אלוהים אדירים, שואורום בייקהאוס יצרו סופגניות במבה מכל הסוגים
ימי החנוכה לקראתנו, מה שאומר שחגיגת הסופגניות מתחילה שוב לאבד שליטה. אבל את זה אפילו הרעבים ביותר במערכת שלנו לא ציפו - מהדורה מיוחדת של סופגניות מבית שואורום בייקהאוס שמערבבת את בצק החנוכה עם הממתק האהוב על הישראלים. האם זה בכלל טעים?
כמו בכל שנה, גם בימים אלו הויטרינות של תל אביב מתחילות להתהדר בסופגניות נוצצות, צבעוניות ומרשימות, ומשנה לשנה זה מרגיש כאילו הן הופכות למוגזמות יותר ויותר. ואנחנו בטוחות שכולכם מכירים את הטיפוס שמתעקש ש"הסופגניה הכי טעימה זו הזולה מהסופר עם הריבה". אולי זה אפילו אתם. ובכן, הנה משהו שאו ישבור או ישבה אתכם, המילה האחרונה בתחום הבצק המטוגן: סופגניית במבה.
כן, אנחנו יודעים שלאורך השנים היו מגוון מאפיות ששילבו במבה לתוך הסופגניות שלכם (אתם עוד תשלמו על זה, רולדין), אבל לא כחלק משיתוף פעולה רשמי עם אסם, לא בהיקף שכזה ובטח לא ברמה שכזו. אז הנה זה כאן, מאפיית דה שואורום בייקהאוס השיקו רשמית את הסופגניות המרגשות שמחברות בין שתי קלאסיקות ישראליות – במבה וסופגניות. האם יש יותר קונצזוס מזה?
שיתוף הפעולה בהחלט גרם לקונדיטורים של השואורום לצאת מקופסא – או במקרה הזה, לצאת משקית החטיפים – עם סופגניות במבה שמבוססות על כל מהדורות החטיף: סופגניית במבה קלאסית; סופגניית במבה נוגט; סופגניית במבה פופקו; סופגניית במבה חלבה; סופגניית במבה אדומה (אוהו, אנחנו עוד נדבר עליה) וגם אריזה של מיני דונאטס בטעמי במבה משתנים.
מי שמכיר את הסופגניות של השואורום כבר יודע שהן מטוגנות לשלמות, אבל במקרה הזה הן גם ממולאות בקרם במבה (ולפעמים, גם בקרמים נוספים) ומצופות בתערובת שבבי סוכר ופירורי במבה. אז כן, ברגע שתחזיקו סופגנייה יישארו לכם על היד לא מעט פירורי במבה, אבל מה חדש בזה? ובכן, במקרה הזה יישאר גם קצת שמן. נו אז מה? זה טעים ברמות ושווה כל לכלוך.
הסופגניות ממולאות בנדיבות, ואנחנו חייבים להודות, גם מהנות למדי. סופגניית הבמבה הקלאסית הייתה, לטעמנו, מעט כבדה מכיוון שקרם הבוטנים הרגיש די כבד כשלעצמו, ובשילוב הבצק המטוגן זה נהיה מאתגר. לעומתה, סופגניית הבמבה נוגט חלומית בהחלט – קרם הנוגט משתלב נהדר עם קרם הבוטנים הממולח קלות, מה שיוצר סופגנייה מופלאה.
אבל המצטיינת שלנו, זו שאהבה נפשנו, היא סופגניית הבמבה האדומה. קודם כל, כי אי אפשר בלי קצת נוסטלגיה לממתק שהקדם את כל הבמבות נוגט, חלווה או סוכריות קופצות. שנית, עצם העובדה שהבמבה האדומה היא חטיף בפני עצמו (נו באמת, הרי אין לה קשר לבוטנים) הופכת אותה לחריגה גם בנוף הסופגניות. ולכן סופגניית הבמבה האדומה היא מופת של סליז ושל פאן, ממולאת בנדיבות בקרם תות מתוק וחמצמץ בעת ובעונה אחת, שניכן בטעם סינתטי להפליא – ואנחנו אומרות את זה במובן הטוב של המילה. עם ציפוי מרשים של בפירורי במבה אדומים, היא תשאיר לכם ידיים דביקות ולב שמח.
הסופגניות מוגשות באריזות מרשרשות ונאות, שמעוצבות כמו אריזות החטיף עצמו במהדורה חגיגית, כשכל סופגניה ארוזה בנפרד כדי לשמור על הטריות והמרקם המושלם. את הסופגניות ניתן למצוא בסניפי דה שואורום בייקהאוס, ולמרות הדמיון באריזות, לא תמצאו אותן בסופר לצד הבמבה והביסלי.
את הקולקציה יהיה ניתן להשיג בכל סניפי הרשת החל מה-5 בדצמבר, גם דרך אפליקציית WOLT. מחיר: 17 ש"ח ליחידה, 20 ש"ח ל-3 מיני דונאט