מושחת. מפוצץ בקינמון. וחוגג יומולדת: הסינבונים הכי טובים בעיר

שחיתות בנולה. סינבון. צילום: יעל רסנר
שחיתות בנולה. סינבון. צילום: יעל רסנר

האם קיים מאכל שלא נחגוג לו יומולדת? סביר להניח שכן, אבל הסינבון האהוב והמתוק הוא לא אחד מהם: אספנו עבורכם את מאפי הקינמון הכי טובים שיש פה בעיר, עם גלייזינג ובלי וגם בגרסה טבעונית

4 באוקטובר 2021

את היום שבו הקלדתי בגוגל מפות ״סינבון״ ותחת הכותרת נכתב באותיות קידוש לבנה – ״סגור לצמיתות״ לא אשכח לעולם. רשת מאפי הקינמון האמריקאית לא הצליחה ללמד את החיך הישראלי מהו מאפה סליזי, מושחת ומפוצץ בסוכר. עם זאת, אפשר להתנחם בכך שמאפיות אחרות דווקא כן הצליחו להנגיש אותו לאותו חיך מחוכם, והיום הן כאן איתנו כדי לציין את יום הסינמון-רול הבינלאומי. עם גלייז או בלי גלייז? זו השאלה, נותנים לכם לבחור.

גרציאני

כבר כשנכנסים לבית המאפה האהוב גרציאני, אי אפשר להתעלם מהריח הדומיננטי והקינמוני שבאוויר. אנחנו שמחים לבשר כי בגרציאני אופים ומגישים סינבון כמו בסרטים ובדיוק לפי הספר. מאפה קינמון עגול, רטוב ושמנמן שטבול, מוקף ומצופה בגלייז לבן ומתקתק שמיטיב עם הביס והופך אותו לחלומי באמת.
16 ש״ח

סינבון בגרציאני. יאם. צילום: יניב גרציאני
סינבון בגרציאני. יאם. צילום: יניב גרציאני

נורדיניו

גם בנורידניו מעלים על נס את המאפה האהוב עם בצק שמרים אפוי כהלכתו, משוח כולו בתועפות קינמון וסוכר חום שמעניק לו מרקם גרגרי ומהנה כמו שצריך. המאפה נותר רטוב ופריך בעת ובעונה אחת, ונציין לטובה את גלייז הסוכר שהוא עדין  עד מרומז, ובכך לא מכביד על הבטן אך מעניק את אותה תחושת סינבון טובה ואהובה.
18 ש״ח

הרול של נורדיניו. צילום: יח"צ
הרול של נורדיניו. צילום: יח"צ

נולה 

בית המאפה האמריקאי טרם אכזב אותנו, שכן אפשר למצוא בו מענה לכל חלום אמריקאי שיש לנו, מוגזם יותר או פחות. בגרסת הסינמון רול, מצטיינים בנולה במאפה קינמון מהודר, דחוס ומתוק שניחן בגוון שזוף ומפתה, ומתווסף לו גלייז לבן בכמות נדיבה ומרנינה בהחלט. אהבנו.
25 ש"ח (בתמונה הראשית)

סוויט בוקס

בסוויט בוקס מגשימים חלומות גם לטבעונים בדמות סינמון רול גבוה ופריך, שהבצק שלו אוורירי וקליל והוא ממולא למהדרין בקינמון ובסוכר חום ריחניים בטעם של בית. אמנם הגלייז נעדר כאן, אך הטעם הקינמוני בהחלט נמצא והוא נוכח ודומיננטי לכדי מאפה נעים ומנחם שלא מקפח אף זולל.
16 ש״ח. החלוצים 6

פיקה 

בפיקה מגישים את הגרסה השוודית לסינבון האמריקאי ועושים זאת למופת. נתחיל בצורת הקליעה הייחודית והאסתטית, נמשיך במילוי הקינמון העשיר אליו נוספת נגיעת הל מפתיעה ונחוצה ונמשיך בסוכר הגבישי שבוזקים מלמעלה ונסיים בביס החד פעמי שזועק "לסקנדינביה. ועכשיו!".
14 ש״ח

סינבון שוודי של פיקה. מתוך אינסטגרם
סינבון שוודי של פיקה. מתוך אינסטגרם

סימונצ׳ו

גם בבוטיק שמוקדש כולו לטבעונים ולתשוקותיהם הכמוסות מפליאים במאפה קינמון טבעוני, בגודל אישי. הוא רך מבפנים וקשה מבחוץ, מתוק ומשוח בסירופ סוכר ובתוספת קראנצ׳ית ומהנה של אגוזי פקאן מסוכרים להשלמת החגיגה. הביס האולטימטיבי.
18 ש״ח

הסינבון של סימונצ׳ו. צילום: אסף קרלה
הסינבון של סימונצ׳ו. צילום: אסף קרלה