לא מלקקים רק דבש: אלה עוגות החג הכי טובות בתל אביב

מי צריך עוגת דבש בכלל. דלאל (צילום: אסף קרלה)
מי צריך עוגת דבש בכלל. דלאל (צילום: אסף קרלה)

גאלט תפוחים, טארט גבינה-דבש, למינגטון מדוביק, עוגת פטל ושנטילי לואיזה: מיטב הקונדיטורים.ות עומלים ברגעים אלה בניסיון להפוך את החג שלנו לטיפה יותר מתוק, או לפחות מתקתק. טעמנו ובחרנו 10 עוגות מצטיינות, ועוד קצת

27 בספטמבר 2024

זה הולך להיות חג מוזר, אז לפחות ננסה לעשות אותו קצת טעים יותר. השנה טעמנו 19 עוגות דבש וחג, ומתוכן בחרנו עשרה מצטיינות שכל שולחן חג ירגיש שלם ומתוק איתן. שנהיה לראש, שנהיה לזנב – מה זה משנה? העיקר שנהיה כולנו בבית שוב.

>> פינה שאסור לפספס: בכיכר הכי יפה בעיר נפתח בית הקפה של אלג'יר

עשר המצטיינות 

עוקץ הדבורה | We like you too

שכחו מכל מה שחשבתם על עקיצת הדבורה מהניינטיז, כי שף קונדיטור שגיא מלר עשה קסמים מהעתיד עם העוגה הזו. הבסיס הוא מבצק בריוש רך ומבורך, מעליו שכבה של קרם דיפלומט מייפל במתיקות מעקצקצת וכן שכבה נדיבה של טאטן תפוחים מקורמלים כהלכה, ומעליה נוגטין שקדים להשלמת המלאכה.
119 ש״ח, פרטים באתר

עוקץ הדבורה של We like you too. (צילום: ליטל סנד)
עוקץ הדבורה של We like you too. (צילום: ליטל סנד)

טרייפל דבש | איטס 

לאיטס קפיטיריה יש מחלקת קונדיטוריה משובחת שבכל שנה יוצאת מחדש מהקופסא ומפתיעה אותנו עם קינוח ענוג. השנה לא יכולנו להישאר אדישים לטרייפל הדבש המלכותי, שמורכב משכבות של עוגת דבש מתובלת כהלכה, ביניהן קרם פטיסייר במתיקות מעודנת וקראמבל פקאן מלמעלה. תענוג לנעוץ כפית ולהתחיל לזלול.
88 ש״ח, שינקין 20 / אד״ם הכהן 1

טרייפל דבש של איטס. (צילום: אסף קרלה )
טרייפל דבש של איטס. (צילום: אסף קרלה )

טארט דבש מלוח | אלון שבו

קודם כל נבטיח לכם שזו עוגה שראוי להביא אם אתם מתארחים בחג. אלגנטית וחגיגית אבל גם לא מתאמצת מדי. הטארט מורכב מבצק פריך שעשוי לעילא ולעילא במידת אפייה מדויקת, מעליו מלית רכה ואוורירית של דבש עם קורט מלח וטימין שמקלילים את הטעמים. לכל זה נוספת נגיעת לאבנה שמאזנת את המתיקות ויוצרת עוגת דבש לא מסורתית, אבל מנצחת.
189 ש"ח,
צ׳לנוב 22 / שינקין 26

טארט דבש מלוח של אלון שבו. (צילום: גיא כהן ונעה קסטל)
טארט דבש מלוח של אלון שבו. (צילום: גיא כהן ונעה קסטל)

עוגת דבש איינקורן | חגי והלחם 

מיטיבי לכת בוודאי מכירים את קמח האיינקורן של הנחתום היחיד במינו, חגי בן יהודה. קמח בריא ואיכותי, שמשווה ללחם טעם עמוק ומתקתק. על כן אין זה פלא שהוא מצטיין גם כבסיס לעוגת דבש, ומעמיק את טעמיו העזים. העוגה נותרת נעימה, חמימה וטעימה והיא בעלת מרקם עסיסי וניחוח נוסטלגי מצויין.
51 ש״ח, ויטאל 25

קלאסיקה ממזרית. עוגת הדבש של חגי והלחם. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם hagaybread)
קלאסיקה ממזרית. עוגת הדבש של חגי והלחם. (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם hagaybread)

גאלט תפוחים | Nonomimi  

אין הרבה דברים מנחמים כמו תפוחים אפויים ומקורמלים היטב. את השנה הזו ראוי לפתוח בתפוח בדבש, ולקנח בגאלט תפוחים של מימי שאהבנו עד בלי די. יש בה בצק מתקתק ופריך שעוטף כמות נדיבה של תפוחים מתובלים בסוכר ובקינמון עד שהלב מתפקע. יאמי רציני מאוד.
124 ש"ח, פרטים באתר 

Nonomimi. צילום: דניאל לילה
Nonomimi. צילום: דניאל לילה

טרייפל קלבדוס ודבש | רביבה וסיליה 

רביבה וסיליה סגרו לכם פינה עם מתנה וקינוח להביא למארחים. כך שאין מה לשבור את הראש עם מתנות, אם התבקשתם להביא קינוח – יש לכם כאן שתי ציפורים במכה, או במקרה הזה טרייפל פשוט שמיימי של מסקרפונה, תפוחים מקורמלים, ליקר קלבדוס, דבש ושטרויזל קינמון. הוא מוגש בתוך גביע זכוכית יפהפה שגם אותו תוכלו להשאיר למארח שיברך אתכם לעד.
290 ש״ח, ניסים אלוני 10

רביבה וסיליה (צילום יעל יצחקי)
רביבה וסיליה (צילום יעל יצחקי)

ריז׳יק | בייקרי

תשכחו מכל מה שידעתם וחשבתם על עוגות דבש: את הריז׳יק של רותי ברודו לא הפסקנו ליישר (כנאמר בעגה המקצועית) לפחות יומיים – וזה כי אחרי יומיים הוא התחסל לחלוטין. הריז׳יק, אותה עוגה רוסית מנצחת מורכבת משכבות של טורט דובשניות מתובל, קצפת, קרם פרש ומעט רום שמנצח על הטעמים ויוצר חגיגה אמיתית. חד משמעית חובה לשולחן החג.
78 ש״ח, פרטים באתר

בייקרי. צילום: עידית בן אוליאל
בייקרי. צילום: עידית בן אוליאל

עוגת פטל ושנטילי לואיזה | דלאל

אנחנו מודים שלא בהכרח הבנו את הקשר לראש השנה, אבל העוגה של דלאל כל כך יפה וחגיגית שהיינו שמחים לפתוח איתה את השנה ולקוות שהיא תהיה יפה ממש כמותה. בסיס בצק פריך חמאתי ועשיר, מוס קרם פטל עז טעמים בחמיצות-מתיקות משגעת וזילופי שנטילי לואיזה שמוסיף רעננות ועניין לביס.
180 ש״ח, שבזי 10

דלאל. צילום: אסף קרלה
דלאל. צילום: אסף קרלה

למינגטון מדוביק | שרית ענוים

אתם ידעתם שיש אפשרות להשיג את הקינוח הלאומי של אוסטרליה ממש אצלנו? למינגטון – קוביות עוגה בטעם וניל וציפוי קוקוס בטעמים שונים. קצת כמו קאפקייקס, אבל אוסטרלי. ואיך זה הגיע אלינו? זאת הודות לשרית ענוים, קונדיטורית שמכינה את קוביות העוגה האלה במטבח ביתה ומשנעת אותם ברחבי העיר. לכבוד ראש השנה היא אופה לנו למינגטון מדוביק משגע, המורכב משכבות של שכבות של בסקוויט דבש וקרם שמנת חמוצה בציפוי גנאש שוקולד לבן וקראמבל דבש ופקאנים. ללקק את האצבעות.
165-174 ש״ח למארז שישיה. פרטים באתר

עוגת דבש אוסטרית | שטפן בייקרי

למי שלא בקיא במסורת האוסטרית, נספר כי ההוניג טורטה היא עוגת דבש מסורתית ועתיקת יומין שבהחלט נשמח להתחיל איתה את השנה. היא הפתיעה אותנו במתיקות מדויקת ולא יתרה, והזכירה לנו קצת ג'ינג'ר ברד ואת ניחוח הסתיו שמגיע. בין שכבות עוגת הדבש קרם דיפלומט וריבת פטל בעבודת יד שמכניסה קיק שובבי ומהנה לאירוע ולמעלה עיטור שוקולד לבן להשלמת החגיגה.
180 ש"ח, טשרניחובסקי 21 

שטפן בייקרי. צילום: יהונתן בן חיים
שטפן בייקרי. צילום: יהונתן בן חיים

עוד עוגות טעימות שאכלנו

קפרזה דבש | האופים הקטנים

בקונדיטוריית האופים הקטנים לקחו את הקלאסיקה האיטלקית מהאי קאפרי, הלוא היא עוגת הקפרזה נטולת הקמח שמאופיינת בטעמי שקד לימוניים עזים. לקלאסיקה הוסיפו דבש לכבוד החג והתקבל טעם מרציפני ומרקם כיפי שרק דורש לקחת ממנו עוד פרוסה. היא גם ללא גלוטן מה שאומר שכולם יכולים להנות ממנה ללא חשש.
50 ש״ח, עמק ברכה 25

מדוביק | קפה פיצי

מדוביק (שאת שמה אנחנו מזכירים כבר בפעם השנייה היום) היא עוגה רוסית מסורתית של שכבות עם קרם ודבש. בקונדיטוריית פיצי של חיים כהן אפו אותה לפי הספר והוסיפו תיבול של תבלינים חמים, שמיטיב עם העוגה והופך אותה לערבה לחיך ואידיאלית לאוהבי דבש מושבעים.
180 ש״ח, להזמנות: 03-9451886

קפה פיצי. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה פיצי. צילום: אנטולי מיכאלו

עוגת האנימון | ביסקוטי

עוגה שבהחלט עשויה להזכיר את מתיקות ירח הדבש, שאולי גם מסמלת על מתיקות השנה שתגיע, הלוואי אמן. היא מורכבת משורט ברד מתקתק, פראנג'יפן דבש, קרם יוגורט חמצמץ שממתן את מתיקות הדבש הטבעית ושנטילי וניל כי בכל זאת בירח דבש עסקינן.
144 ש"ח, פרטים באתר

ביסקוטי. צילום: בועז לביא
ביסקוטי. צילום: בועז לביא

עוגת דבש והדר | לחמים

עוגה הדבש של לחמים מוגשת בצורתה החגיגית והאסתטית. היא בחושה ועסיסית ונותרת נימוחה בדיוק במידה הראויה. מלמעלה, זיגוג לימון סוכרי מתוק-חמוץ וערב רב של קישוטים – החל מפירות הדר מסוכרים ועד פקאנים, פיסטוקים ומקלות קינמון. יאמי.
89 ש״ח, החשמונאים 103 /משה וילנסקי 13 / אבן גבירול 125

לחמים. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע
לחמים. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע

עוגת גבינה ודבש | בבקה בייקרי

הנה שילוב שלא חשבנו עליו, מבית היוצר של האחיות שיר וקורל גורן: עוגת גבינה-דבש. קלתית ביסקוויט טחונה למשעי, מעליה קרם גבינה צונן ונעים עם נגיעת דבש נוכחת אך לא משתלטת וקראמבל פירורים מהנה מלמעלה. שילוב מצוין שיוצר קינוח קליל ולא מכביד, ומזכיר לנו חופשה הכרחית ביוון.
126 ש״ח, פרטים באתר

בבקה בייקרי. צילום: יהונתן בן חיים
בבקה בייקרי. צילום: יהונתן בן חיים

עוגת דבש ותבלינים | פופ אנד פופ

בפופ אנד פופ יצרו תפריט משלוחים לכבוד החג ואפו עוגת דבש חגיגית ופוטוגנית להפליא. מדובר בבסיס עוגת דבש עם תבלינים חמים כגון ציפורן וקינמון, ופרוסטינג עבות של שוקולד לבן ומרווה עם פיסטוקים ותפוז מיובש. אם  תשאלו אותנו, השוקולד הלבן מעט מכביד על העוגה, אבל זה כבר עניין של טעם וריח.
118 ש״ח, הארבעה 28

פופ אנד פופ. צילום: עופר בן נתן
פופ אנד פופ. צילום: עופר בן נתן

דבש, מרציפן וקראמבל שקדים | רולדין

ברולדין מציגים קולקציית עוגות מרשימה לראש השנה, ואנחנו התאהבנו במיוחד בעוגת הדבש הפשוטה לכאורה שאנחנו זוכרים מהילדות. ולמה לכאורה? מכיוןן שנוסף לה במקרה הזה מרציפן הדרים מופלא שמעמיק את הטעמים וקראמבל שקדים לקראנץ׳ הרצוי.
52 ש״ח, פרטים באתר

רולדין. צילום: רונן מנגן
רולדין. צילום: רונן מנגן

ג׳פונז | מיקי שמו

זוהי עוגה מסורתית של מיקי שמו, שמתאימה לראש השנה כמו כפפה ליד. שכבות של עוגת ריבת חלב, שוקולד, קרמל ובצק אגוזים בדבש. לנו אלה נשמעים כמו מרכיבים אידיאליים להתחיל איתם שנה חדשה, וההוכחה האמיתית היא בביס העשיר והחלומי.
150 ש״ח, פרטים באתר

מיקי שמו. צילום: דניאל לילה
מיקי שמו. צילום: דניאל לילה

עוגת דבש ללא גלוטן | ביגה

לכל נטייה תזונתית שלא תהיה מגיע לחגוג שנה כהלכה, ועל כן נודה לביגה שדאגו לעוגת דבש מסורתית ללא גלוטן וגם ללא מוצרי חלב כדי שכל המסובין לשולחן יוכלו לקנח בעוגת דבש. היא מוגשת בצורה עגולה ואלגנטית, ודחוסה וכהה לפי מיטב המסורת. התבלינים שנוספים לה בדמותם של קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט הופכים אותה למתוקה ונעימה כפי שהיינו מצפים מעוגת דבש.
49 ש״ח, מתחם שרונה, אליעזר קפלן 26