אכלנו את עוגות הגבינה הכי טובות בתל אביב. ויש לנו מנצחת

אלופת שבועות, שנה שלישית ברציפות. עוגת הגבינה הבאסקית של נורדיניו (צילום: אנטולי מיכאלו)
אלופת שבועות, שנה שלישית ברציפות. עוגת הגבינה הבאסקית של נורדיניו (צילום: אנטולי מיכאלו)

אפשר להתכחש לזה, אפשר להדחיק את זה, אבל אי אפשר להילחם בזה - חג הביכורים כבר מזמן הפך לחג החלב, ואין כמו עוגת גבינה - מסורתית או לא - כדי לחגוג את חג השבועות. אלו עוגות הגבינה הטובות ביותר בתל אביב. אזהרה: הכתבה כוללת תמונות מפתות במיוחד, נא לא לאכול את המסך

מקום 1 | נורדיניו

אנו כבר משעממות את עצמנו אבל עם טעם חמאתי־קרמלי במתיקות עדינה ומרקם מתמסר שאי אפשר להתנגד לו, עוגת הגבינה הבאסקית מוכיחה שוב שהיא ליגה בפני עצמה, כוכב זוהר בשמי עוגות הגבינה. זאת ועוד: היא גם טעימה יותר מעוגת הגבינה הבאסקית המקורית של לה וינייה בסן סבסטיאן, במו עצמנו בדקנו. 120/196 ש"ח.
נורדיניו, נחלת בנימין 27 תל אביב, ובבתי הקפה של הקבוצה (Vesper, קפלן 8; Open, ה' באייר 48; קפה הבימה, שדרות בן ציון 31; הקפה בבן גוריון, שדרות בן גוריון פינת דיזינגוף
רוצים לאפות אותה לבד בבית? המתכון המלא באתר "השולחן"

עוגת גבינה באסקית וטארט יוגורט פרג לימון. נורדיניו (צילום: חיים דוד)
עוגת גבינה באסקית וטארט יוגורט פרג לימון. נורדיניו (צילום: חיים דוד)

מקום 2 | בייקרי

על הבייקרי לעד נוכל לסמוך שימתיקו לנו את החג ולמעשה את רוב הימים בשנה. מלבד עוגת הגבינה הקלאסית והמנצחת שלהם, כעת לכבוד החג הם משיקים קסטה סיצילאנית כהלכתה בניחוח איטלקי מרגש. מדובר בעוגה קטנה בטעם פרי הדר ריחני, עשירה בגבינת ריקוטה ומשובצת בתפוז ושבבי ופיסטוק על בסיס סבלה קקאו שמשתלב יופי עם כל המרכיבים. 92 ש״ח.
הבייקרי

הבייקרי (צילום עידית בן עוליאל)
הבייקרי (צילום עידית בן עוליאל)

מקום 3 | דלאל

סינרגיית מוצרים מושלמים וקונספט Think Big שאי אפשר לעמוד בפניו – ומיד תבינו למה – ממקמים את הבייקרי של דלאל בצמרת שבועות שלנו. שף קונדיטורית תימור לביא שלחה לטעימה עוגת גבינה מלכותית בטעם וניל מעודן ותחתית חמאתית עם רפרפת תותים (36-155 ש"ח), אך מה ששבר אותנו הוא קינוח טרייפל אדום: כלי דקורטיבי ובו שכבות של קרם מסקרפונה, קולי פטל, דקואז פיסטוק, פירות יער, שוקולד לבן ועוד ועוד, כשכל ביס הוא הפתעה בפני עצמה. 1.5 ק"ג של גרגורי הנאה ללא גלוטן. 158 ש"ח.
להשיג בדלאל הקונדיטוריה, קפה דלאל ו-שה דלאל ובוולט. להזמנות 054-4781435

דלאל (צילום אסף קרלה)
דלאל (צילום אסף קרלה)

בחירת המערכת: לחמים | עוגת גבינה קלאסית

עוגת הגבינה הקלאסית של מאפיית לחמים הוכתרה כחביבת הקהל פה אחד מהסיבה הפשוטה שיש בה כל מה שצריך בעוגת גבינה מושלמת: מרקם אוורירי ותחתית חמאתית, לוק צחור מרהיב מפודר באבקת סוכר וטעם עדין של וניל וגרידת לימון, בדיוק במידה הנכונה. תכלס יכולנו לאכול אותה מהיום עד שבועות הבא (140 ש"ח).
לחמים

מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה)
מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה)

לפי אל"ף בית

בבקה בייקרי | עוגת מוס גבינה ופטל עם קראמבל פיסטוק

האחיות שיר וקורל גורן הפליאו בקולקציית שבועות מרגשת. לקחנו ביס מכולן והתקשנו לבחור, אך בסוף בחרנו בעוגת גבינה עם פטל וקראמבל פיסטוק. נשמע מעניין? חכו, מדובר בעוגת גבינה שמורכבת ממוס גבינה במתיקות מתונה ומעודנת, מעליו שכבת פטל בחמצמצות מדויקת וקראמבל פריך של פיסטוק. שילוב טעמים ומרקמים מהנה שיוצר ביס מופלא באמת. 64 ש״ח.
בבקה בייקרי

לבן עולה. בבקה בייקרי (צילום: נועם פריסמן)
לבן עולה. בבקה בייקרי (צילום: נועם פריסמן)

בוטיק סנטרל | עוגת גבינה יפנית

מי מאיתנו שבקיא בטיקטוק כבר וודאי הכיר את הפלא מארץ השמש העולה, והנה בוטיק סנטרל מעניקים לנו את ההזדמנות גם לטעום אותו ולהתענג על כל ביס. מדובר בעוגת הגבינה היפנית שלהם הניחנת במרקם ענני, אוורירי וקליל עם נגיעות יוזו רעננות ונחוצות לכדי ביס (או עשרה ביסים) מנצחים בהחלט. 98 ש״ח.
בוטיק סנטרל

בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)
בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)

ביסקוטי | למון בר

כבכל שנה הטועמים שלנו ממתינים בציפייה מתוחה לראות מה יגיע מקונדיטוריית ביסקוטי. לרוב אנו תמימות דעים, אך הפעם העוגות שונות כל כך זו מזו שקשה להחליט: פריחת הפקאן – קראמבל פריך, פיננסייר פקאנים, גבינה אפויה ניו יורקית וקרם שנטילי וניל במעטפת בצק אלפחורס; סניקרס צ׳יזקייק – קראמבל במבה(!), קרם גבינה קרה עם נגיעות שוקולד פריך ושוקולד רושה חמאת בוטנים; והזוכה המאושר הלוא הוא למון בר – בצק חמאתי, גבינה אפויה קטיפתית, מרנג חרוך וקרם לימון, שובר שוויון שמביא אותה בחמיצות רעננה. 72 ש"ח לפס, 144 ש"ח לעוגה בקוטר 20.
ביסקוטי, להזמנות 03-5704015/8

ביסקוטי (צילום בועז לביא)
ביסקוטי (צילום בועז לביא)

ג'ייקובס | סוויס צ׳יז קייק

בחג השבועות תעשה לך ג׳ייקובס. כלומר תעשה (או תרכוש) קולקציית עוגות ומאפים נהדרים. השנה מציעים בריוש, פרעצלים ופוגאס קלמטה וגאודה מרגש, וגם, ולשם כך נתכנסנו – עוגת גבינה בסגנון שוויצרי עם תחתית עוגיות לוטוס טחונות היטב, עוגת גבינה אפויה בניחוח וניל מעודן וגלייז שוקולד לבן מופלא. 69 ש״ח.
הזמנות באתר

ג'ייקובס (צילום יח"צ)
ג'ייקובס (צילום יח"צ)

גרקו | עוגת גבינה יוונית

קאלימרה לעוגת הגבינה החגיגית של גרקו המבוססת על שכבת ביסקוויט פריך ומתובלת בתבלינים חמים וריחניים. מעל שכבת הביסקוויט מונח בנדיבות- מוס יוגורט יווני עשיר שהוקצף למרקם קליל ואוורירי וניחן בטעמים חמצמצים ורצויים כאשר מעליו מעטפת פריכה של בצק פילו עם סירופ דבש. עוגה נפלאה ואידאלית למי שרוצה לגוון בחג. 118 ש״ח.
גרקו

גרקו (צילום יח"צ)
גרקו (צילום יח"צ)

טאטי & אילנ'ס | עוגת גבינה אספרסו

רכישת טאטי בייקרי הוותיק על ידי רשת אילנ'ס הוותיקה לא פחות הולידה את אחת מעוגות הגבינה הטעימות והמיוחדות שפגשנו השנה, שבה מרירות האספרסו מחמיאה לגבינה ומאזנת את מתיקותה. מרקם קרמי שמתמסר על הלשון ועיטור אבקת קפה יוצרים עוגה שטועמים מתוחכמים יעופו עליה. 159 ש"ח.
להזמנות באתר

טאטי אנד אילנ'ס (צילום דניאל לילה)
טאטי אנד אילנ'ס (צילום דניאל לילה)

לור-אן בייקרי| עוגת גבינה פירורים

לור-אן אשר תמיד אהבה אפייה בכל מאודה, בימי הקורונה היא הסתגרה בבית ובמקום לשקוע מול הנטפליקס דווקא נכנסה אל תוך המתכונים והחלה לאפות במרץ. עד מהרה הניחוחות מלאו את הבית ולור-אן ראתה כי טוב וכי לעוגות שיוצרת יש גם ביקוש מבחוץ. אמה הצטרפה למשימה ויחד הן החלו לשווק את העוגות שהגיעו עד לדניאל עמית. מאז ועד היום לור-אן מוציאה מביתה ברמת אביב משלוחי מאפה ופחמימה לכל דורש. לכבוד שבועות היא מציעה עוגת גרינה פירורים עם גבינות שמנת משובחות וללא ג׳לטין חלילה. והטעם- להתעלף.

70 ש״ח לפס. להזמנות: 052-434-6767

עוגת גבינה פירורים. לור-אן בייקרי. צילום: רלי אשר
עוגת גבינה פירורים. לור-אן בייקרי. צילום: רלי אשר

לחם יין | טארט שכבות מסקרפונה, פיסטוק ופירות יער

כתל אביביות מתנשאות איננו נוטות לשלוח אתכם אל מחוץ לעיר, אך הקונדיטוריה של לחם יין היא מקרה מיוחד: מוסד שלאורך שנים מקפיד על קוצו של יו"ד ומפיק מיני מאפה משובחים. הפעם נשלחה לטעימה פצצת שבועות אדומה־לבנה שיצר הקונדיטור נועם נחמיאס – עוגת שכבות קטנה (22 ס"מ) אך גבוהה ובה תחתית בצק פריך, ביסקוויט פיסטוק, קולי פטל אדום וקרם מסקרפונה עשיר עם וניל וטונקה. מתנת חג מושלמת למארחים ולעצמכם. 159 ש"ח.
דרך החורש 4, יהוד, 03-6321793/4

לחם יין (צילום כרמל זילברמן)
לחם יין (צילום כרמל זילברמן)

מגזינו| עוגת גבינה ונוטלה

מה כבר ניתן להוסיף על עוגת גבינה ונוטלה? האם זה אומר שכל החלומות התגשמו? אולי. ברק כהן, אותו אנחנו מכנים הקוסם ממגזינו, משלב עוגת גבינה אפויה קלאסית עם נוטלה אגוזים והתוצאה חלומית לכדי ביס מנצח. העוגה לא חוטאת במתיקות יתרה ונותרת בשילוב טעמים מדויק שהיינו רוצים תמיד. וזה אולי הזמן לספר שיש אותה בכל ימות השנה, ולא רק בשבועות.

44 ש״ח לפרוסה, מגזינו

עוגת גבינה ונוטלה. "מגזינו". צילום: יח"צ
עוגת גבינה ונוטלה. "מגזינו". צילום: יח"צ

מורן גיל | טארט מחולק

על הקייקרי החדש של מורן גיל כבר סיפרנו לכם. עכשיו נספר גם שהוא לא שוכח לדאוג לנו בשבועות ומציע טארט מחולק לשלוש עוגות גבינה שונות, כולן בעבודת יד.  החלק הראשון קלאסי של גבינה ושוקולד לבן טעים בהחלט. השני זו עוגה ניו יורקית למהדרין עם קרם דיפלומט שקדים, והשלישי שאהבנו במיוחד – עם גבינה, קרמל ממותק ואייריש קרים אלכוהולי נהדר. ולגבי המחיר: העיר הכי יקרה בעולם כבר אמרנו? 310 ש״ח.
להזמנות 053-3346034

מורן גיל (צילום אמיר מנחם)
מורן גיל (צילום אמיר מנחם)

MIMI | עוגת גבינה טרופית

שבועות מסמל גם את בוא הקיץ כמובן. במימי מבינים שמדובר בחגיגה כפולה ומשיקים עוגת גבינה עם קריצה לחופשה טרופית במיוחד. מדובר בבסיס עוגת ספוג של שקדים וקוקוס, מעליו שכבה של מוס גבינה במתיקות מעודנת, קרמו מנגו ויוזו וכן קומפוט אננס עם בזיליקום ופסיפלורה.  היא אפילו ללא גלוטן כך שכולם מוזמנים לחופשה. 134 ש״ח.
הזמנות באתר

מימי (צילום דניאל לילה)
מימי (צילום דניאל לילה)

מייסון קייזר | עוגת גבינה ברולה

מקדש הפחמימות והמאפים מפריז לא מאכזב גם בחג האסיף עם עוגת גבינה אפויה על בסיס סבלה ענוג במרקם מדויק. גולת הכותרת היא בציפוי סוכר בנוסח ברולה חרוך- שרוף שמיטיב עם הביס והופך אותו לקראנצ׳י ומהנה במיוחד. 129 ש״ח.
להזמנות

מייזון קייזר (צילום יח"צ)
מייזון קייזר (צילום יח"צ)

מיקי שמו | עוגת גבינה פירורים + פתי בר פיסטוק

מיטיבי לכת יודעים להעריך את היופי הגלום בעוגת גבינה פירורים. הרי מה יכול להיות רע בשטרויזל חמאתי שעשוי ללא חת. מוס גבינה קריר, רך ומבורך ובסיס ביסקוויט מתוק בטעם של ילדות? לא הרבה דברים. עשינו לכם חשק? נו. היכנסו לשמו, תמצאו שם גם עוד כמה ממתקים ומגדניות מופלאות לחג (65 ש״ח). בשת"פ עם פתי בר ורכיבה על טרנד הפיסטוק תוכלו להשיג בקונדיטוריית שמו גם עוגת שכבות פתיבר פיסטוק וגבינת קרם מסקרפונה מוקצפת, בשילוב מרמלדת פירות אדומים, גלייז אדום וזילוף גבינת מסקרפונה (65 ש"ח), לידיעת הקוראת שרה נתניהו.
שמו הקונדיטוריה

שמו הקונדיטוריה (צילום דניאל לילה)
שמו הקונדיטוריה (צילום דניאל לילה)
פתי בר ומיקי שמו (צילום שרון בן־דוד)
פתי בר ומיקי שמו (צילום שרון בן־דוד)

מתוקה | פרסבורגר גבינה פירורים

נודה ולא נבוש: יש לנו פטיש לעוגת שמרים גבינה. לאור התמעטות הז'אנר לנוכח יצירות גבוהות ומפונפנות, בחרנו בקלילות מתוך הקולקציה של מתוקה עוגת פרסבורגר גבינה פרורים – בצק שמרים פריך ומעודן במילוי גבינה ועיטור קראמבל, כל הדברים הטובים בעוגה אחת. ובזמנים שבהם כדי לקנות עוגה צריך לפדות ביטוח מנהלים, המחיר הנוח הוא יתרון ענק. 44 ש"ח.
הזמנות בטלפון 1-700-723-723 ובאתר

מתוקה (צילום בני גם זו לטובה)
מתוקה (צילום בני גם זו לטובה)

רולדין | עוגת שרי מסקרפונה

אם בא לכם לעשות שופוני בחג, ואנחנו יודעים שתכלס בא לכם, זה הזמן להביא את עוגת השרי מסקרפונה של רולדין אל השולחן. מדובר בעוגה עגולה העשויה מגבינת שמנת אפויה ומעליה  קרמבל שקדים, דובדבנים, מוס מסקרפונה, שונטי וניל ומקרונים נסיכותיים. עוגה מופלאה בניחוח אירופאי. 149 ש״ח.
להשיג בסניפים ובאתר

רולדין (צילום רונן מנגן)
רולדין (צילום רונן מנגן)

שירי'ז פטיסרי | עוגת אוריאו ומוס גבינה 

בשיריז פטיסרי מרימים את הכפפה ויוצרים את אחד השילובים המוצלחים שיש – מוס גבינה ואוריאו, כמובן. מדובר במוס גבינה צונן המונח כהלכתו על תחתית אוריאו מתקתקה, דיסקית קרם ברולה שיוצרת ביס פציח, וכן גנאש שוקולד עם קרם מסקרפונה, שיהיה לקינוח. זה קינוח בגודל אישי, אז תרגישו חופשיים לחגוג על כולו.

45 ש״ח, כצנלסון 108 גבעתיים, טלפון: 03-5558988

עוגת אוריאו ומוס גבינה. שיריז פטיסרי. צילום: דוטי
עוגת אוריאו ומוס גבינה. שיריז פטיסרי. צילום: דוטי