מי צריך חמץ בכלל: 11 העוגות הכשרות לפסח הכי טובות בתל אביב

היי יפות שלנו. העוגות הכשרות לפסח של מימי/נונו (צילום דניאל לילה)
היי יפות שלנו. העוגות הכשרות לפסח של מימי/נונו (צילום דניאל לילה)

אם אין לחם תאכלו עוגות: חג פסח אמנם מביא עלינו את הכשרות, אבל זה לא אומר שחייבים להתפשר על טעמו של הקינוח. אספנו 11 עוגות שתוכלו להשיג במיטב כספכם - ומתוכן 5 מצטיינות במיוחד - שיעלפו את כל באי ארוחת החג. בדקנו, וכן, טכנית אפשר גם לאכול אותן לבד וזה עדיין טעים לאללה

בשנים שעברו, פסח לא נודע במיוחד בזכות העוגות שלו – אבל הזמנים השתכללו, המודעות לנמנעים מגלוטן הלכה וגברה, והעוגות השתפרו בהתאם, עד להצטיינות של ממש. במקביל לשיפור המחירים האמירו, אבל זאת לא באמת הפתעה: סל המצרכים לחג התייקר כולו, והעוגות שמכילות שוקולד, קוקוס ועוד חומרי גלם יקרים נעשו תענוג ששמור להייטקיסטים, היחידים שעוד מרוויחים משכורות שאפשר לחיות איתן. אספנו לכם את העוגות הכי חגיגיות וטעימות שתוכלו להשוויץ בהן בחג, להגיש ליד עוגת מצות ונוטלה שהכנתם במו ידיכם.

>> אין מה לריב: אלו 23 ההמבורגרים הכי טובים בכל תל אביב

חמש העוגות הכי טעימות

עוגת מוס פיסטוק | בייקרי/דליקטסן

מתוך שלל הפחמימות לפסח שנחתו על שולחן המערכת, עוגת המוס פיסטוק של הבייקרי התחסלה עוד לפני שהספקנו לשלוף מזלג. ליצירה הגסטרונומית הזאת יש לוק ירקרק שגונב את תשומת הלב וארומות עדינות של פריחת תפוז, שמביאות את האביב אל השולחן. בסיס שוקולדי נימוח ומתמסר, מוס עדין ואוורירי וגנאש שוקולד לבן קטיפתי משאירים בפה טעם פיסטוקי עשיר, שמותיר את הכשל"פ מאחור ומפנה מקום לעונג שרק המחיר קצת מקלקל. 186 ש"ח.
בייקרי/דליקטסן

עוגת מוס פיסטוק, הבייקרי/דליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)
עוגת מוס פיסטוק, הבייקרי/דליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)

פיסטוק תות | דלאל

כמו בכל שנה, גם הפעם הפיסטוק תות של דלאל מתמקם בקלילות בצמרת טבלת פסח שלנו, ולגמרי בצדק – שכבות אלגנטיות של פיננסייר וגנאש פיסטוק, מסקרפונה וניל ותותים טריים שאי אפשר לעמוד בפניהם. חוץ מהקינוח היפהפה הזה יש בקולקציה של דלאל לחג עוד המון דברים טובים, עוגיות תחרה במילוי קינדר קרמה לאטה למשל, אבל תותים ופיסטוק הם שילוב שמפצה על הכול, אפילו על דכדוך קיומי. 192 ש"ח.
דלאל

פיסטוק תות, דלאל (צילום אסף קרלה)
פיסטוק תות, דלאל (צילום אסף קרלה)

פבלובה | מימי

אין קלאסיקה כמו להביא פבלובה לקינוח ליל הסדר, ומימי בהחלט מצדיקים את הקלאסיקה ואף משווים ומעלים עם גרסה חלומית. מדובר בפבלובה מלכותית שמבוססת על מוס קרם בוואריה וניל עדין ואלגנטי, מרנג פטל חמצמץ קלות שנותר אוורירי ולא חוטא בדביקיות, קונפי פירות יער לפי הספר ושטרויזל מהנה. קינוח נפלא שיתאים לכל המסובין לשולחן החג. 142 ש"ח.
מימי/נונו

העוגות של מימי/נונו. צילום דניאל לילה
העוגות של מימי/נונו. צילום דניאל לילה

קערת בנופי | we like you too (נורדיניו)

לקחנו ביס, ועוד ביס, ועוד אחד כי איך טעים ובקיצור – כעבור רבע שעה לא נותר פירור בקערת הבנופי של we like you too. והיא ממש לא הייתה בגודל אישי אז אופסי. בחג החירות לאכול כמה שבא לנו, לא? וברצינות, מדובר בקינוח משוגע שלא כדאי לפספס. בסיס של פודינג אורז שעשוי לעילא, שכבות בננות מקורמלות, שכבת טורט שוקולד ושטרויזל קקאו מלמעלה. ליקקנו את האצבעות, הפעם ברצינות. 140 ש"ח.
WLYT

בנופי, we like you too (צילום ליאל סנד)
בנופי, we like you too (צילום ליאל סנד)

אסטרהאזי טורטה | שטפן

הקונדיטוריה האוסטרית של שטפן מאכר בטשרניחובסקי מראה לנו שגם בווינה יודעים לעשות פסח כהלכתו. עוגת האסטרהאזי טורטה המסורתית היא ללא קמח גם לפי המתכון המקורי, ושטפן מגיש גרסה מצוינת שלה לפי מתכון של סבתו, למי שרוצה להביא קצת גיוון אל שולחן החג השגרתי ועדיין להישאר בקלאסה. מדובר בעוגת שכבות של מרנג אגוזים ושקדים ענוג ועדין, ומעליו קרם פטיסייר וניל וריחני. לא צריך אפיקומן. 204 ש"ח.
טשרניחובסקי 21

אסטרהאזי טורטה של שטפן. צילום: מתוך עמוד הוולט
אסטרהאזי טורטה של שטפן. צילום: מתוך עמוד הוולט

עוד עוגות שאהבנו 

עוגת לימון, פטל ופיסטוק | Eats

באיטס מצאנו עוגה אביבית וחגיגית שכיף לחתום איתה את ליל הסדר , עוגה טעימה ולא מכבידה מדי שנותרת קלילה ומאפשרת לחטוא בקינוח נוסף. העוגה מורכבת מבסיס עוגת לימון-שקדים נימוחה ורכה עם גוון מרצפיני נחוץ, הודות לשקדים הטחונים. בעוגה משובץ פטל טרי בחמיצות מתונה שמוסיף לביס, ופוגשים שוב בשכבה מלמעלה שמורכבת מקולי פטל, קרם לימון ושנטי פיסטוק לפינאלה. 196 ש"ח.
אד"ם הכהן 1/שינקין 20 או באתר

עוגת לימון, פטל ופיסטוק, EATS (צילום מתוך האינסטגרם eats_tlv)
עוגת לימון, פטל ופיסטוק, EATS (צילום מתוך האינסטגרם eats_tlv)

פיננסייר שקדים | בוטיק סנטרל 

בין כל הקצפות והקרמים רצינו לחזור קצת לפשטות ולמקורות, ופיננסייר השקדים של בוטיק סנטרל בהחלט עשה לנו את זה. מדובר בקינוח שפונה יותר למבוגרים שבחבורה, למי שרוצה לצד ספל הקפה או סתם כביס מתוק ומענג. עוגת שקדים דחוסה ולחה שעשויה היטב לפי מיטב המסורת הצרפתית. בצק השקדים משווה לה טעם מרציפני עז וענוג ועם תוספת שוקולד צ׳יפס, פטל מיובש או קלאסי ללא תוספות. 16 ש"ח לעוגה בגודל אישי.
בוטיק סנטרל

בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)
בוטיק סנטרל (צילום טל סיון ציפורין)

טופי קראנץ' | ביסקוטי

ביסקוטי אפו קולקציית עוגות פסח שכולן אלגנטיות, רבות אלמנטים ועשירות וכן – כולן יודעות את התורה. היה קשה לבחור, אבל בסוף הלכנו על עוגת טופי קראנץ' שמבוססת על שכבת פאדג' שוקולד עשירה, קרם נוטלה במתיקות מעודנת, קראמבל שוקולד ונוגט קריספי, קרם שנטילי וניל, ומעטפת קרמל מלוח משובץ גבישי שוקולד מוזהבים, לא פחות מכך. עוגה שוקולדית לתפארת שתעשה לכם עיניים בשולחן החג. 212 ש"ח.
ביסקוטי

ביסקוטי (צילום בועז לביא)
ביסקוטי (צילום בועז לביא)

כיפת חלב | דה לה פה

בדה לה פה אופים עוגות לל"ג לאורך כל השנה, אבל בפסח מתאמצים במיוחד בסעיף החגיגיות. חוץ מציפוי שיש יפהפה בחום-לבן כיפת החלב מרשימה בזכות שכבות שוקולד לבן אפוי, מרנג קוקוס שבלעדיו אי אפשר, מוס שוקולד לבן אוורירי וריבת חלב, שילוב מתוק-עדין וחלבי-קרמלי שמסיים את ארוחת החג בנימה מתוקה ואופטימית. 144 ש"ח.
דה לה פה

כיפת חלב, עוגות דה לה פה (צילום ניקי טרוק)
כיפת חלב, עוגות דה לה פה (צילום ניקי טרוק)

קונקורד שוקולד | האופים הקטנים

מרנג הוא אחד המרכיבים הדומיננטיים בקינוחי פסח, לא רק משום שהוא נטול גלוטן לחלוטין, אלא גם בזכות האלגנטיות הטמונה בו. אז מצאנו אותו בפבלובה של מימי ובעוגה האוסטרית של שטפן, ושמחנו מאוד למצוא לו ביטוי נוסף בעוגת הקונקורד של האופים הקטנים, הקונדיטוריה מנחלת יצחק. מדובר בעוגה שמבוססת על מוס שוקולד עז טעמים ומעליו נטיפי מרנג קקאו במרקם מדויק ובטעם עוצמתי שמייצר ביס מנצח. 75 ש"ח.
עמק ברכה 25, להזמנות 050-7414179 | 03-6966650

קונקורד, האופים הקטנים (צילום רן ארדה)
קונקורד, האופים הקטנים (צילום רן ארדה)

טארט מרנג לימון | רולדין 

כמו בכל פסח, ברולדין יצרו קולקציית פסח מרגשת וצבעונית שמלאה בכל טוב, לאוכלי קטניות וללא, לאוכלי חלבי ולאוכלי פרווה. בקיצור, אין ספק שתמצאו את עצמכם שם ובגדול. אז בגלל שאנחנו טיפוסים קלאסיים בחרנו בטארט לימון מבצק פריך שלא תרגישו שחסר בו דבר, עודנו פריך ומתקתק ומעליו קרם לימון ושקדים בחמיצות מעודנת, קרם לימון ושוקולד לבן ומרנג איטלקי שרוף וחרוך היטב. 159 ש"ח.
רולדין

רולדין (צילום רונן מנגן)
רולדין (צילום רונן מנגן)