תל אביב ממש בקטע: 34 מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי טובות בעיר

הדרינק של אחרי ההפגנה. קרוט (צילום שרון בן דוד)
הדרינק של אחרי ההפגנה. קרוט (צילום שרון בן דוד)

אדמתי נסגרה, תלם נפתחה, האיזון נשמר: הלהיט של הזמן הזה הוא מסעדות הקז'ואל. בטח כשמסעדות היוקרה מחוץ להישג יד ואוכל הרחוב לא מספק את חוויית היציאה המלאה. חלקן ברמה של מסעדת שף, חלקן כיפיות להפליא, חלקן הימור בטוח ובכולן אפשר להעביר ערב טעים בלי להפוך את זה לעניין גדול. קז'ואלי כזה, נו

6 ביוני 2025

על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מדברים על קז'ואל דיינינג? כשהרשימה הזו נולדה לפני כשלוש שנים, אי שם בעולם אחר, הרעיון היה למנות את המסעדות הכי טובות שאינן פיין דיינינג או מסעדות שף מובהקות (למרות שבהחלט יש ברשימה כמה וכמה מסעדות שף). על רקע המלחמה והשינויים התדירים בשוק המזון המקומי, קז'ואל הוא צו השעה: אוכל קצת יותר פשוט, קצת יותר מנחם, (אולי) קצת פחות יקר ועדיין נעים וטעים ומוקפד. מסעדות שלא מצריכות אירוע חגיגי כדי להתייצב בהן, אבל עדיין מרגישות מספיק חגיגיות. עם העתיד הנראה לאופק, זה בערך מה שנשאר לנו. מאז העדכון הקודם של הרשימה בחודש שעבר נפרדנו בצער מ"אדמתי" הנהדרת, שלא עמדה בתלאות המציאות ונסגרה אחרי ארבעה חודשים בלבד, וקיבלנו בתשואות את "תלם" של רפאל בן ענר פורמן. ככה זה.

>> לילה קשוח: 11 הברים הכי כיפיים בתל אביב ביום שישי בערב

חדשות ומתחדשות

תלם

כל מה ששף ענר בן רפאל פורמן עושה תמיד מסקרן וקצת (או הרבה) אחר. המסעדה החדשה שלו שנפתחה ממש זה עתה בכוכב הצפון, תלם, היא ניסיון מסקרן להנגיש את חותמו הקולינרי במסעדת קז'ואל ים-תיכונית שמחה ומשוחררת עם הרבה ירקות עונתיים, בשר, דגים ונגיעות שף שתתאים אפילו לכל המשפחה בקרוב כשלתפריט יתווספו מנות ילדים. אנחנו כבר מתים לדעת איך הוא מכין פסטה בלי כלום.
מאיר יערי 19, כוכב הצפון תל אביב

לכל המשפחה, אם כי תלוי איזו משפחה. תלם (צילום: שחף סגל)
לכל המשפחה, אם כי תלוי איזו משפחה. תלם (צילום: שחף סגל)

סטודיו גורשה

מסעדת השף הפאן-אפריקנית הראשונה בעיר מממשת את ההבטחות שנזרעו בפופ אפים ובריאליטי. שף אלעזר טמנו מעניק למטבח האתיופי הביתי שעליו גדל פרשנות אישית מקורית, מודרנית ומסעירה, שמתחילה בחומרי גלם וטעמים לא מתחנפים ומגיעה עד לקינוחים ולקוקטיילים. עבודות האמנות שלו, שמקשטות את הקירות, מעניקות לאותנטיות משנה תוקף, מרחיבות את גבולות החוויה ומעוררות סקרנות להמשך. רוצו.
סלמה 13

היא לא דומה לאף אחת אחרת. סטודיו גורשה (צילום מתוך האינסטגרם studio_gursha)
היא לא דומה לאף אחת אחרת. סטודיו גורשה (צילום מתוך האינסטגרם studio_gursha)

רעמסס by The Box

הראש היצירתי והקצת משוגע בקטע טוב של שף און משען מוצא ברעמסס בית לפנטזיות קולינריות שלא הספיקו להתממש ב-Out of the Box הזכור לטוב. זיכרונות ילדות, השראות מהעולם וחומרי גלם שעוברים תהליכים מורכבים מתגבשים למנות שתמיד מצליחות להפתיע ולפעמים אפילו להעלות חיוך, מצרך נדיר בימינו.
הגמנסיה העברית 7

בריקס

במהלך רוב ימי השבוע בריקס הוא בר יין במחירים רגילים, אבל למהלך יום אחד בשבוע רושפלד החליט לאמץ אותו, ולפתע הוא הופך למסעדת שף. השף הוותיק מבשל מה שבא לו מחומרי גלם חלומיים, ואת היין להשלמת החוויה מוזגים ברמנים מושכלים. אם המחירים בימי הרושפלד לא היו גבוהים כל כך זאת כנראה הייתה המסעדה המושלמת, אבל שלמות היא ממילא פיקציה והבוייאבס שווה את משקלו בזהב.
כיכר גבעון 10

רובע אל"ף

על רקע המציאות החברתית-דמוגרפית בישראל קשה להתעלם מהבחירה לפתוח מסעדה כשרה, אבל כשהאוכל טוב אפשר לעצור לרגע מפחדי הדתה. דגים נאים, ירקות בג'וספר, מנת חמוסטה ים מצוינת וקוקטיילים מנומקים יסדרו לכם כמה שעות של עונג בחלל היפה של מלון אלקונין ההיסטורי. מומלץ בחום לפנות זמן בשעות הבוקר לבית הקפה הצמוד, שמציע מאפים נהדרים וממתקים בעבודת יד.
יהושע התלמי 18

מנת דגל בהתהוות. חמוסטה ים, רובע א' (צילום בן יוסטר)
מנת דגל בהתהוות. חמוסטה ים, רובע א' (צילום בן יוסטר)

שה ויוי

מאז כניסתו של שף אסף גבאי למטבח, הבראסרי שדישדש בתחילת הדרך נוסק לגבהים מרשימים. דגים נאים באיכות בלתי מתפשרת, בראנץ' שווה ותפריט טעימות במחיר משתלם מסמנים שלב חדש ומלא אופטימיות במוג'ו של פינת דיזינגוף-בן גוריון, ומעודדים לשוב פעם אחר פעם כדי לטעום מנות חדשות ולראות מה עוד גבאי מתכנן.
דיזינגוף 166

טרטר דג וחמאה חומה. שה ויוי (צילום אנטולי מיכאלו)
טרטר דג וחמאה חומה. שה ויוי (צילום אנטולי מיכאלו)

פחות חדשות וותיקות ממש

אברי

עם לוקיישן אוף נחלת בנימין וניסיון מעורר הערכה לצאת מהקופסה, אברי אולי מתחמק מהגדרות כמו כל המקומות החדשים, אבל באמת מנסה להיות אחרת. המנות מקוריות, לא עוד שכפול למה שכבר ראינו באינסוף וריאציות, וגם אם לפעמים דרוש כוונון נוסף – תמצאו כאן אוכל יצירתי ומסקרן במחירים הוגנים (יחסית. הכל יחסי במדינה שלנו).
אחוזת בית 5

מעלעלים את הטרטר או מטרטרים את העלה? מנת טרטר באברי (צילום: נעם פריסמן)
מעלעלים את הטרטר או מטרטרים את העלה? מנת טרטר באברי (צילום: נעם פריסמן)

אוזריה

השילוב בין אוכל ים תיכוני מצוין לאווירה משוחררת ורועשת הופך את האוזריה כבר יותר מעשור לתופעה ייחודית – מסעדת שוק שהיא בדיוק כמו שאתם מדמיינים שמסעדת שוק צריכה להיות, פלוס הטמעה חכמה של מסורות אוכל בלקניות מהסביבה הקרובה. בנקסט דור מארחת שפית אביבית פריאל שפים שמצאו את עצמם בלי מקום לבשל בו, פרויקט יפה שתומך בקולגות יוצאי הצפון ובכלל.
מטלון 44

כמה יופי במנה אחת. אוזריה. צילום: מתוך עמוד הוולט
כמה יופי במנה אחת. אוזריה. צילום: מתוך עמוד הוולט

בטשון

למרות התייקרות בלתי נמנעת, ארוחה בבטשון היא עדיין אחד הדילים המשתלמים בעיר: דגים ופירות ים נאים, צלויים ומטוגנים במינימום פוזה, כשסביבם רק מה שמנומק ומתאים ובקבוקי יין במחירי חנות. צריך עוד מסעדות כאלו, שגורמות ללקוח להרגיש שרואים אותו ואת חשבון הבנק המרוקן שלו.
קרליבך 29

רואים לנו בעיניים. בטשון (צילום מתוך האינסטגרם batshon_tlv@)
רואים לנו בעיניים. בטשון (צילום מתוך האינסטגרם batshon_tlv@)

בית קנדינוף

חלל עתיק שכל פינה בו מזמנת הפתעות, אמנות מתחלפת וגינה קהילתית צמודה, מעמיקים את אחיזתו של בית קנדינוף במרחב שבו הוא פועל. רמת ביצוע גבוהה מצליחה לחפות על חוסר מקוריות שיש פה ושם בתפריט, אבל כשבמטבח מעיזים – האוכל נוסק מעלה ומשקף את הגיוון שמרכיב את המטבח הישראלי.
הצורפים 14

בית קנדינוף (צילום אמיר מנחם)
בית קנדינוף (צילום אמיר מנחם)

בראסרי רוטשילד 48

הנוסחה המנצחת מיד חרוצים משתכללת ברוטשילד מבלי לאבד מהזהות והמקצוענות שמאפיינות את קבוצת R2M. אוכל עשוי היטב שנאמן למוסד הבראסרי אינו מתיימר להמציא את הגלגל מחדש, רק לדאוג למספיק אופציות טעימות. המבורגר ביין וסלט קיסר היו ונותרו מיתולוגיים ובשבילם שווה לחזור. ואם במקרה זכיתם בירושה שמנמנה – מסעדת השף הצמודה שנסגרה מאז פרוץ המלחמה פתוחה שוב ובגרסה משופרת.
רוטשילד 48

קלאסיקה שבקלאסיקות: המבורגר ביין, רוטשילד 48 בראסרי (צילום אסף קרלה)
קלאסיקה שבקלאסיקות: המבורגר ביין, רוטשילד 48 בראסרי (צילום אסף קרלה)

ג'אנגו // טריגר בשר ויין

המסעדות של איש הבשר שגיא טריגר מבוססות על מנות לא מתחכמות שמשאירות את הבמה לבשר מצוין במחיר שאפשר לעמוד בו, כשלוקחים בחשבון את האיכות ואת יוקר המחייה הכללי בארץ. בג'אנגו הקז'ואלית ובטריגר המעט יותר פורמלית תוכלו לשים את הז'יטונים על בשר עסיסי ושליכטת חמאת קצבים, ולגרוף את כל הקופה.
הלל הזקן 12, מונטיפיורי 21

החרב של טריגר וחמאת קצבים. טריגר בשר ויין (צילום אמיר מנחם)
החרב של טריגר וחמאת קצבים. טריגר בשר ויין (צילום אמיר מנחם)

האחים

חוץ מהזזת הרים בתחילת המלחמה ותמיכה כנה בתושבי העוטף, האחים אסף ויותם דוקטור עושים אוכל מקומי, מקורי ומורכב. האחים היא גרסת הלייט לאייבי ודוק, מסעדה־מעדנייה־בית קפה־בר שכיף לשבת בו בכל שעה ביום. בראנץ' השבת המיתולוגי כבר הבליח כמה פעמים, ואולי כשהמלחמה תסתיים הם סוף סוף יחזירו אותו. ואז נדע שעוד לא אפסה התקווה לשפיות בארץ.
אבן גבירול 36

מגדלור של אידיאולוגיה וקולינריה מקומית. האחים (צילום: פייסבוק/@haachim)
מגדלור של אידיאולוגיה וקולינריה מקומית. האחים (צילום: פייסבוק/@haachim)

הקטן

שוק לוינסקי הוא הדבר היחיד שמפריד בין הקטן לרשימת מסעדות הפיין דיינינג שלנו. פרט להקפדה על הכנת כל מרכיבי הארוחה והתססת כל מה שזז, שף עידו קבלן מצליח לשים יד על תוצרת מקומית משובחת ולעשות ממנה דליקטס. אין יותר כיף מאשר לבוא בטרינינג, לרדת על כמה ביסים וכוס יין ולהרגיש שדפקנו את הסיסטם.
לוינסקי 46

התאילנדית בהר סיני

כבר שנים שהיא ממוקמת במתחם הכי לוהט בעיר (ובהצלחה עם השיפוץ) ומגישה גרסה אותנטית ולא מתחנפת למטבח התאילנדי. יש בה הרבה מבחר, הרבה מקומות ישיבה, הרבה קוקטיילים, הרבה אווירה והרבה הרבה חריף, ובקרוב יהיה גם בר חדש, שמוקם בימים אלה היכן שפעל השישקו. התאילנדית בהר סיני ממוקמת מבחינתנו גבוה בטופ של האוכל האסייתי בעיר, ולפי כל הסימנים היא שם כדי להישאר.
סמטת הר סיני 1

חוות צוק

בשר מעולה מגידול מקומי, ירקות אדירים ממשקים חקלאיים, ומה ששף אסף שנער עושה איתם במטבח הוא הבסיס למסעדה הנהדרת הזאת, שכבר יותר מ-15 שנה לא עושה עניין גדול מהיותה  פארם-טו-טייבל אמיתי. תוכלו למצוא כאן נתחים משובחים ומיושנים  ואת הדירטי בורגר המפורסם, באווירה בלתי מפונפנת ודגש מוחלט על חומרי גלם ללא פשרות. כיף.
משה פרלוק 5

מלוכלך כהלכה. המבורגר בחוות צוק (צילום גל קלדרון)
מלוכלך כהלכה. המבורגר בחוות צוק (צילום גל קלדרון)

חנן מרגילן

כמסעדה בעלת חזות ואווירה עממית שהיא קונצנזוס מוחלט, אולי האחרון בארץ, חנן מרגילן היא פורטל לעולם אחר ובוכרי, עם אוכל שכל ביס ממנו מעיף אותך למחוזות אחרים והדושפרה, הו הדושפרה. חוויה אותנטית בעולם מפלסטיק.
מסילת ישרים 15

במקום אחר זו הייתה מנת מישלן. דושפרה בחנן מרגילן (צילום: אנטולי מיכאלו)
במקום אחר זו הייתה מנת מישלן. דושפרה בחנן מרגילן (צילום: אנטולי מיכאלו)

טברנה רומאנה // קלבריה

שף בנצי ארבל, שכבש אותנו בפשטותה האיכותית של כפרה מיו, מגיש בקלבריה ובטברנה רומאנה אוכל מצוין ב-VFM כמעט חסר תחרות. בלי אף מנה שעולה מעל 80 שקלים (ובשעות הערב המוקדמות הרבה פחות) הוא מלהטט בין פסטה ביתית מעולה לאוכל צ'יזי וסליזי באווירה שמשקפת את תל אביב במיטבה. מבחינתו שיפתח עוד כמה כאלו, ואולי אפשר יהיה להזמין שולחן לא חודש ראש.
קלבריה, קינג ג'ורג' 29; טברנה רומאנה, קפלן 8

קה בלו. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)
קה בלו. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)

לונל

הבראסרי התימני-אירופאי קצת חרק בתחילת הדרך וגם המלחמה לא עשתה לו חיים קלים, אבל מאז ששף ינון אלעל חזר למטבח, המקום מתאפס על עצמו ונכנס למוד יציב עם הרבה רצון טוב וכישרון מגובים בטונות קסם ורומנטיקה. קחו ביס קובנה, שימו מעל כפית ריבת סלרי ותבינו למה אנחנו מתכוונים.
אברבנאל 72

לונל (צילום צילום איתמר גינזבורג)
לונל (צילום צילום איתמר גינזבורג)

למפור

כשאיתי חיימוביץ' וקרן שרון, בעלי האנוי האהובה שנסגרה, חברו לקבוצת "החבר'ה הטובים" של אייל שני/שחר סגל, היה ברור שזו תחילתה של ידידות נפלאה – שלנו ושל בטן החזיר הקריספית הטובה במזרח התיכון. מאז החבר'ה הטובים התנתקו מהמסעדה, אבל הבטן עוד שם. בהפי האואר (ראשון-חמישי 16:00-19:00) תוכלו לשים יד על דיל שלוש ב-100, שמתאים בול לזלילה אחרי העבודה.
קינג ג'ורג' 30

מנה שתגרום לכם להתעלף מאושר. בטן החזיר של למפור (צילום: אריאל עפרון)
מנה שתגרום לכם להתעלף מאושר. בטן החזיר של למפור (צילום: אריאל עפרון)

נואמה

בין המסעדות והברים שמציפים את נחלת בנימין, נואמה זורחת במקום החשוב באמת – בצלחת. שף רוסלן אוסוב, שליד העדינה שלו נחשפנו במסעדת שאראק, יודע לטפל בדגים ופירות ים באופן שגורם להם לזהור, והטורטליני שלו הוא החומר שממנו עשויים חלומות.
נחלת בנימין 59

חלום בהקיץ. נואמה ( צילום עוז אוחיון)
חלום בהקיץ. נואמה ( צילום עוז אוחיון)

צ'יקטי // ורמוטריה

צ'יקטי הפכה בשנים האחרונות לדיפולט לקהל שמחפש בילוי קולינרי איכותי מבלי להוציא הון. אנחנו לא אומרים שזול פה, אנחנו רק אומרים שאם תבואו בהאפי האוור תוכלו להנות מצלחות קטנות של אוכל מוקפד במחירים סבירים, שאינם מחייבים הרכבת ארוחה קלאסית (להפך, כל הכיף זה להזמין במספר פעימות כמה סטים של מנות קטנות ובינוניות). אותו עיקרון תופס בוורמוטריה, שמשכפלת את הפאן והסטייל ובכל זאת נותרת מקורית.
יהודה הלוי 58, נחלת בנימין 52

צפון אברקסס

מכל הברים, המסעדות והדוכנים של אייל שני, אנחנו תמיד חוזרים לצפון אברקסס כי אין מקום כיף ממנו. החגיגה מתחילה במוזיקה, ממשיכה באווירה עולצת ועוברת ישר לתוך הצלחת. חוץ מהסלון, המסעדה הזאת היא כנראה הכי אייל שני שיש.
לילינבלום 40

צ'קולי

כשנרגעים מהמהפך שעבר על הדולפינריום מעיי חורבות לפארק מטופח, אפשר להישען לאחור ולתת לצ'אקולי להפעיל את קסמיה. שפית ירדן שי מולכת על מטבח פתוח, שממנו יוצאים בזה אחר זה דגים ופירות ים נוצצים מטריות ומטופלים בעדינות, במסע שמתפתל בין מדריד לתל אביב.
הרברט סמואל 3

צ'קולי (צילום חיים יוסף)
צ'קולי (צילום חיים יוסף)

קאב קם

רבים טוענים שזהו המקום הכי כיפי בעיר, ואין לנו עניין להתווכח איתם. תקראו לו בר-מסעדה, תקראו לו גסטרו-בר, תקראו לו איך שאתם רוצים, אבל המקום הזה, מבית היוצר של בית תאילנדי, הופך את החוויה התאילנדית להרבה יותר צוהלת ורועשת. המנות קטנות (וחריפות) ומיועדות לחלוקה, חומרי הגלם איכותיים, הקוקטיילים מצוינים והווייב בלתי מנוצח.
לינקולן 11

תמיד בא טוב. קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)
תמיד בא טוב. קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)

קוצ'ינה הס

תמר כהן צדק סומנה כשפית נהדרת עוד מימי קוצ'ינה תמר, ובמסעדה הקטנטנה שלה ברחוב הס היא מצדיקה את כל הסופרלטיבים ומגישה אוכל איטלקי אותנטי נפלא. הפער בין הרעש של הרחוב לשקט שבצלחת הופך את הארוחה לחוויה מסוג אחר, תל אביבית ואיטלקייה־כפרית בנשימה אחת. לרגל 20 שנים לפתיחה, בכל יום שני מוגש תפריט טעימות עם מיטב מנות הדגל ומנות חדשות, הזדמנות טובה להיזכר במה שהיה ולהכיר את מה שיהיה.
הס 4

אמיליה רומאניה באלנבי. קוצ'ינה הס 4 (צילום: רן בירן)
אמיליה רומאניה באלנבי. קוצ'ינה הס 4 (צילום: רן בירן)

קלארו

התלונה הנפוצה והיחידה שאנחנו מכירים על קלארו, היא שהתפריט שלה לא משתנה. וזה נכון, למעט תפריטי ספיישל עונתיים מקומיים (כמו תפריט אש ברוח ל"ג בעומר המוגש בשבוע הקרוב), אבל הסיבה נעוצה בכך שהתפריט הקבוע הוא פשוט מוצלח. שף רן שמואלי מצא נוסחה מנצחת שכבר שנים שומרת על סטנדרט גבוה ומגוון שכל אחד יוכל למצוא בו מנה לטעמו ולכיסו. לכן תמיד כיף לחזור לקלארו עם המשפחה, עם חברים, בדייטים, בבראנץ', בערב ובצוהריים. מקצוענות שיא.
הארבעה 23

במקום להסריח במדורה. תפריט אש, קלארו (צילום גל קלדרון)
במקום להסריח במדורה. תפריט אש, קלארו (צילום גל קלדרון)

קרוט

הבר הקז'ואלי של בעלי פרא מוציא את המקסימום מהלוקיישן בגן יעקב הפסטורלי. יש כאן צלחות קטנות וסקסיות, יין ואווירה קלילה וכיפית, שמצליחים ליצור ניתוק מהמציאות, אפילו שכיכר הבימה על משמעויותיה הפוליטיות והחברתיות נמצאת במרחק ממש קצר. בדיוק כמו בחיים עצמם, כששמחה ועצב מתערבבים.
תרס"ט 4

תרצה

יש לנו הרבה מילים טובות לומר על הבר של שף רז רהב, אבל נסתפק בשש: מאפים ממאפיית אפוי וחמאת שמן זית. כל השאר בונוס.
החלוצים 3

תרצה (צילום מהאינסטגרם tirza.tlv)
תרצה (צילום מהאינסטגרם tirza.tlv)

AKA

באנו בשביל ההמבורגר, חד משמעית אחד הטובים בעיר, ונשארנו בגלל האווירה, הקוקטיילים והווייב החד פעמי שרק דוד טור מסוגל לייצר. האוכל ששף איתי קושמרו מגיש משקף גרף התפתחות ולמידה, והנקסט דור הצמוד הוא אחד המקומות החמודים ברחוב העמוס מדי.
נחלת בנימין 44

הרבה יותר מהמבורגר. AKA (צילום חיים יוסף)
הרבה יותר מהמבורגר. AKA (צילום חיים יוסף)

85/15

אנו מלאות הערכה כנה למקומות שמתנהלים לאורך זמן ללא יח"צ ומצליחים לשמור על רמה גבוהה. 85/15 מחברת בין שורטס וכפכפים על המדרכה לאוכל שיש מי שיקראו לו מדויק, על קו התפר בין מטבח מקומי-עונתי לטכניקות בישול מתקדמות. קלאס באפס מאמץ בלב החפירות בכיכר רבין.
מלכי ישראל 15