אכלנו את 22 עוגות הגבינה הטובות בתל אביב. ובחרנו את הטופ-5

ריח הגבינה כבר נישא באוויר, הקונדיטוריות לבשו לבן והרגישים ללקטוז לפתע רגישים במיוחד - בקיצור, שבועות עוד רגע כאן. צוות האכלניות של טיים אאוט עמדו במשימה הקשה של לטעום כל עוגת גבינה שבנמצא, ואז לבחור רק את הטובות ביותר כדי שאתם לא תצטרכו לאכול כל כך הרבה גבינה. בואו לנצח את ארוחת החג בכל מחיר
כמו בכל שנה לקראת חג השבועות ניחוחות גבינה ווניל מתפשטים ברחובות העיר והקונדיטוריות נעטפות בלבן. מקררים מצוחצחים מתמלאים בעוגות גבינה סקסיות, צחורות ומתמסרות. הקלאסיקות הנצחיות תמיד שם: עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה פירורים, ואפילו עוגת הביסקוויטים הנצחית (ואף מילה על בי.אם.איי, שיחנקו זריקות ההרזיה). השנה החלטנו לחרוג מהשגרה, לנטוש לרגע את הסנטימנטים ולחפש את עוגות הגבינה הלא שגרתיות – אלה שמעזות לשלב טעמים מפתיעים, טקסטורות מהפנטות, שכבות בלתי צפויות וקישוטים שגורמים לעוגה להיראות כתכשיט בצלחת. יצאנו למסע בין הקונדיטוריות שפורצות גבולות ועושות כבוד לחג, כי אם כבר להעמיס קלוריות, אז לפחות שהן תהיינה שוות את הכפתור במכנסיים שיסרב להיסגר ביום שאחרי.
>> המעורר הרשמי של העיר: 40 בתי הקפה הכי טובים בכל תל אביב
<< קשר לא מחייב: 34 מסעדות הקז'ואל דיינינג הטובות בתל אביב

חמש העוגות הכי טעימות
עוגת גבינה ופירות יער | עמיתה
לכאורה זו עוד עוגת גבינה אפויה קלאסית, אבל אפשר לסמוך על הקונדיטוריות המוכשרות מיכל בוטון ואנה שפירו למצוא את המרכיב החמקמק שהופך קלאסיקה ליצירה עכשווית בנימה מקומית. תחתית סבלה טונקה פריכה, חמאתית ועדינה, ציפוי שמנת חמוצה כמו בעוגות של סבתא ועיטורי פירות טריים – תות פקיסטני, פטל, אסנה ואוכמניות – מרכיבים עוגה אוורירית וקטיפתית, שגרמה לנסייניות שלנו להתנפל בכפיות שלופות. בקיצור: מושלמת. 155 ש"ח.
סלמה 19 (ללא צורך בהזמנה), ביאליק 27 (בהזמנה מראש בלבד)

באסקית פיסטוק | דלאל
כשהטרנד הירקרק כובש את החג הלבן, מגיעים למקומות נפלאים, ומי כמונו פתוח לשיגועים שלוקחים את המסורת לכיוון לא צפוי. הפעם מלכת קולקציית החג של קונדיטוריית דלאל המצוינת היא עוגת גבינה באסקית קרמית, מתמסרת ועשירה כאחותה הלבנה. אממה – פה מתחבאת שכבת קרם פיסטוק משגע באמצע. היינו סקפטיות, אבל ביס אחד (ועוד אחד ועוד אחד) מוכיח שזאת אינה הנפצה, אלא גרסה מקורית שנותנת בבלוטות הטעם. 180 ש"ח.
כל ישראל חברים 7, נווה צדק, להזמנות 03-5109292
ניו יורק צ׳יז קייק | מילק בייקרי
בקונדיטוריה הקטנה של שוק הפשפשים אופים את עוגות הגבינה הזו כבר יותר מעשור, והיא לא תימאס עלינו לעולם, כי אם יש דברים שהם לנצח – זו עוגת הגבינה הנהדרת הזאת. עם בצק פריך בתחתית שעשוי גרהאם קרקר מבושם בדבש וקינמון, שכבת גבינה אפויה ניו-יורקית, ציפוי של שמנת חמוצה ועיטור של דובדבנים ואוכמניות מלמעלה – וואו. 149 ש"ח
בית אשל 5

עוגת גבינה בראוניז שוקולד | קפה פיצי
הקונדיטוריה של חיים כהן אפתה את אחת העוגות המנצחות בחג זה. לא מדובר בבראוניז משולב עם קרם גבינה כמו בדרך כלל, אלא בתחתית בראוניז נימוחה ומפוארת שמעליו עוגת גבינה אפויה קרירה עם שבבי שוקולד. יאמי זו לא מילה – זו ההגדרה לעוגה הזאת. 150 ש״ח
להזמנות

עוגת גבינה וגזר | איטס
שילוב מנצח של שתי עוגות מצוינת של איטס, גבינה ניו יורק וגזר. כאשר האחרונה אף זיכתה את מיכל עוגת הגזר כזוכה במאסטר שף, ולא בכדי. על כן שילוב של שתי העוגות הוא נדיר ומנצח. ערבוב של עוגת גזר מתובל וקינמוני ועוגת גבינה עם שנטי שמנת חמוצה צונן ומעליהם קראמבל פקאן. 150 ש"ח
שינקין 20/ אד״ם הכהן 1. להזדמנות

עוד עוגות שאהבנו
עוגת גבינה טבעונית | הבייקרי – בחירת המערכת
גבירותי ורבותי, מהפך: עוגת גבינה טבעונית שהכי לא מרגישה כזאת. בבייקרי/דליקטסן הצליחו לקבץ גבינה טבעונית וחמאה טבעונית ועוד כל מיני חומרי גלם סודיים ולהכין מהם עוגה נהדרת שכבשה גם את הלב והחך של האומניבורים שבינינו. היא קלילה ואוורירית, מתוקה בדיוק במידה – כלומר לא יותר מדי – ויש לה ארומה לימונית רעננה ותחתית פירורי בצק פריך, בטעם עדין של אגוזי לוז. 108 ש"ח, להשיג בסניפים וביריד שבועות בבית פנורמה (ראשון, 1.6, 14:00-8:00), שבו יימכרו גם פוקאצ'ות ופיצות, גבינות של White Dairy, פירות, ירקות ופרחים.
בייקרי/דליקטסן

מייזון קייזר | עוגת גבינה ולימון
מדובר בעוגה אביבית, משמחת ונהדרת שיפה כמו שהיא טעימה וטעימה כמו שהיא יפה. רק תסתכלו עליה ותהיו בטוחים שהיא ללא ספק תגנוב את ההצגה בשולחן החג. עוגת מוס גבינה עשיר ומלטף עם שכבת קרמל לימון מתקתקה שמוסיפה טוויסט וקרם לימון בחמיצות מתונה ומאוזנת. מה שנקרא- גבינה פלוס לימון, למי שמבין באמת.
153 ש"ח, להזמנות

We like you too | טארט גבינה
אז ברור שקודם כל נעשה כבוד לעוגה הבאסקית האייקונית, שהייתה הסנונית הראשונה של הקינוח הכי מבוקש בעיר כיום, ובכל פעם היא יותר טעימה משזוכרים. ובכן, לצדה, הקונדיטור שגיא מלר עשה השנה גם כבוד לטארט גבינה ענוג ונפלא מבצק פריך שעשוי ללא חת, מילוי גבינה וקרם שקדים ושטרויזל.
104 ש״ח, https://wlyt.co.il/

שטפן | טופפן טורטה לימון
עוגה לפי מיטב המסורת האוסטרית, שאופה שטפן מאכר לפי מתכון של סבתו, אך היא איכשהו מתאימה ככפפה ליד לחג השבועות וגם למזג האוויר החמים שנחת עלינו. מורכבת מתחתית ביסקוויט פריך, קרם גבינה אפויה, קרם לימון ועיטור מרנג רך, ואידאלית לסגור את הארוחה עם ביס קליל ומרענן שאהבנו במיוחד.
214 ש"ח, טשרניחובסקי 21

עוגת גבינה אפויה | מאפיית לחמים
אם היינו מכינים רשימה של קולקציות שבועות הטובות ביותר, סביר להניח שמאפיית לחמים הייתה מתמקמת בצמרת. לחג הנוכחי מכינים כאן שלל מאפים מלוחים ומתוקים מרהיבי עין ומשובבי חך, למשל מאפה בצק עלים עם בצלים, גבינה וזיתים באורך חצי מטר(!) וספנקופיתה של הקונדיטור יקי שגיא מקיבוץ בארי. באגף המתוק התלבטנו בין עוגת גבינה אפויה קלאסית לטירמיסו (ושמישהו יגיד לנו שהוא לא קשור לחג, נראה אותו) עד שהגיעה עוגת גבינה פירורים וקרם לימון חמוצה-מתוקה, גרסה עדכנית קלילה ואוורירית לקלאסיקה שתמיד רלוונטית.
155 ש"ח, מאפיית לחמים

עוגת גבינה טבעונית | אנסטסיה
באנטסטיה מזכירים לנו שאפשר לחגוג שבועות כהלכתו גם בלי חלב ועושים זאת עם עוגת גבינה מופלאה שלא תרגישו שחסר בה דבר. מבוססת על קשיו וקוקוס שנותר נימוח וערב לחיך, בסיס של ביסקוויט מתקתק ופירורים מלמעלה לפי הספר. זו אולי עוגת גבינה בלי גבינה, אבל הטעם חלומי למרות הכל.
189 ש״ח, להזמנות

בוטיק סנטרל | עוגת גבינת כבשים ודבש
בוטיק סנטרל מציינת את חג הקציר עם שלל עוגות המבוססות על גבינות צאן, מה שמעניק לקולקציה ייחוד וניחוח אלגנטי אירופאי משהו. אהבנו במיוחד את עוגת הגבינה שמבוססת על גבינת כבשים בשלה עם דבש שמוסיף מתיקות מדויקת. עוגת גבינה נהדרת שלא פוגשים כל יום.
162 ש״ח, להזמנות

שטרויזל גבינה דובדבנים | ליליאנפלאץ
כשעו"ד רועי כהן החליט לוותר על המקצוע ולהתמסר למטבח הבווארי המסורתי, הוא לא תיאר לעצמו עתיד ורוד טובל בריבות מתוצרת בית ועוגות שמנמנות ומפתות. לכבוד שבועות מצאנו אצלו על המדף שטרויזל גבינה ודובדבנים חמוצים – בצק פריך שמרים במתיקות עדינה ממולא גבינה ודובדבנים חמוצים, שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו באסתטיקה ובטעם, עם טופינג פירורי שטרויזל חמאתיים. עם כל הכבוד לעוגת הגבינה הקלאסית, הגרסה הבווארית מביאה משהו רענן ושונה לשולחן החג. 120 ש"ח.
פרטים והזמנות באתר ובוואטסאפ 055-9569548

טארט מסקרפונה ואוכמניות | מימי
עוגה יפה ואלגנטית שלא הפסקנו לאכול ממנה ביס ועוד ביס ועוד פרוסה ועוד אחת. מורכבת מבסיס של סבלה שקדים בגוון מרציפני ענוג, שכבת מרמלדת אוכמניות כמו של פעם ושכבה עבותה ונדיבה של מוס גבינת מסקרפונה עשירה עם שנטילי אוכמניות. ללקק את האצבעות, ליטרלי.
146 ש"ח, להזמנות

עוגת יוגורט ומשמש | דה לה פה
קונדיטוריית דה לה פה מציינת כבר 30 שנות עוגה, והעוגות שלהם תמיד נפלאות, כיפיות ואף נדיבות מבחינת גודלן. אהבנו במיוחד את עוגת היוגורט משמש שחוגגת את בוא הקיץ המתקרב עם תחתית של ביסקוויט ופיסטוקים, קרמו משמש בטעמי הפרי הנעימים ושכבה של מוס יוגורט באפלו וציפוי משמש ופטל. עוגה נהדרת לכל מי שלא אוהב מתוק מדי, ולכל אוהבי המתוק באשר הם.
199 ש"ח, 03-575-4331

מאפה נאמן | עוגת גבינה פירורים פטל
כשכולם עושים עוגות גבינה אפויות, מאפה נאמן החזירו לתודעה את אחת העוגות האהובות עלינו מהילדות. עוגת גבינה פירורים כמובן. בשת"פ עם המשפיענית מירי כהן הם יצרו קולקציית עוגות גבינה פירורים שלמה ומכובדת, כאשר נדלקנו במיוחד על הפטל שמורכבת משכבה של גבינה ופירורים אדמדמים בגוון פטל חמצמץ.
69 ש״ח, להזמנות

קראנץ גבינה וצימוקים | מיקי שמו
מרוב וריאציות על עוגת גבינה אפויה מצאנו מפלט לגעגוע הנוסטלגי בקראנץ של מיקי שמו, פס שמרים רך ומתמסר כמיטב המסורת במילוי גבינה מתוקה וצימוקים. ביס אחד מספיק כדי לזרוק אותנו למטבח של סבתא, לפרוסת עוגה שמנמנה שמוגשת בצלחת פורצלן ליד כוס תה מהביל. תודה למיקי שמו על כך, וגם על התמחור היותר מאשר סביר, 49 ש"ח בלבד.
מיקי שמו

ביסקוטי | מוקוצ׳ינו
ביסקוטי תמיד הולכים על שילובים מסקרנים, והפעם בין כל העוגות נדלקנו על עוגת המוקוצ׳ינו- מחווה לשיר באירוויזיון של אסטוניה? מי יודע. העיקר שזה טעים מאוד. מורכב מקראמבל חמאתי, קרם גבינה שמנת, קרם ברולה בגוון של לאטה מקיאטו עם מרירות קפה מתונה וציפוי פירורי בצק פריך קרמל לקינוח.
154 ש"ח, להזמנות

האופים הקטנים | שוודית בראוניס
קונדיטוריית האופים הקטנים הפתיעה אותנו הפעם עם שילוב שעוד לא ניסינו בעבר – מאפה שמרים ממולא גבינה שבסיסו בראוניז. כן כן, מה ששמעתם, מבטיחים שזה עובד. בסיס של בראוניז שוקולדי ונגיס, מעליו קרם פטיסייר ומעליהם מאפה שמרים בנוסח שוודי ממולא גבינה ודובדובני אמרנה. כל מה שטוב, אז מה יכול להשתבש בעצם?
68 ש״ח לפס, עמק ברכה 25

קראק פאי גבינה | רולדין
אנחנו מכריזים בזאת על היותו של חג השבועות הזה היצירתי והמפתיע ביותר. שילובים שלא חשבנו עליהם ומחשבה מחוץ לקופסא מאפיינים רבות מהעוגות ובין השאר את הקראק פאי גבינה המושלם של רולדין. מורכב מקראמבל שיבולת שועל צפוף במרקם מדויק, פלאן קרמל וניל חלומי ושכבת גבינת שמנת אפויה. טעים לאללה.
129 ש"ח, להזמנות

עוגת גבינה באסקית | קפה נואר
יש המון עוגות גבינה באסקית בעיר, שלא לומר אינפלציה משוגעת, אבל כאן מדובר בלא פחות מאשר ג'קפוט: באסקית שזופה, שמנמנה וקטיפתית מגבינת שמנת עשירה בטירוף, שמחליקה בגרון ומותירה אחריה שובל מסחרר של טעמי קרמל עדינים. כדי לטעום אותה תצטרכו לסור לקפה נואר, שם היא נמכרת על תקן קינוח שאחרי השניצל המושלם לא פחות (54 ש"ח) או כעוגה שלמה שתגנוב את ההצגה בשולחן החג וגם תרגיש כאילו אתם צריכים לשדוד בנק עם 230 ש"ח.
אחד העם 43, 03-5663018 ובאפליקציות המשלוחים

קונדיטוריה שני | עוגת גבינה דובאי
ובכן ברור שלא יכולנו לעבור את החג ללא הטרנד הכי חם של העונה, שוקולד דובאי כמובן, גרסת עוגת הגבינה. עוגת גבינת שמנת עם שערות קדאיף דחוסות, מחית פיסטוק טהור ונגאש שוקולד. הגבינה דווקא מקלילה את השילוש הקדוש והים תיכוני ויוצרת ביס כיפי, צונן ומהנה ולחיי שוקולד דובאי.
169 ש"ח, להזמנות
