Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

סופיה: ספוט המרקים שמפיח מעט רוח חיים בשוק הכרמל

שפית זהר גבאי (משחקי השף) נחתה לראשונה בעיר עם מרקיה המציעה מגוון נאה ונוח לכיס של הדבר הכי מנחם בעונה. בתפריט: מרקי קרם ארטישוק ירושלמי וגולאש

מרקיית שף חדשה בשוק. סופיה (צילום: יעקב בלומנטל)
מרקיית שף חדשה בשוק. סופיה (צילום: יעקב בלומנטל)

עד הקורונה שוק הכרמל היה הלב הפועם של הקולינריה בעיר. עשרה חודשים אחרי, עם סגר נושם וחונק וסגרים שהיו ועוד יהיו, הפעילות ירדה ממאה לכמעט אפס. סופיה, מרקיה חדשה שנפתחה בקצה השוק, מוכיחה שיש עדיין תקווה. השפית זהר גבאי, בוגרת העונה הרביעית של משחקי השף ובעלת מסעדות באזור השרון, החליטה לנצל את המצב ולפתוח ספוט מרקים בתל אביב.

"זו תקופה די רגועה. העסקים בכפר סבא ובהוד השרון עובדים יפה, ודווקא קצב הדברים שהואט נתן לנו זמן לחשוב. אנחנו בתקופה מהממת של פיתוח. הקורונה – עם כל הדברים הפחות טובים שהיא הביאה אתה – מוציאה מאתנו יצירתיות ועשייה ולמידה. אנחנו מנצלות את התקופה לדברים שלא הגענו אליהם בשוטף". גבאי מספרת שהרעיון למרקיה נבט בו זמנית אצלה ואצל שותפתה יעל סער. "ידענו שבשוק יש הרבה נכסים פנויים ושהשכירות ירדה ויצאנו להרפתקה. הרמתי תפריט בזריזות כי מרקים אינם דבר מסובך. צריך רק שיהיה פשוט וטעים".

התפריט כולל קצת פחות מעשרה סוגי מרקים בשריים וטבעוניים: גולאש עם בשר בבישול ארוך, מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם שמנת ויין לבן, מרק פטריות שמנתי עם ערמונים ופורצ'יני, מרק בצל ומוצרלה, מרק כתום טבעוני ועוד ועוד. המרקים מוגשים עם גריסיני ולחמניות עננים במחיר 30-39 ש"ח "כי רצינו להיות פייריות, בכל זאת תקופה קשה".

מהבוקר עד שנגמר. סופיה (צילום: יעקב בלומנטל)
מהבוקר עד שנגמר. סופיה (צילום: יעקב בלומנטל)

זו פעם ראשונה שאת פותחת מקום בתל אביב.
"טוב לי בפריפריה. ההוצאות בתל אביב אחרות והלוגיסטיקה שונה, אבל ליעל חסר האקשן שאנחנו חוות ביומיום. היא אחראית על פיתוח עסקי ואמרה לי 'אל תהיי כבדה, מקסימום נתקפל הביתה'. אבל אני לא יודעת מה זה להתקפל ומבחינתי מפה אפשר רק להמשיך".

מה הצעד הבא?
"עוד מעט החורף ייגמר והמרקים יצטרכו להיפסק. אנחנו עוברות למקום אחר, גם כן בשוק, וכבר עובדות על משהו חדש. הוא יהיה יותר רציני ויותר אוכל, אבל עדיין יישאר במשבצת הביס הטעים. אני רוצה שיהיה כיף לנו וללקוחות ושיתאים לכולם".
להזמנות בוולט

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!