העיקר זה הרומנטיקה: שלוק קטן באיטלקית באמצע כיכר גבעון
אם חשבתם שטרנד ברי היין הגיע למיצוי, תחשבו שוב: סורסטו הוא בר יין חדש בערב, בית קפה בבוקר ומקום טוב לאכול בו בצהריים, והוא מתמקם כמה מטרים מבר היין בריקס. "המטרה שלנו היא שזוג שמזמין בקבוק יין, צלחת גבינות ועוד מנה, ישאיר בערך 300 ש"ח. בהרבה ברי יין בעיר זה בלתי אפשרי"
לרגע חשבנו שהמטבח היפני ובתי הקפה משתלטים על העיר עכשיו, אבל מסתבר שגם לברי יין עדיין יש ביקוש. בכיכר גבעון, במרחק מטרים ספורים מהבריקס, שאומץ על ידי רושפלד, נפתח סורסטו (Sorsetto), "שלוק קטן" באיטלקית – בר יין שמביא את הפמיליאריות והמשפחתיות מצפון הארץ ללב העיר.
>> אנשי קזינו סן רמו פותחים מקום שמשנה את הנוף הפלורנטינאי
>> פארק המסילה צריך עוד בית קפה? אם הוא קטן ומתוק אז כן
הבעלים כולם יוצאי הצפון: עידן וקנין, בעלי מסעדת אובן קובן הסמוכה; שף קונדיטור אדיר בן הרוש (לשעבר שילה) ואיש היין צור לסטר (שילה, ג'ורג' וג'ון). שלושת קודקודי המשולש הצפוני נכנסו לחלל שבו פעל עד לא מזמן בר וחנות היין דון ג'וזפה (שעבר לפלורנטין), במטרה לפתוח מקום לכל היום – בבוקר בית קפה שהוא גם חלל עבודה ובערב בר יין קז'ואלי נגיש.
עוד במבט מבחוץ, סורסטו משדר רומנטיקה ונוסטלגיה. בר העץ המקורי, שתופס את מרכז החלל, נשמר כמחווה לטפאו, המוסד הוותיק שפעל כאן בתחילת העשור הקודם. סביבו פזורים שולחנות, חלקם ארוכים לבילוי קבוצתי, ועליהם מונחים בקבוקי יין שבראשם נר. האפלוליות הנעימה משמשת רקע לתפריט ישראלי פלוס שיצרו האחים טום ובר פישר (טאפאס אחד העם ולה אוטרה בהתאמה), כלומר מנות בהשראת ספרד, איטליה ויפן מחומרי גלם מהמטבח המקומי.
דוגמאות? בבקשה: טורטייה דה פטאטאס – חביתת תפוחי אדמה עם קרם פרש, אנשובי אורטיז וסלסה ירוקה (38 ש"ח), סשימי דג ים עם חזרת ועלים עונתיים (67 ש"ח), שרימפס צלויים על סלט יוגורט עם חצילים, שום וחמאת צ'ילי (48 ש"ח) וקרודיטה ירקות ובנייה קאודה – ירקות נוצצים מטריות שעברו חליטה קצרה ומוגשים עם מטבל איטלקי מאנשובי, שום ושמן זית (48 ש"ח).
בתפריט האלכוהול תמצאו סאקה, קוקטיילים ושפריצים ורשימת יינות נאה ששמה דגש על ערך תמורה למחיר באמצעות יינות מסלובניה, ארגנטינה ואוסטריה. לצדם תגלו מבחר מרשים של יינות מישראל ומאירופה הקלאסית במחירים שמתחילים ב-34 ש"ח לכוס, וכל זאת כדי להקל על האורחים. "בינואר נצטרך כנראה לעלות את המחיר בשלושה עד חמישה ש"ח לכוס ו-20-10 ש"ח לבקבוק, אבל עדיין אפשר לראות שאנחנו מאוד נגישים. המטרה שלנו היא שזוג שמזמין בקבוק יין ב-150 ש"ח, צלחת גבינות ועוד מנה, ישאיר בערך 300 ש"ח. בהרבה ברי יין בעיר זה בלתי אפשרי", מחדד לסטר את ההבדל בין סורסטו לברי יין אחרים באזור, הבריקס למשל. "שנינו יושבים על אותה משבצת אבל התמחור שלנו שונה לגמרי".
את המרפסת האחורית, שפונה לכיכר גבעון, מיעדים השותפים לבית קפה. ברגע שתותקן מכונת קפה חדשה, עניין של ימים בודדים, תוכלו לשבת בשמש על קפה וסנדוויץ' או עוגה, במחיר שכנראה לא יעבור בהרבה את ה-30 ש"ח. בשעות הצהריים יהפוך החלל הפנימי למעין האב, שבו תוכלו לשבת עם לפטופ ולהזמין צלחת אוכל ביתי, קציצות דגים למשל, וכוס יין בכ-28 ש"ח. בשישי בבוקר תוכלו לאסוף ורמוט סודה ושפריצים בטייק אוויי, ובשישי בערב החל מהחודש הבא יתקיימו ערבי קונספט כגון שישי יווני וערבי אמנים ישראליים ויין. בקיצור – כל מה שישאיר אתכם כאן ויגרום לכם להזמין עוד דרינק מבלי למכור כלייה. ובינינו, זה בדיוק מה שצריך בתקופה הנוכחית.
הארבעה 16, ראשון-שבת 16:00-23:30 (בר יין), 08:00-16:00 (קפה)