס מפוארת, מרנג צרפתי וציפוי של קסיס וקריספי יוגורט. גם סופגניית המרנג יוזו הייתה פשוט נפלאה וניחנה בטעמים ענוגים ועדינים, כך שהיא אידאלית למי שלא חובב מתוק בהגזמה.
בין 13 ש"ח-ל16 ש"ח לסופגנייה מקושטת עם תוספת, 7 ש"ח לסופגנייה קלאסית עם ריבה, ובאתר
סופגניית הנסיכה | פיקה
עוגת הנסיכה היא עוגה שוודית מסורתית שמורכבת מקרם וניל, תועפות מרציפן, ריבת פטל בחמיצות-מתיקות מתונות וקצפת לפינאלה. בשוודיה תמצאו אותה בכל קונידטוריה והיא אשכרה הייתה העוגה האהובה על הנסיכה השוודית ומכאן שמה. בארץ, אפשר למצוא אותה במאפיית פיקה השוודית והיא אכן עוגה לנסיכות, מלכותית, ענוגה ומופלאה. גם הסופגנייה שיצרו פיקה בדמותה לחג החנוכה הקרוב, לא מאכזבת ואף הייתה הפתעת החג השנה. בבצק האפוי משובץ זעפרן שמעמיק את הטעמים ומוסיף עוקצנות קלילה, המילוי הוא מילוי מרציפן משגע ומלמעלה יש קישוט מרציפן ירקרק ממש כמו בעוגה. סופגנייה ייחודית שלא תפגשו בכל יום, וכדאי מאוד לפגוש לפחות באחד מימי החנוכה הבאים עלינו לטובה.
12 ש"ח, באתר
סופגניית קצפת תותים | קונדיטוריית שמו
הקונדיטור מיקי שמו לא נותן למצב לחרב את שמחת החג ומקבל את חנוכה בקולקציית סופגניות צבעונית ומרשימה, שהצליחה לגרום שמחה לטועמים שלנו. בין המבחר המרשים, במיוחד לאור הצמצום שאוחז ברוב הקולקציות השנה, בולטת סופגניית קצפת תותים – סופגנייה במילוי קצפת במתיקות עדינה וציפוי של שוקולד לבן ופרוסות תותים טריים שאי אפשר לעמוד בפניהם. המחיר בהתאם, 19 ש"ח, אך כשמחירי התותים שוברים שיאים ועומדים על 120 ש"ח לקילו – הסופגנייה הזו היא הכי קרוב שנוכל להגיע אליהם.
קונדיטוריית שמו