היא רק בת 23 וכבר מנהלת אחת מהמאפיות הכי מסקרנות בשכונה

הפסקת 10 בעירוני ד'. סיתי (צילום אור לייבל)
הפסקת 10 בעירוני ד'. סיתי (צילום אור לייבל)

מבחינה קולינרית (וגם לא) הצפון הישן הוא סוג של ענק רדום בתל אביב. אבל לפעמים קורות בו הפתעות: לבית הקפה סיתי הצטרפה לאחרונה הקונדיטורית הצעירה אור לייבל, שהתחילה לאפות רק בימי הקורונה וכבר עושה לחמים שמעיפים אותנו בחזרה לרומא ומתוקים שאי אפשר לעמוד בפניהם

24 בינואר 2023

מבחינת תזזיתיות קולינרית, הצפון הישן הוא סוג של ענק רדום. בצפון דיזינגוף קורים דברים, שוק הנמל הוא חד משמעית מקום ששווה לזלול בו ולפעמים גם רחוב יהודה המכבי מצליח להפתיע (על בוקה 57 החדש כבר שמעתם?). כל השאר – צרצרים. דווקא ברחוב שטריקר הצנוע נפתח לפני מספר חודשים בולנז'רי-פטיסרי-בית קפה שהופך את האזור הנחשק נדל"נית לנחשק עוד יותר. ולמה אנחנו מספרים לכם את זה? כי ממש לאחרונה התאבזר סיתי ("סבתא" בעיראקית) בקונדיטורית חדשה שמבטיחה ומקיימת.

"אנחנו מאמינים במתן צ'אנס לכישרונות צעירים ואור מוכשרת מאוד", אומר הבעלים סולי אגאי (אין קשר לשף תומר אגאי) ומצביע על ויטרינה עמוסת מאפים ולחמים. על כל היופי הזה חתומה אור לייבל, קונדיטורית צעירה (23) שנכנסה למאפייה לפני שבועיים בלבד, והחליפה בתפקיד את נועה ברויאר, שניהלה את המאפיה מאז פתיחתה ועד לאחרונה.

את דרכה המקצועית החלה לייבל החלה כמנהלת אירועים בקייטרינג ובמלון דייויד אינטרקונטיננטל ואז הגיעה הקורונה. "ישבתי בבית בלי מעש כמו חצי מדינה", היא צוחקת. "התחלתי לאפות ולמכור קצת, ואז עבדתי בכמה מקומות עד שהחלטתי ללמוד קונדיטוריה, בהתחלה בבית ספר פרטי קטן ואחר כך בבית הספר דנון. כששמעתי שהתפנה בסיתי מקום שלחתי הודעה שאני חושבת שאני מתאימה וקיבלתי הזדמנות לנהל את המאפייה".

מבטיחה ומקיימת. אור לייבל, סיתי (צילום מערכת טיים אאוט)
מבטיחה ומקיימת. אור לייבל, סיתי (צילום מערכת טיים אאוט)

בית הקפה הקטן ממוקם מול עירוני ד', לשמחת לב התלמידים שמבריזים מהשיעור. ברחבת הכניסה פזורים מספר שולחנות, ודרך חלון קטן אפשר לקנות קפה ומאפה. כשעוברים את סף הדלת, הצניעות שבחוץ מקבלת טוויסט של 180 מעלות. ניחוח מאפים טריים הולם בנחיריים והעיניים נודדות ממדף למדף בניסיון להכיל את הפחמימות: קרואסון חמאה וקרואסון שוקולד, קרואסון פיסטוק שוקולד וקרואסון קפה בשני צבעים במילוי קרם אספרסו (האחרון כבר מסתמן כמאפה דגל), סינבון קרים צ'יז, בריוש רגיל ושוקולד, קווין אמאן הפוך מצופה בקרמל, טארט לימון בזיליקום, קראפין פטיסייר פטל ופטיסייר אגוזי לוז בדפדוף יפהפה, קישים מלוחים ועוד ועוד, כולם מקמחים מיובאים מצרפת (כ-15 ש"ח ליחידה). מחלקת הלחמים מעניינת לא פחות, שכן היא מבוססת על מתכונים של האופה אנומראל עוגן, המתמחה בקמחי מורשת: לחם זרעים מחיטה מלאה וקמח אמר עם תערובת זרעים, קינואה אדומה וגריסי פנינה; לחם אגוזים ולחם כפרי מקמחים מלאים; לחם קמח כוסמין ואמר; לחם כפרי עם אגוזי מלך ועוד ועוד. עם כל הכבוד ללחמים המיוחסים ולבאגט פריך כהלכה, את הגביע קוטף לחם אלטאמורה על שם עיר בדרום איטליה, שהלחם המסורתי מיוצר בה זכה למעמד של אוצר מורשת מטעם ארגון אונסק"ו. הוא עשוי מקמח דורום רגיל ומלא, ולאחר שבוצעים את הקרום השחום והפריך מגלים חלק פנימי בגוון צהבהב. עושה חשק להתאבזר בגוש חמאה (או שמן זית, כמו באיטליה) ולרכוש כרטיס טיסה לרומא.

בנוסף תמצאו בסיתי פוגאס (לחם שטוח מפרובאנס) זיתים וגאודה עיזים, כריכי קרואסון ולחמניות מתוצרת בית במילוי סלמון, גאודה, מקושקשת צ'דר ועוד (20-22 ש"ח), ובימי שישי גם חלת מרציפן ושקדים (קראתם עליה ברשימת החלות הטובות בעיר) ועוגת סן אונורה (159 ש"ח). לייבל מבטיחה להרחיב בעתיד את התפריט ואנו בטוחים שעוד נשמע עליה.
שטריקר 49, ראשון-חמישי 07:00-19:00, שישי 07:00-שעה לפני כניסת השבת