השתחוו בפני השליט: איפה משיגים סלט קיסר מצטיין בתל אביב?
עם כל הכבוד לעגבנייה-מלפפון-בצל ברוטב שמן שאתם מכינים בבית, סלט קיסר הוא ללא שום ספק מלך הסלטים. סליזי ובריא כאחד, מפוצץ בקלאס ובפרמזן, ותמיד בא מושלם בכל שולחן. אספנו את סלטי הקיסר הכי טובים בעיר, אכלנו את כולם ועדיין נשארנו קצת רעבים, אבל ממש מסופקים
אי אפשר שלא לאהוב סלט קיסר. הרי זו מנה שמיטיבה להיות מושחתת אך בריאה בעת ובעונה אחת, כי היי – גם מיליון פירורי פרמזן לא ימחקו את העובדה שמדובר, אחרי הכול, בסלט.
אגב, קיסר הוא פשוט תרגום ישיר של שם ממציא הסלט, מסעדן מקסיקני בשם סיזר. אין קשר למעמד האצולה או ליוליסיוס. עם זאת, אין ספק שמדובר דווקא בתרגום מוצלח, כי מדובר בקיסר הסלטים הבלתי מעורער. יצאנו לחפש את ההכי טובים בתל אביב, ואף מילה על הקיסר המקומי שלנו.
סיזר סלט | גווידו
רכש חדש בגזרת סלטי הקיסר, של מסעדת גווידו, האיטלקית- אמריקאית החדשה בבן גוריון. בגווידו נאמנים למקור מכנים את הסלט סיזר, ולא קיסר, על שמו של הסיזר ההוא ממקסיקו. מדובר בסלט סיזר נפלא בדיוק לפי הספר: עלי חסה פריכים ורעננים, רוטב דומיננטי ומדויק שלא חוסך באנשובי, בשום ובלימון, ונע במנעד שבין חמיצות למרירות נחוצים. תוספת של קרוטונים פריכים וזהובים ותועפות פרמזן משלימים את התמונה. גם הגודל ראוי ונדיב בהחלט, ממש כמו שהסיזר רצה.
48 ש״ח, בן גוריון 34
סלט קיסר | מנזר
אי אפשר לדבר על סלט קיסר מבלי להזכיר את סלט הקיסר של המנזר, שהפך לאייקוני כמו המקום בו מוגש, ואין יום שהוא לא מופיע בתפריט המתחלף. מדובר בסלט קיסר למהדרין שאינו מאכזב אף פעם, ומאופיין בעליי חסה בהירים וצעירים, קרוטונים שהושחמו ונותרו פריכים ופרוסות אנשובי אורטיז מומלחות, לצד הרוטב העז והמופלא שמורכב גם הוא מאנשובי ועשיר בלימון ובמיונז. בקיצור, סלט קיסר להישאר איתו שעות, מושלם ליד הדרינק.
52 ש״ח עם אנשובי, גדרה 28
בול קיסר עוף מפורק | פלנטי
הסלטים של פלנטי כבר הוכיחו סטנדרט חדש, והפכו את הסלט למנה נחשקת, מפתיעה ומהנה. גם סלט הקיסר שלהם יוצא קצת מהקופסא (או מהקערה, סטגדיש), והוא מורכב מאורז אדום חם, עוף צלוי חמים ומפורק, כרוב צלוי, סלרי, מלפפון, עגבניה וכמובן גם חסה וקרוטונים, כי בכל זאת קיסר. על כל הטוב הזה מנצח רוטב קיסר קלאסי עז, עם טעמים על בסיס קשיו, פרמזן ואנשובי. טעים, נעים וחמים. אהבנו.
58 ש״ח, אחד העם 38
סלט קיסר קלאסי | טאקרייה
היופי בסלט קיסר זה שהוא לעולם לא מרגיש פשרה. זהו לא פרס ניחומים למי שוויתר על בוריטו, אלא מנה מהנה ומושחתת בדיוק במידה שלא תעורר בכם צרבת או רגשות אשם. סלט הקיסר של הטאקרייה מוכיח זאת בדיוק, עם עליי חסה בהירים וטריים, קרוטונים מלחם לבן שנצלו בדיוק במידה הנכונה, גילופי פרמזן נדיבים ורוטב קיסר נוכח וערב לחיך. גם המחיר הנוח מדבר אלינו.
38 ש״ח, לבונטין 28
סלט קיסר עוף | פילדלפיה
אפשר לסמוך על המזללה האמריקאית, מבית השף חיים כהן, שתדאג לנו לסלט קיסר כהלכתו. אלא שהפעם נוספו למתכון הסלט הקבוע – שכולל כידוע חסה, קרוטונים, רוטב ופרמזן – גם עגבניות שרי רעננות ומתקתקות, ונתחי עוף צלוי. התוספות הללו לא גורעות מהמנה האייקונית, אלא רק הופכות אותה לארוחת צהריים של ממש, ואנחנו מאוד אוהבים ארוחות צהריים שכזו.
62 ש״ח עם עוף, תוצרת הארץ 3
סלט קיסר טבעוני | גודנס
גם לטבעונים מגיע להנות מסלט קיסר כמו שצריך, ובדיינר האלטרנטיבי בהחלט עמדו במשימה. ולא, לא מדובר בכמה ערימות חסה עם פרמזן קשיו, אלא בסלט מפואר שכולל עלי חסה לפי מיטב המסורת, קרוטונים שזופים קלות, בצל סגול, צלפים, צנונית, קריספי טופו מתובל היטב ורוטב קיסר אוממי, שמבוסס על מתכון טבעוני סודי שכדאי לכם מאוד לגלות מה הוא כולל, כי הוא טעים ברמות.
58 ש״ח, קינג ג׳ורג׳ 32
סלט קיסר ים | קפטן הוק
במזללת הדגים היפואית מגישים סלט קיסר לא שגרתי, אך מפתה והרפתקני בהחלט. על מצע לבבות חסה טריים נחים להם 180 גרם של שרימפס וקלמארי מטוגנים (או על הגריל, לפי בחירתכם). אנחנו היינו הולכים על מטוגנים, אבל זו עדיין מדינה חופשית. להם נוספים בצל סגול, קרוטונים נעימים מלחם בריוש חמאה ורוטב קיסר נפלא שמבוסס בין היתר גם על טחינה, כי בכל זאת, יפו. סלט מומלץ לכל קיסר שמכבד את עצמו.
76 ש״ח, עמיעד 13