המון אוכל למחשבה: דירוג כל המסעדות של אייל שני בתל אביב

חלפו כבר כמעט שני עשורים מאז שאייל שני ושחר סגל התחילו את ההסתערות שלהם על תל אביב, ומאז היא נכבשה בידי לא פחות מ-12 עסקי אוכל עירוניים שהפכו ברובם לאייקון מקומי בלתי ניתן לחיקוי. מהסלון עד גילה וננסי דרך פורט סעיד - דירגנו את כולן ויש לנו מנצחת
זה לא סוד שאנחנו כאן ב"טיים אאוט" מעריצים את מפעלות אייל שני ושחר סגל בתל אביב, על כל השטיקים והמגרעות ותינוקות הכרובית שנמסו באש תופת לתוך עליהם. מאז פתיחת הסלון ב-2008 והמזנון ב-2011, השתלטה קבוצת "החבר'ה היותר טובים" על העיר, ואחרי פתיחתן של מסעדת הגלאם גילה וננסי והגלידריה המופלאה קסטה בשנה שעברה, היא אוחזת כיום ב-12 עסקי אוכל עירוניים שהפכו ברובם לאייקון מקומי בלתי ניתן לחיקוי.
>> מהפכה ברומנו: פחות אייל שני קלאסי, יותר קלאסיקות בהשראתו
>> למלכה יש כתר: מסעדת הדגל הכשרה של אייל שני מניפה דגל חברתי
יש לנו מדי פעם ביקורת קשה על המחירים, על חוסר היציבות, על הגימיקים ועל הפיוטים בתפריט, אבל יש לנו גם ואולי בעיקר אוקיינוס (כן כן) של הערכה לדרך שעשה שני משף ירושלמי קפריזי ומסתבך למגדלור קולינרי שהגדיר מחדש בגאון את המטבח התל אביבי. עכשיו כשהוא אוחז בכוכב מישלן ניו יורקי, עם עשרות שלוחות של מותגיו ברחבי העולם, הגיעה העת לבחון, לדסקס ולדרג את כל מה שהוא מציע לנו כאן ברחובות שלנו. זה לא מעט בכלל, אולי אפילו גובל ביותר מדי. אפשר בהחלט להתווכח עם ההצלחה. הרבה יותר קשה להתווכח עם הגאונות.

12. דבורה
אוכל: רוסטביף קרפצ'ו וכל החשודים המידיים בביצוע כשר. 3
אווירה: מסעדה כשרה בבית מלון בבן יהודה. תבינו לבד. 2
מחיר: ממוצע למסעדות אייל שני. 4
אייל שניזם: 4, בגלל המטבח הפתוח ובר גדול בצורת חי"ת, שמצליחים להיות הלב הפועם של המקום. כמעט 5 על הניסיון המטריל להגיש מנות על צעצועי חוף מפלסטיק שהתקבל בזעם רב בזמנו.

11. ג'אז קיסה
אוכל: מנות משתנות באופן קבוע שבוקעות מהמטבח של רומנו (אך לא בהכרח מהתפריט שלו). כלומר, הג'אז בר הכי טעים בעיר. 4
אווירה: היפ, הייפ, הופ. 5
מחיר: בינוני-גבוה. 4
אייל שניזם: לא כל כך מורגש, אבל אתם אוכלים מתוך שקיות נייר ומעל גבי קרטונים מוזהבים בתוך ג'אז בר יפני בתוך בית רומנו, שזה די הכי אייל שני. או דיוויד לינץ'. 3

10. קפה מיראז'
אוכל: כריכים ומאפים בבוקר, דגים ופירות ים מהצהריים עד הלילה, ספק אם יש עוד בית קפה בעיר שמציג תפריט כזה. 4
אווירה: פארק המסילה במיטבו. 4
מחיר: יקר מדי לבית קפה. 4
אייל שניזם: לא כל כך. 2

9. מזנון
אוכל ברשת הפאסט פוד של אייל שני יש מילויים מוצלחים יותר (לבן, סטייק אנד אגז) ופחות (פיתה בולונז? סירייסלי?), אבל העיקרון פשוט ומנצח ולכן הוא מצליח בכל העולם. 4 מתוך 5.
אווירה קולנית, קז'ואלית והיפסטרית. מותר למסור בקופה שם מונפץ שכמובן לא תזהו ברגע האמת. 5
מחיר בגבולות המקובל בז'אנר, עם זליגות קלות לצדדים. 30 שקלים עבור פיתה ותפוח אדמה הם הרבה יותר מדי, כנראה פיצוי על פיתות הבשר שמתומחרות בקצת יותר התחשבות. 3.
אייל שניזם: 5 בגלל הרילסים הגאוניים.

8. מלכה
אוכל קופי פייסט לתפריטי אייל שני בגרסה כשרה פלאס אגף מאפים שווה וכמובן שניצל ממולא פירה, הברקה שרק מוח גאוני מסוגל לייצר. 4.
אווירה תוססת עם כיפה. 3.
מחיר ריבוי אופציות בטווח הביניים (60-70 ש"ח), כנראה מתוך התחשבות יפה בקהל שומר מסורת. 4.
אייל שניזם אלמלא עגבניות כדקורציה והתפריט המתפייט, לא בטוח שתזהו שהיא שלו. 2.

7. פיצה תדר *
אוכל: אוי הפיצה, הפיצה… 5
אווירה: כשיש אירועים צפוף ושמח, כשאין אירועים שקט יחסית (תלוי בשעה ולוח השידורים). אנחנו אוהבים את התדר בשני המקרים, אבל מבחינת הפיצה יותר כיף באחרון. 5
מחיר: אוי הפיצה, הפיצה… 3
אייל שניזם: בקטנה, שכן המקום אינו שייך לשני אך הוא חלק בלתי נפרד ממנו. 2.

6. רומנו
אוכל: שוב רוסטביף קרפצ'ו וחריפים מסוחררים. חפשו את הספיישלים של פאשה צ'קין, השף בפועל שנכנס לתפקיד לאחרונה. 3.
אווירה: קצת יותר רגועה מהתדר שבקומת הקרקע, ועדיין כיפית מאוד, כולל מסיבות שמתלקחות לעיתים בסופ"ש ואחת מעמדות הדי.ג'יי האהובות בעיר. 5.
מחיר: כבר היינו בסרט הזה. 4.
אייל שניזם: 3.5, כי הידיים בכל זאת ידי אייל.

5. פורט סעיד
אוכל: רוסטביף קרפצ'ו, שקית שעועית ושאר החשודים המיידיים. אין מה להתלונן. 4.
אווירה: כיפית וקז'ואלית ברמת כפכפים וכלב, מוזיקה מעולה, תור שמח. 5.
מחיר: דומה לשאר המסעדות, אבל ממקום כל כך קז'ואלי אפשר היה לצפות ליותר התחשבות. 4.
אייל שניזם: רוח הקבוצה כולה שורה על המקום ומאזנת אותו. 3.

4. קסטה
אוכל: חוצפה כמה שהגלידה הזאת טובה. חמאת מרווה ולבנדר, אורז קלוי ומחמצת – הגלידה בקסטה כל כך מיוחדת עד שהמוח משגר שוב ושוב אותות וואו. 5.
אווירה כמו בתור תל אביבי טיפוסי מינוס העצבים כי באנו ליהנות. 3.
מחיר ממוצע בשוק עם דובדבן בקצפת: בסוף היום הגלידה נמכרת בחצי מחיר כדי לפנות מקום למחר. אהבנו. 2.
אייל שניזם מינימלי, בלי סחרורים ופירוטכניקה, רק הגלידה מדברת. 2 (שזה טוב מאוד לפעמים, כן?)

3. גילה וננסי
אוכל: תמהיל מאוזן של מנות אייל שני קלאסיות ומחוות שוברות שגרה למנות קלאסיות, שרימפס קוקטייל ופפר סטייק למשל. 4.
אווירה: הקרחנה של הפאג מתובלת בהופעות דראג קווינס. מוי כיף. 5.
מחיר: יקר יותר מהמזנון, זול יותר מהסלון. 4.
אייל שניזם: קשה להצביע על הגבול בין השף והפאג אבל הטירוף דומה ולכן 4.

2. צפון אברקסס
אוכל חריפים מסוחררים וסוכריות תינוקות קישואים, שניצל מתחת של פרה ופיצה עורות ירוקים – בצפון אברקסס כל הטירוף התחיל, ויש כבוד. אם טעמתם את כל הנ"ל ומתחשק לחדש, לכו על הספיישלים. 4.
אווירה סולידית למדי עם אופציה להפתעות. 4.
מחיר יקר. 4.
אייל שניזם: 5. בתבניתו ובצלם דמותו.

1. הסלון
אוכל: מה שלטבחים מתחשק לבשל באותו יום. ותמיד מעולה ביותר. 5.
אווירה: ידועה לשמצה. רגועה יחסית בסיט ראשון, קרחנת על חלל בסיט השני. לכן 3 ותבחרו מה מתאים לכם.
מחיר: שובר מפרקות. לפי התפריט באונטופו, מחירי המנות נעים בין 79-320 ש"ח, אבל יש לנו חשד שהוא אינו מעודכן. בכל מקרה, תתכוננו לגיהוץ מסיבי של האשראי. 5.
אייל שניזם 5 בגלל כל הנ"ל.
