מדעי הדרינק: לבר היין החדש של בזל יש 24 שנות ניסיון באקדמיה

עזבו, לא תמצאו פה כבד קצוץ. סנדר. צילום: עדי אבידור
עזבו, לא תמצאו פה כבד קצוץ. סנדר. צילום: עדי אבידור

מהקפיטריה המיתולוגית של אוניברסיטת תל אביב (ובית הקפה המיתולוגי "אלכסנדר'") ועד ל... נו, עוד בר יין, אין לנו דרך לסובב את זה. אבל את סנדר (אין קשר למסעדה הוותיקה) אתם תרצו להכיר, במיוחד אם בא לכם בילוי קליל בשכונה הצפונית

22 באוגוסט 2024

דורית ליניק ואמיר דרדיקמן הם צמד אחים שמחזיקים כבר 24 שנים בקפיטריה המיתולוגית של אוניברסיטת תל אביב – "עלים ירוקים" – שכנראה ואין סטודנט שדרך בקמפוס מבלי להכיר. לאחים יש גם רקורד בעברם, כשהיו בעלי בית הקפה "אלכסנדר", וכעת – בעוד הקפיטריה עודנה חיה – השניים הבינו שהם לא רק רוצים לספק אוכל, אלא ממש מתגעגעים לארח. כך נפתחה בחודש שעבר בר היין סנדר – שאולי חשוב להגיד, לא קשור לבית האוכל הוותיק של לוינסקי. ליניק הסבירה שאת השם הציעו ילדיה, והיא אהבה את הצליל שלו. ניחא.

>> הגבינות של מזרח העיר: מעדניית יום טוב נוחתת בשכונת נחלת יצחק

את הלוקיישן הם מצאו בשכונת בזל הצפונית, אזור שאמנם מכיל לא מעט בוטיקים ובתי קפה, אבל טרם נתקל בבר יין שכונתי הגון. ותל אביב של 2024 כבר לימדה אותנו שכל שכונה צריכה בר יין, או להיפך. הישיבה ברחבה בחוץ, בתחילתו של רחוב אלקלעי – מספיק רחוק מהמולת באזל הקבועה. גם החלל הפנימי מאפשר ישיבה במזגן עם כוס יין.

סנדר. צילום: עדי אבידור
סנדר. צילום: עדי אבידור

את התפריט הרכיבה החבורה מתוך מחשבה על נשנושים איכותיים, יינות טובים במחיר נוחים, ומנות קטנות ומהנות – אבל לא קטנות מדי. בזירת הפתיחים תמצאו, למשל, פלפל שושקה עם פטה ואורגנו (33 ש״ח), יוגורט יווני עם תאנים ברולה ואזוב (36 ש״ח), שעועית ירוקה בלימון ובשום (33 ש״ח), צלחת חריפים (24 ש״ח) ולחם מחמצת עם חמאה (24 ש״ח). אחר כך מגדילים קצת למנות של ״באמצע״, כפי שהן מכונות בתפריט; סלט אבטיח, מלפפון, צ׳ילי וג׳יבנה ערבית, מרענן מאוד לימי הקיץ (56 ש״ח); סלט לבבות חסה ורוטב קיסר (54 ש״ח); קציצות דגים במנגולד ושמנת חמוצה (78 ש״ח)

היי, למה לקחתם את השם? סנדר. צילום: עדי אבידור
היי, למה לקחתם את השם? סנדר. צילום: עדי אבידור

וכמובן, כיאה לבר יין, יש גם פלטת גבינות נדיבה של גבינות ממחלבות מקומיות שנבחרו בפינצטה (58 ש״ח). למי שרוצה משהו קצת יותר כבד ומתאים לדרינק, ישנו המבורגר עם צ'יפס (78 ש"ח) או נקניקיות מבית היוצר של ערן ביק, שמוגשות עם פוטטוס אפויים וחמוצים (61 ש"ח), וכן, ברור שיש גם גרסה צבעונית (59 ש"ח). לקינוח תמצאו פה מוס שוקולד או מלבי (34 ש״ח לכל אחד), ואפילו יש מנה להולכים על ארבע בדמות חטיף גלידה כלבית (14 ש״ח), כדי שממש כל תושבי השכונה יוכלו להשתתף בחגיגה.

סנדר. צילום: עדי אבידור
סנדר. צילום: עדי אבידור

אה כן, בעצם זה בר יין, אז בנוגע אליו – בתפריט 20 לייבלים של יין, מקומיים ומהעולם, שחלקם גם מוצעים לכוסות. כוס של דון רימון תעלה למשל 37 ש״ח, ובמחיר הזה תוכלו גם ללכת על גוורוצמיינר גרמני מתקתק, פרחוני ועדין. 43 ש״ח יהיה המחיר שתשלמו על "גרין לייף" שהוא סוביניון בלאן ניו-זילנדי, ומי שרוצה ללכת על מקומי יוכל ללגום יינות של יקב ויתקין (בין 45-47 ש״ח לכוס), או להגביה עם יין כתום של עסיס ויקב ארנדופר (52 ש״ח לכוס, 209 ש״ח לבקבוק). נשמע כאילו הם סיימו את האוניברסיטה.
אלקלעי 5, א'-ה' 17:00-חצות. ש' 17:00-00:00.
בימי השבוע בין 17:00-19:30 יש 20% הנחה על כל התפריט, אוכל ואלכוהול.