ביכורי מכולות: סופר העיר

סופר העיר היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים יוסי ראובני מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של סופר העיר: עוגת גבינה פירורים. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של סופר העיר: עוגת גבינה פירורים. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
23 במאי 2017

תוכן ממומן | גד

יוסי ראובני, 49, מתגורר בתל אביב

יוסי ראובני. צילום: מיכאל נחמיאס
יוסי ראובני. צילום: מיכאל נחמיאס

"אני עוסק בקמעונאות משנת 2000. לפני כן התעסקתי בשיווק פירות וירקות, עבדתי שנים בשוק הסיטונאי והספיק לי – החלטתי שאני רוצה לפתוח עסק. את סופר העיר פתחתי ב־2006, הוא במרכז העיר, קרוב לסינמטק, ויש בו המון תנועה: אנשי המשרדים באים בבוקר, ילדי בית הספר הסמוך מגיעים בצהריים ואחר הצהריים מגיעים אנשים שגרים בשכונה. אף פעם לא משעמם".

מה הסיפור הכי מטורף שקרה לך בעסק?

"לפני כמה חודשים, בשעה 2 בלילה, נכנס אדם לסופר. רגע אחד אפשר היה לראות אותו במצלמות, וברגע אחריו הוא פשוט נעלם. חיפשתי אחריו בחנות ומצאתי אותו אחרי כמה דקות בתוך מקרר קרח גדול. הוא טען שהיה לו חם והוא רצה להתקרר קצת, אני לא אשכח את זה בחיים".

המתכון של סופר העיר: עוגת גבינה פירורים

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס:

250 גרם ביסקוויטים פתי בר
150 גרם חמאה קרה

למלית:

300 גרם גבינת שמנת ניו יורק 30%
1 גבינת מסקרפונה
1 אינסטנט פודינג
1 שמנת חמוצה
2 שמנת מתוקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

הבסיס: שמים את הביסקוויטים והחמאה הקרה במעבד מזון ומעבדים לפירורים לחים. מהדקים כשני שלישים מהתערובת לתחתית התבנית, ואת השליש הנותר שומרים בצד.

המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הגבינות עם האינסטנט פודינג למרקם יציב. מקפלים לתערובת הגבינה שמנת חמוצה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקרם יציב ומקפלים לתערובת הגבינה.

יוצקים את התערובת על הבסיס, מפזרים מעל את השליש הנותר של הפירורים, מעבירים למקפיא לשעה ושומרים במקרר עד להגשה.

סופר העיר 24/7 | קרליבך 14